Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

Nie ma co się śmiać bo i w moim germancu zaczął olej cieknąć z rozdzielacza tam gdzie są wkręcone metalowe rurki od podnośnika. Rozbierał z was ktoś to?

w dużym? ja u siebie wyciągałem rozdzielacz. w twoim dużym będzie podobnie. ciasno przede wszystkim

• Like 1
Opublikowano

Ja sam to się za to nie biorę bo się nie znam a i narzędzi nie mam odpowiednich. Po robocie może do Janusza Witeczka zaprowadzę.

Zrobił bym zdjęcie ale zalany jak dziewczyny z mazowieckiej.

Opublikowano
16 godzin temu, Qwazi napisał:

Mam 47 lat, córka ma 5...jak będzie miała 15, ja będę miał 57...do 65 jeszcze brakuje🤷...

Ale czyż wieku emerytalnego nie można osiągnąć przed 60?🤫🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacor73 napisał:

Ale czyż wieku emerytalnego nie można osiągnąć przed 60?🤫🤔

Można w wieku 60  jeśli się odda ziemię, a tak to tylko inwalidzka jakąś

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

To od pasa promieniuje 

Epicentrum jest gdzie indziej. Ja się wsłuchuję w swoje ciało a potem diagnozuję w google. I tak naprawdę nie można się obrażać, gdy ktoś wybuchnie, jest dysforny, bo może go boli akurat

5 minut temu, MonteChristo napisał:

Można w wieku 60  jeśli się odda ziemię,

Bzdura. Chyba, że wiesz coś o czym nie wiem ja

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Wieku emerytalnego nie można osiągnąć wcześniej niż to przewiduje ustawa, dla mężczyzn to obecnie 65 lat, dla kobiet 60

Nie gadaj😂

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Epicentrum jest gdzie indziej. Ja się wsłuchuję w swoje ciało a potem diagnozuję w google. I tak naprawdę nie można się obrażać, gdy ktoś wybuchnie, jest dysforny, bo może go boli akurat

Swego czasu, na SOR widziałem napis na drzwiach gabinetu lekarskiego. Brzmiał tak: "pacjenci, którzy zdiagnozowali się w Google i potrzebują potwierdzenia diagnozy, proszeni są o uczynienie tego w Yahoo"...

Jasiu, to nic w Twoim kierunku, taki był napis naprawdę 🤷

9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie gadaj😂

No Ty to wiesz. Chłopaki, jak widać, nie do końca 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, MonteChristo napisał:

To chyba nieaktualne. Teraz mogą ziemię trzymać do śmierci i emeryturę brać. Młodzi w rolnictwie teraz to przewalone mają. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Teraz mogą ziemię trzymać do śmierci i emeryturę brać. Młodzi w rolnictwie teraz to przewalone mają. 

To jak chce to niech sobie trzyma i sam w tym robi jak tak uwiązany do ziemi, a młody niech idzie do miasta, może zechce wrócić jak staruszki na oczy przejrzą ...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła nie jest źle

Zadzwoniłem do Pana Kazimierza z serwis traktor olx i pytam co to mogło być

Pyta czy sam P0dnośnik czy i wom

Mówię że i wom

To P0wiedział że tarcza sprzęgła i że może się założyć o skrzynkę wódki że jak odkręcę blachę okienka sprzęgła to będą leżeć nity

No i leżały. 

Także nie jest zle

...dobierz se dzierżaw...

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

...dobierz se dzierżaw...

Żeby te dzierżawy jeszcze były coś warte, a to zwykłe żwirownie, właściciel się jeszcze cieszy bo jakiś frajer to uprawia, inaczej pewnie by już lasem zarastało ...

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła nie jest źle

Zadzwoniłem do Pana Kazimierza z serwis traktor olx i pytam co to mogło być

Pyta czy sam P0dnośnik czy i wom

Mówię że i wom

To P0wiedział że tarcza sprzęgła i że może się założyć o skrzynkę wódki że jak odkręcę blachę okienka sprzęgła to będą leżeć nity

No i leżały. 

Także nie jest zle

Rysiu, myślę, że koniecznie powinieneś też zajrzeć...pod głowicę 🤔🤷🤭...

Sorry za suchara🙋

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Rysiu, myślę, że koniecznie powinieneś też zajrzeć...pod głowicę 🤔🤷🤭...

No to musowo, bo złoży sprzęgło a za kilka godzin może pójść uszczelka xD Koniecznie trzeba sprawdzić xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

To chyba nieaktualne. Teraz mogą ziemię trzymać do śmierci i emeryturę brać. Młodzi w rolnictwie teraz to przewalone mają. 

Myślę ,że z tego powodu młodzi nie chcą robić na mniejszych gospodarstwach ,bo nie chcą być parobkami u rodziców 🤔. A w większych gospodarstwach to rodzice przepisują część i powstają 2 gospodarstwa lub więcej i młodzi mają swoje ha i jeszcze korzystają z dotacji unijnych.

U mnie w okolicy jest większość gospodarstw 10-15 ha i tam właśnie sami starsi gospodarze pracują na nich ,bo dzieciom nic nie chcą przepisać bo i tak mało .

A ich dzieci poszły na studia pokończyły najwyższe szkoły i w uju mają pracować fizycznie za parobków u ojców. Jeszcze nie mając nic na własność.

Opublikowano
Leszy napisał:

13 minut temu, MonteChristo napisał:

Jeśli jest następca to tylko totalny kretyn będzie trzymał ziemię do śmierci i w niej zapierdalał zamiast odpisać i mieć wywalone.

• Like 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

slawek74 napisał:

Rysiek pił i innych tam ma na zapas ale ursusa zapasowego mie kupił 🤭😁

Piły to hobby a ursus to ino do roboty 😋

ale jak by miał drugiego na zapas...🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v