Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, superfarmer02 napisał:

Masz jęczmień zimowy? 

Masz klienta? Ile potrzeba. Jak by co to mam też pszenżyto 

17264751508893829203312003504670.jpg

Edytowane przez 6465
Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Na dopłaty obornik?

Tak, jeszcze trzy i pół hektara w dwóch kawałkach do środy wyjdzie a resztę to dzierżawy więc tam bez pośpiechu będę gnoił 😸

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie polubiłem 🤭

Kurna...

Panowie z agencji mnie poszukują 🙆...

Tej rolnej ZnacZy..

A te panowie, oni chodzą z tyczką i mierzą obwód długość powierzchnie....

Pola

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Kiedyś to były dwa wesela...u panny i u kawalera .. koło północy większość się przenosiła do młodego, porywając przy tym co nieco z obory u młodej....tak u nas było...

Nie było co jeść to wieprzka na ubicie czy jak 🤔

2 godziny temu, Qwazi napisał:

U nas od zawsze każda strona ma swoje koszty. Panna młoda salę, jedzenie i suknię. Pan młody resztę...

Już wyjaśnione. Albo mi się lata pomyliły, albo faktycznie tak ten człowiek gadał na filmie ( jak będę miał trochę czasu to poszukam tego filmu ), bo się okazuje, że pierwszy nowy bizon dla rolnika indywidualnego zostal sprzedany w 1979 roku. Na pewno na sąsiedniej wsi gość kupił nowego w 89

Teraz często każdy są swoich gości płaci albo ,50/50

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jęczmień jaka odmiana, ile po centrali i ile za metr czyszczonego 

Jakubus w zeszłym roku siany kwalifikat. Ile potrzebujesz?

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

5 l 🌧️ od z wieczora

45 we wrzesniu

W weekend 40

Dzis chyba bedzie grząsko by orać

Jakie grząsko? Za rossoszem przed Ranczem jeden orze,drugi rzepak pryska. W Bielanach obornik wożą. Kumpel orze to kurzy się za nim. Ja chyba pojadę spróbować w dołku jak będzie szło,jak lipa będzie to jadę na inne pole.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

zdaje mi się że wcześniej... coś mi świta że w podstawówce byłem jak hościu rekordem pod sklep podjechał 😛 na lekcji w szkole przez okno widziałem ...

I od razu poszedłeś na wagary🤔🫣...

Już to wyjaśniliśmy. W 1979...możliwe, że mi się pokręciło...o 10 lat🤷

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Teraz często każdy są swoich gości płaci albo ,50/50

Widzę żeś zorientowany...grabarka się szykuje🤔😉

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Tak chyba kiedyś wszędzie było 

Za jedzenie. Sali nie było, bo jeszcze moi rodzice robili u siebie na podwórzu. Pod namiotem jakimś. Pan młody to płacił za alko i orkiestrę. Przynajmniej tak opowiadali. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Za jedzenie. Sali nie było, bo jeszcze moi rodzice robili u siebie na podwórzu. Pod namiotem jakimś. Pan młody to płacił za alko i orkiestrę. Przynajmniej tak opowiadali. 

To teraz pan młody by biznes zrobił, żarcie i sala to największy koszt ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, Leszy napisał:

To teraz pan młody by biznes zrobił, żarcie i sala to największy koszt ...

420 za miskę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

420 za miskę

Gdzie tak tanio ?? xD Jak doliczyć te wiejskie stoły, ciasta itp to wyjdzie z 100tys na samo żarcie na 200 osób ...

A alko+orkiestra na taką ekipę w 30.000 się zamknie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie tak tanio ?? xD Jak doliczyć te wiejskie stoły, ciasta itp to wyjdzie z 100tys na samo żarcie na 200 osób ...

A alko+orkiestra na taką ekipę w 30.000 się zamknie.

no dobra ale goście raczej poczują się i wiedza jakie są koszty więc z kopert wszystko się wróci 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v