Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Chyba zależy gdzie. No u mnie wójt zatrudnia tylko znajomych według zasady mierny, bierny ale wierny, ale to Polska B i pewnie w innych miejscach w POlsce A  nie ma takiej patologii.

Znam masę osób które nadawały na wojta itp bo nie były z kręgu znajomych ale jak załapali się do roboty to gdyby wywalił faje i kazał wejść pod biurko to wejdą a nie daj Bóg żebyś coś na rego nowego statystę powiedział to gotowi do gardła się rzucić 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

plecy synek się liczą 🤭😁

W innym przypadku d*pa

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Nic podobnego 

Ty jak z czymś wyskoczysz to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Przecież wszyscy to wiedzą że nie ma takiego skrótu. 

A wiesz jak się nazywa godzina konkubiny  spędzona z konkubentem? - bita godzina. Prawda to czy nie?

Opublikowano

No Rysiek byłem w tych wisznicach parking tragedia jeden wielki kurz jak Sam widziałeś, pojadł darmowego ze stoisk i pojechał później do Jabłonia kibicować naszym czyli Drelów grał z Jabłoniem .

Najbardziej mnie w tych wisznicach  wkurwało że Ukraińcy swoje kazanie do mikrofonu na scenie nawijali jacy to oni biedni a Putin zły 

4 minuty temu, slawek74 napisał:

w tym meprozecie to komuną czuć znam kilku co tam pracuje/pracowalo...

Oczywiście tam zarządzanie i tok myślenia istnie prl-owski

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, marulekk napisał:

No Rysiek byłem w tych wisznicach parking tragedia jeden wielki kurz jak Sam widziałeś, pojadł darmowego ze stoisk i pojechał później do Jabłonia kibicować naszym czyli Drelów grał z Jabłoniem .

Najbardziej mnie w tych wisznicach  wkurwało że Ukraińcy swoje kazanie do mikrofonu na scenie nawijali jacy to oni biedni a Putin zły 

Dobrze że P0reprezentowałeś P0wiat z af

Ja tam raz tylko w życiu byłem na dożynkach

Nie moje klimaty

Opublikowano
26 minut temu, marulekk napisał:

Szczyt szczytów 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Tyle że tam były 3 tony w realu a 8 na AF.

Wszystko zależy od pogody i zasobności ziemi

W tym roku jęczmień ozimy na 5-6 klasie dał 6t

Gdzie średnia wychodziła ponad 4 w okolicy

Opublikowano
44 minuty temu, marulekk napisał:

Widziałem, szkoda mini fabryczki ale oni zatrzymali się w czasie w latach 90 zero rozwoju więc tak musiało się to skończyć

w tych nowszych to skrzynia powiększona i kółka plastikowe w aparatach zamiast stalowych co były wcześniej , ciekawe jak to cenowo względem innych poznaniaków nowych czy agromaszy ale chyba tańsze choć z używkami z zachodu nie wygra 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Trochę pola nakupione ma i chatę max 8letnią w Ostródzie. Starą wynajmuje firmom. Kobietę sobie zmienił i jakoś funkcjonuje. Nie każdy jest przywiazany do domu i podwórka jak rolnicy 

Taka trochę koczownicza mentalność. 

Jeśli tak jak piszesz, to o rodzinę pewnie nie dbał, dzieci nie wychowywał, a jeszcze nimi gardzi. Z taką moralnością, to się nie ma co dziwić, że syn przykładu nie za bardzo chce brać z ojca.  

Opublikowano

Jak masz 30 lat i mieszkasz z rodzicami mówią tobie wszyscy że jesteś nieudacznik i ciężar dla rodziców.

była taka jedna idiotka w robocie co mąż przedsiębiorca wszystko sponsorował co wszystkich obgadywała i gardziła a po mnie grubo jeździła ,, w jeden weekend załatwiłem ją rozmową w 6 oczy że już ze 4 miesiące jej nie widziałem w pracy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ty jak z czymś wyskoczysz to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Przecież wszyscy to wiedzą że nie ma takiego skrótu. 

A wiesz jak się nazywa godzina konkubiny  spędzona z konkubentem? - bita godzina. Prawda to czy nie?

Nie znam twoich preferencji 

Opublikowano
42 minuty temu, konteno napisał:

w tych nowszych to skrzynia powiększona i kółka plastikowe w aparatach zamiast stalowych co były wcześniej , ciekawe jak to cenowo względem innych poznaniaków nowych czy agromaszy ale chyba tańsze choć z używkami z zachodu nie wygra 

Tańsze o połowę od agromasz 

Opublikowano
35 minut temu, konteno napisał:

Mamy taki wsiowy siewnik z tym plastikowym pseudoaparatem wysiewającym. Kupili bo był najtańszy z nowych. Precyzja wysiewu gorsza niż w 50 letnim konnym. Do poznaniaka 5 szkoda przykładać chociaż 10 lat młodszy. Co się dziwić że upadło jak takie "nowoczesne" maszyny produkowali

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Znam masę osób które nadawały na wojta itp bo nie były z kręgu znajomych ale jak załapali się do roboty to gdyby wywalił faje i kazał wejść pod biurko to wejdą a nie daj Bóg żebyś coś na rego nowego statystę powiedział to gotowi do gardła się rzucić 

Pyta mnie jeden z radnych czy uprawnienia budowlane mam bo do gminy swojego człowieka potrzeba. Mówię że nie, a po za tym konkurs jest na stanowisko. Ten mi odpowiada: konkurs konkursem, zrobimy tak żeby odpowiedni kandydat wygrał

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Widziałem, szkoda mini fabryczki ale oni zatrzymali się w czasie w latach 90 zero rozwoju więc tak musiało się to skończyć

Trzeba znajomemu dać znać aby w części się zaopatrzył, ma siewnik od nich. Nawet chwali, rzepak słonecznik wszystko sieje, kółka wysiewające jakby gumowe ma .

Opublikowano
damianos95 napisał:

Panowie miał ktoś może MF serii 42 dokładnie 4270 ? Jakie opinie o full mechanicznym ?

popytaj mechaników bo któreś modele z 4 sprzodu jest problem z częściami i są dość tanie ale szczegółów nie znam

konteno napisał:

Jak masz 30 lat i mieszkasz z rodzicami mówią tobie wszyscy że jesteś nieudacznik i ciężar dla rodziców.

była taka jedna idiotka w robocie co mąż przedsiębiorca wszystko sponsorował co wszystkich obgadywała i gardziła a po mnie grubo jeździła ,, w jeden weekend załatwiłem ją rozmową w 6 oczy że już ze 4 miesiące jej nie widziałem w pracy 

aż się boję zapytać co jej powiedziałeś

Opublikowano
6 minut temu, Buszmen11 napisał:

Mamy taki wsiowy siewnik z tym plastikowym pseudoaparatem wysiewającym. Kupili bo był najtańszy z nowych. Precyzja wysiewu gorsza niż w 50 letnim konnym. Do poznaniaka 5 szkoda przykładać chociaż 10 lat młodszy. Co się dziwić że upadło jak takie "nowoczesne" maszyny produkowali

Pyta mnie jeden z radnych czy uprawnienia budowlane mam bo do gminy swojego człowieka potrzeba. Mówię że nie, a po za tym konkurs jest na stanowisko. Ten mi odpowiada: konkurs konkursem, zrobimy tak żeby odpowiedni kandydat wygrał

Wiencłaski?

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v