Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Idziesz do firmy, to też pracujesz za pensję, a nie udziały .

Motywacją ma być wypłata. 

Dla niektórych. Zresztą firma obcych ludzi mało kogo interesuje dopóki płaci pensje. Rodzinne gospodarstwo to trochę inaczej 

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

A taki myślisz ze odpocznie tez będzie robił bo to nałóg co prowadzi do śmierci nie da się organizmowi zregenerować.

Się trzeba tego nauczyć. Jak chcemy gdzieś pojechać z dzieciakami. Jakiś basen, zoo, park rozrywki to wolę dzień w tygodniu sobie wygospodarować niż w niedzielę. Ludzi mniej. Spokojniej. Lepiej sobie tak odpoczniesz niż jadąc w niedzielę gdy wszyscy też chcą jechać. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

No może być i tak ale to kawaler niema dzieci po co tak robi nie rozumieniem ja to bym hulał jak bym mieniał dzieci i zony.

Po co mi za***rdalać jal lażdy patrzy się na majątki aby przejać

jlu to kawalerów było co raz sprzedali ha a potem rodzina przejęła resztę ha w  sprawie spadkowej i jeszcze dostali i obgadują zmarłego ze tyle sprzedał a umarł nie spodziewanie bo jak by nie umarł to by nic nie dostali.

Dostali a obgadują ile by nie było.

Znam rozmaite rozwódki nawet i wdowy koło 40 lat ale wszystkie takie aby iść do nich to nie bo mają domy a nie do rolnika bym zapoznał ale wiem ze w takim przypadku guzik z tego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

To już zależy. Znam takie sytuacje, że przepisali rodzice kiedyś jednemu. Ten nie miał dzieci. Przepił co miał, sprzedał. Co wziął to też roztrwonił. Co go mają nie odgadywać? Ani on, ani rodzina z pracy przodków za dużo nie skorzystali. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

żyto 550 😁 weź to zepnij... trzeba 5 ton oddać na dzierżawę 🤦a nakososzz 2 przy suszy. 🤷

Teraz chyba już tyle wyjdzie 🤣 ostatnio 500plus VAT było na młynie w Stoczku. 

Mam takie gleby jak napisałeś o tej dzierżawie i napiszę Ci że jak za darmo to weźmiesz i będziesz składał o dopłaty to jakiś zysk będzie. Najlepiej tak 2lata łubin raz żyto i tak w kółko 

59 minut temu, Strongman napisał:

Ale tylko to i dam jeść i nic wiencej,czasem poród w żniwa czasem tak ale siano to nie jak raz zmoknie nic nie będzie.

Ale robisz a się czepiasz ludzi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

W końcu każdy z nas prędzej czy później pójdzie do piachu

Albo z dymem🤔

1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Nie chce wywoływać gowno burzy ale czemu jeden czy drugi nie ratuje dzieci w palestynie czy Izraelu? Skoro obaj cuda robią?

Pytanie czemu dopuścili do tego, żeby trzeba było ratować?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Desperado napisał:

A Ty nie? że tak zapytam z ciekawości?   🙆‍♂️

Nie powinno cię to interesować 

Zajmij się w końcu własnym życiem, a nie życiem innych.

Inni sami wiedzą w co wierzyć i na kogo głosować.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dziś się dowiedziałem że właśnie aktualny dzierżawca zostawił po 2 sezonach 25 ha pola na mojej wsi, także znów jest szansa rozwoju ale czy warto ?

@slawek74 poradź koledze że się nie opłaca 

a opłaca się 🤔 nie opłaca się 🙋‍♂️ ale ja nie wyspany 🙆‍♂️🤦

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie powinno cię to interesować 

Zajmij się w końcu własnym życiem, a nie życiem innych.

Inni sami wiedzą w co wierzyć i na kogo głosować.

Lewą nogą dzisiaj wstałeś, czy cię pszczoła z rana rąbnęła?  :P, a już wiem co cię ubodło,   :P bardziej śmieszy mnie że niby wiedzą, a jak co do czego, to nieudolnie próbują się z tego wycofywać, no ale mniejsza z tym.

Opublikowano (edytowane)

Jak zawsze wszystko wiesz najlepiej...

Zajmij się sobą, albo tymi którzy cię o to proszą. 

Czekanie na armagedon tak cie złości że ciągle się taki rozżalony?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jak zawsze wszystko wiesz najlepiej...

Zajmij się sobą, albo tymi którzy cię o to proszą. 

Czekanie na armagedon tak cie złości że ciągle się aki rozżalony?

Uspokój się, nie podniecaj  się niezdrowo :P na nic nie czekam, sam często i gęsto zaczynasz ze mną gadkę, a później masz jakieś pretensje.  :P

Opublikowano

W głowach niektórych zapewne...

I to ciągle straszenie...a zobacyta, a zobacyta...i ta bezsilność, obrażanie innych tylko dlatego że mysla i robią inaczej niż on sam...to chore...

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież już jest Armagedon bo rządzi Tfusk xD 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Agrest napisał:

Ja raczej o przejadaniu majątku nie myślę. Raczej chciałbym utrzymać status quo. 

Teraz muszę zainwestować w odmłodzenie nasadzeń. Trochę to potrwa, trochę kosztować będzie no i czasu zabierze. Byle go mieć na tyle.

Ja o tym intensywnie myślę cały czas. Ale czy to już? Żeby się nie okazało, że za parę lat morga będzie warta pół litra...

9 godzin temu, Karol6130 napisał:

Mi tam na tym co mam nie zależy 

Wszystko jest bo jest

W końcu każdy z nas prędzej czy później pójdzie do piachu

Dokładnie, i tak tego nie będzie miał kto przejąć to niech chociaż kupi i zapłaci niż ktoś miałby po śmierci przejąć wykupując od kogoś innego.

2mm za noc, sierpień 66mm. Agregaty brzęczą.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Uspokój się, nie podniecaj  się niezdrowo :P na nic nie czekam, sam często i gęsto zaczynasz ze mną gadkę, a później masz jakieś pretensje.  :P

Bo obrażasz bez powodu.

Miłej niedzieli 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v