Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Wcale nie składam

Oni cały socjal biorą 

4a-4b

Ph zgadnij jakie tam jest 

Sam azot sieją 

Pole na rok dwa żeby u siebie monokulturę kukurydzianą przerwać 

Co roku bym walił obornik 

W kolejce po to pole jestem jakby 3 

A dałem tyle żeby być pierwszym 

Jeden krowiarz po rodzinie z nimi jest niewypłacalny 

Znajomy zbożowiec pieniądze ma, ale i liczyć potrafi

A i sąsiada się też z kolejki pozbyłem, ale to czysty przypadek 

Gdy zmarł właściciel to sąsiad poszedł zapytać czy nie chcą sprzedać albo wydzierżawić 

No i tym ich uraził, a chłop ma działki po obu stronach

Zgaduj ph

6.9

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

To po jaki uj te strajki i wk***ia*ie ludzi na drogach, czego chcecie?

Najpierw zapytaj czy strajkowałem. A poza tym jak na takiego prawdziwego katolika nie przystaje posługiwać się takim słownictwem. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

By nie jechało świństwo z za granicy.

I wystarczy .

Mieszczuchom wszystko jedno

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Wcale nie składam

Oni cały socjal biorą 

4a-4b

Ph zgadnij jakie tam jest 

Sam azot sieją 

Pole na rok dwa żeby u siebie monokulturę kukurydzianą przerwać 

Co roku bym walił obornik 

W kolejce po to pole jestem jakby 3 

A dałem tyle żeby być pierwszym 

Jeden krowiarz po rodzinie z nimi jest niewypłacalny 

Znajomy zbożowiec pieniądze ma, ale i liczyć potrafi

A i sąsiada się też z kolejki pozbyłem, ale to czysty przypadek 

Gdy zmarł właściciel to sąsiad poszedł zapytać czy nie chcą sprzedać albo wydzierżawić 

No i tym ich uraził, a chłop ma działki po obu stronach

Zgaduj ph

Ph  pewnie okolice 4, tyle co u mnie jak kupowałem ziemię.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Niektórzy to mają życzenia jak za komuny, by nie wjeżdżało z zagranicy,    xD unii się zachciało, to nie ma nic do gadania samemu.

O syfie pisze.

Kiedy się czytać nauczysz?

Zobacz z czym zatrzymują na granicy.

PiS pozwolił i to trwa.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

By nie jechało świństwo z za granicy.

I wystarczy .

To po co rolniki go sprowadzają? 

A później Sławek się cieszy że firma paszowa nie ciągnie z zagranicy pszenicy

No nie ciągnie,  ale kupuje 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Najpierw zapytaj czy strajkowałem. A poza tym jak na takiego prawdziwego katolika nie przystaje posługiwać się takim słownictwem. 

Taaa, teraz ufoludki byli na strajkach, słownictwo to moja prywatna sprawa, szlag mnie trafia jak sprzedasz przyczepę zboża i udajesz bogola rolnego, zwłaszcza jak żona przyniesie pensję z etatu.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Pudło 

Jest napisane jaki nawóz stosują 

To mało znaczy,skala macierzysta itd

Szwagier dostał od dziadka pole i wapna tam 25 lat na pewno nie sypał,a pH🤦

Opublikowano

A ja już zauważyłem czemu to wszystko padnie. Przez to, że gospodarstwa wyspecjalizowały się w jednej gałęzi produkcji, a towaru który produkują muszą produkować coraz więcej żeby nadążyć za standardem życia i "ROZWOJEM". Jest jeden problem... Coś co łączy opasowca, krowiarza i zbożowca, badylarza... ZIEMIA. Tego niestety wyprodukować się więcej nie da. I tak oto, rolnik rolnikowi stał się wilkiem, patrząc tylko żeby komuś podwinęła się noga.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

I indywidualni kupowali zboże w bb z firanki. 

A no, choćby jest tutaj jeden mleczarz co się cieszył, że cena ziarka leci na łeb i szyję bo mu więcej z mlyka zostanie :P

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Taaa, teraz ufoludki byli na strajkach, słownictwo to moja prywatna sprawa, szlag mnie trafia jak sprzedasz przyczepę zboża i udajesz bogola rolnego, zwłaszcza jak żona przyniesie pensję z etatu.

Moja żona to skończyła etat jakieś 10lat temu. A ja byłem do końca lipca tego roku. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Ona nauczycielka a on nie wiem coś z wojskiem 

Też znam takich tylko rodzeństwo prowadzą gospodarstwo no ponad 300ha obrabiają już pod 40 są on kawaler ona panna i tak robią z ojcem nie wiadomo dla kogo

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Ph  pewnie okolice 4, tyle co u mnie jak kupowałem ziemię.

Dokładnie 3.7

Gdyby nie to że blisko bo prawie koło domu i że zależy mi żeby z tą kukurydzą trochę zastopować to nawet bym nie rozmawiał 

To jest już ostatnia działka która jest w prostokącie a z utrudnień to 1 słup i dwie studzienki

No i ostatnia dobra co będzie pewnie kiedyś do sprzedania 

Więcej takich nie ma 

Tak więc za te 3 ha kiedyś dobre mieszkanie w Warszawie przytulą

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

O syfie pisze.

Kiedy się czytać nauczysz?

Zobacz z czym zatrzymują na granicy.

PiS pozwolił i to trwa.

Pis po czy nawet sld by rządziło to gówno by zrobiło bo od momentu wejścia do UE i późniejszych zmian traktatowych nie jesteśmy niepodległym i samostanowiącym państwem a na pewno nie w kwesti tego co wjeżdża do UE.

Kolega sprzedawał zboże hodowcy świn to ten pochwalił się że kupił 120 ton pszenicy po 550 zł. Zboże oficjalnie z Litwy, nieoficjalnie wiadomo skąd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v