Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

Nie wiem co mój Hary by najpierw zrobił czy rozwalił ten kojec czy zjadł Rokiego 😂

Też nie widm, ale widzę że że tak samo niezdecydowany ten Hary jak właściciel.

Jeszcze Cię nie pogryzł?🤭

13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To po co rany opatrywać? Niech zdychają.

Do rozprawy sądowej muszą żyć. W końcu państwo prawa🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Czemu dużo na polu zostaje? Ktoś jeszcze kupuję lupinowa? To w eko czy konwencji mały plon? Jaka cena siatek jest teraz?

Raz za szybko jedzie,a dwa za gęste sito założone. Niby część jest do łupinowej założona tak jak producent zaleca ale coś jest nie tak. On w konwencji,ale późno posiał w proch. A cena "siatek? Tzn?

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Raz za szybko jedzie,a dwa za gęste sito założone. Niby część jest do łupinowej założona tak jak producent zaleca ale coś jest nie tak. On w konwencji,ale późno posiał w proch. A cena "siatek? Tzn?

Ziarka sorry jakąś rekordowa cena czy 12zl. Zastanawiam się nad wydajnościa też z hektara przy takiej suszy.

Opublikowano

Koledzy I Pafnucy też😂. A taki inwerter mma pójdzie na zabezpieczeniu 16a przy jakimś niższym prądzie spawania, jak ma wymagane 20a, czy lepiej kupić trójfazowy ten sam model z zabezpieczeniem 16a? Cena nie gra roli, bo babka dała całą czternastkę, z drugiej strony nie potrzebne mi aż te 250a, bo bede ino smarkał raz na miesiąc

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Nie...

Do duktora...

Na 7 do Lublina..a cza bycki było nakarmić.

No i co ci znowu znalazł?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Mam taką samą, jak nie bedziesz używał maksymalnego prądu spawania, a raczej nie będziesz, bo na elektrody "3" wystarczy te 120-140A w zależności od materiału spawanego to 16A ci nie wywali. Problem może się pojawić jedynie jak ustawisz maksymalny prąd spawania, ale to elektrody co najmniej "4" wtedy i materiał z 5-6mm gruby na takie prądy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Ten model jest akurat na 16A. Mówisz, że może płatać figle na maksymalnym amperażu? Ty jakie masz zabezpieczenie obwodu na fazie którą zwykle spawasz?

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ty jakie masz zabezpieczenie obwodu na fazie którą zwykle spawasz?

Na warsztacie, tam gdzie spawam rzeczy "poważne" mam 25A, a w reszcie budynków "gospodarczych" najczęściej jest 16A. To tam nieraz TiG gdzie mam 230A prądu spawania potrafi wywalić te 16A. To może i te 200A będzie robić psikusy, nie wiem, ale takich prądów na prawdę używa się bardzo rzadko, najczęściej to zakres 100-150A jest uzywany.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Magnum snake led 200 mi się podoba, ale ma wymagane 20A. A trójfazowy mocniejszy to znowu kable trza ciągnąć bo to nie na warsztat potrzebuje tylko gdzie się co urwie

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)

To bierz spokojnie, to wymagane zabezpieczenie jest dla maksymalnych prądów spawania, a takich będziesz używał bardzo rzadko. Przedłużacz aby sobie porządny kup, i pamiętaj żeby zawsze cały rozwijać i nie robić tzw.oczek, na pewno nie spawaj na jakimś 3x1.5mm.

• Like 1
Opublikowano

Nie no jak już coś to ma być skrojone na miarę. Magnum dlatego, że ma dobre zabezpieczenie przeciwporażeniowe, a ja jakiś rozkojarzony jestem, że zawsze gdzieś mnie prąd kopnie albo wejdę w malowane. Ten Anti Stick robi robotę, nie klei?

Opublikowano
6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Się robi się.

20240918_094747.jpg

Piotrze u mnie we wsi jest kilku gospodarzy co ani zboża nie zaprawiają ani nie pryskają od grzyba ,ale później słomę to czarną jak uj mają.😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v