Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No ale w jeden dzień?

Nie nie. Moje pola za bardzo rozrzucone i sam nie dam rady tyle. Ale te 80 w dzień przytargam

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
32 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak poważnie to też nie wierzę w tego typu zabobon.

Np wierzyczke zerwałem przez pośpiech i nieuwagę.

Atak kamieni miałem chyba już 4 i pewno nieostatni, a u prasy srobkobsiecodkrecilu, bo wedle moich wyliczeń już 2.500 kolatniec okolo było.

Nic wieczne nie jest, ale najłatwiej jest kogoś obwiniać za niepowodzenia, nie siebie...

Mnie przy chyba czwartym tak wzięło że co się napilem wody to rzygałem 

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Na pewno jest. Mogę Ci dać namiar na tego ortopedę. Już prawie profesor, na WAM-ie już nie pracuje, bo dowodzi teraz na Czechosłowackiej. Zarypisty fachowiec. Najpierw mi powiedział co z kolanem i dopiero wysłał na badania. Zaznaczył, że w RTG nic nie będzie, a w rezonansie wyjdzie pęknięcie rzepki. Czytając wynik rezonansu, jakbym czytał jego słowa. Znam chłopa prywatnie

A co im się stanęło się, że się rozwaliły?

W razie czego będę pamiętał. Oprócz pleców wsio jeszcze ze mną dobrze.  Wychodzi robota za gówniarza. Widły, łopata i zapierdalanie na równi z dorosłymi. Nie ważne z resztą...

Kolega wczoraj dzwonił, był mu chłop za słomę płacić. Kupił po okolicy blisko 1600 bali 140. Sumarycznie ponad 100k ludziom miał do zapłaty 🤦

Opublikowano (edytowane)

Oj mnie teraz też rwało..

Gregor, ale Ty jakoś chyba dłużej zabawiles ostatnio w szpitalu?

Usuwali ? Jakoś..

Pić to nie kazali...

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Kto to widział wodę pić..... W wodzie patogeny wszelkiej maści pływają tylko 😅😅

• Haha 2
Opublikowano
pedro2 napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

teraz gdzie na rondzie

zaraz będę kolo @pedro2

A gdzie tam do mnie jeszcze paanie... 

jakoś bokiem od zachodnie strony ominołem Łomże i na dwupasmówkę wjechałem w Stawiskach chyba

Opublikowano
7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Nie wiem ..weź taki @jacus.

Ciągle i nieustannie kłamie...tak zakłamani są niektórzy...

No i wszystko jasne...

Niestety niektórzy są 

Z tym to i rozmowa trudna, chłop ma raka krtani

Mówi ale całkiem cicho

No i kto jeśli nie właściciel daje nagrodę za pieska

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wszyscy są tak chorzy umysłowo jak ty Rysiu żeby z nudów rozbierać zdrowy silnik ...

Ale mam pewność że Bizona nie trzeba kupować

Dziś to nawet wysrać nie będzie kiedy

Tyle na szukał do zrobienia 

Co zamówić jak w sklepach nie będzie a na pewno od ręki nie bedzie

Taki zestaw https://allegro.pl/oferta/uszczelka-glowicy-perkins-tc-6-354-komplet-15903211769

Czy tą

https://www.uszczelkisklep.pl/claas-mercator-dominator-80-85-76-86/998-uszczelka-glowicy-perkins-a63541-t63541.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw5ea1BhC6ARIsAEOG5pyCUd7u0D8KvbA3Ja59pvE7FXxsRKSWl9NktyLfDTVbu2ezcs2DnkkaAmgkEALw_wcB

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Czyli się nie pomyliłem, można powiedzieć. Około 50-60 krów pewnie

U mnie w okolicy człowiek ma 400 krów i mówił mi że 4tys. bel 150 słomy mu potrzebne na rok 

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Żadna z tych, chyba że chcesz dźwigać głowice w przyszłym roku w żniwa ...

Opublikowano
7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Oj mnie teraz też rwało..

Gregor, ale Ty jakoś chyba dłużej zabawiles ostatnio w szpitalu?

Usuwali ? Jakoś..

Pić to nie kazali...

Kruszone miałem. U mnie był 15mmx10mm. W sumie miesiąc odlezalem w.zeszlym roku a ciągnęła się ta batalia od maja do października 

7 godzin temu, Leszy napisał:

Kto to widział wodę pić..... W wodzie patogeny wszelkiej maści pływają tylko 😅😅

Jak zwierzę 

Opublikowano
6 godzin temu, kris91 napisał:

I ryby się..... 🤭🤭🤭🤭🤭

34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kruszone miałem. U mnie był 15mmx10mm. W sumie miesiąc odlezalem w.zeszlym roku a ciągnęła się ta batalia od maja do października 

Jak zwierzę 

No właśnie...... 

Opublikowano
7 godzin temu, Buszmen11 napisał:

W razie czego będę pamiętał. Oprócz pleców wsio jeszcze ze mną dobrze.  Wychodzi robota za gówniarza. Widły, łopata i zapierdalanie na równi z dorosłymi. Nie ważne z resztą...

Kolega wczoraj dzwonił, był mu chłop za słomę płacić. Kupił po okolicy blisko 1600 bali 140. Sumarycznie ponad 100k ludziom miał do zapłaty 🤦

U znajomego w robocie przedwczoraj się prawie tyle spaliło 

Opublikowano

Witam. Ale zmęczony jakiś jestem. Wczoraj po 20 miałem już iść do domu to sąsiad poprosił żeby mu motor pomoc złożyć bo on już nie pamięta jak ma być koło magnesowe złożone. Oczywiście mu to poskładałem tak jak być powinno a on się kilka godzin z tym męczył,prawie mi palce połamało takie silne magnesy. Zostało tylko zakręcić korek spustowy oleju,zalać olej i mieliśmy robić próbę. Wiecie co sąsiad zrobił? Ukręcił gwint w misie olejowej🤦

• Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v