Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A gdzie takie coś znajdziesz teraz?

Jeszcze znajdziesz takie firmy. No ale u mnie jest Polska B a u Ciebie i jacusia jest nowoczesność 

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ktoś powie że to są grosze, ale tu podnieśli, tam podnieśli, i robi się spora sumka ...

W biedronce kupuj. Dwulitrową można po 6 zł wyhaczyć

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

tanie to to nie jest ale solidne 

IMG_20240615_134834.jpg

To u mnie skoro nie jest tanie to już przekreśla.

1 minutę temu, PAN88 napisał:

Jeszcze znajdziesz takie firmy. No ale u mnie jest Polska B a u Ciebie i jacusia jest nowoczesność 

G... praca, g... płaca.

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

nie znam takich... u nas wszystko legalnie bez ściemy...

Nie znaczy że nie znasz to tak nie było. Jeżdżąc po lulkach dużo się takich historii swego czasu słyszało 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Boś ich tu ściągnął, ta Twoja tolerancja wpierdoli nas w bagno jakiego jeszcze nie było.

No nie wiem...

Do nas to murzyny za PiS przyjechali...

Teraz uciekła a rządzi Tusk...😆 

Ale dodam że katolicka rodzina...była...

5 minut temu, PAN88 napisał:

A z ciekawości spytam kartę do referendum wziełeś czy nie?

Tak, wziełem...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Kolega tak zrobił. Tam ogólnie to niezła akcja jest. Jedna z córek pracowała w firmie agrodoradczej i najpierw ojciec przepisał jednemu dziecku hektary, ten wziął kase na młodego rolnika, po 5 latach następnemu i po 5 kolejnemu. Ostatnio sprzedawał nowy rozrzutnik i maszyny zielonkarskie, nówki nie śmigane. Polska państwem z kartonu gdzie najlepiej żyją  kombinatorzy i cwaniaki.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Do jakiejś liczby osób zatrudnionych nie trzeba przelewem. Potem tylko przelew. Też kilka lat dostawałem tylko gotówę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

To może od @konteno weź jakąs używkę po remoncie?

nie mam używek po remoncie , wszystko co przyjechało jest jeszcze przed, mało mam czasu na takie dłubanie bo zrobić dobrze to pracochłonne a czasem i po tym efektów nie ma , piły chińskie stoją niektóre zepsute bo po wymianie części nie palą wogóle a przed sie dławiły itp albo gasły ciepłe 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie mam używek po remoncie , wszystko co przyjechało jest jeszcze przed, mało mam czasu na takie dłubanie bo zrobić dobrze to pracochłonne a czasem i po tym efektów nie ma , piły chińskie stoją niektóre zepsute bo po wymianie części nie palą wogóle a przed sie dławiły itp albo gasły ciepłe 

Dokładnie tak było z kosą nac u mnie. Kilka serwisów obskoczyła i jak tylko dostała temperatury to gasła, robiła przerwę na piwo. 5 lat życia z wkurwienia mniej u ojca- bo głównie on kosi. I to był ostatni kupiony chińczyk.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Współczuję.

Okropnie hvjowa sytuacja.

Mam dwóch kolegów takich. Co ja się tam nasłucham zawsze. Non stop wojna, sądy, matka kvrwiszon, pół województwa ją dobrze zna, a wg sądu oczywiście ojciec niedobry. 

Mamusia ma bogatą rodzinkę, wynajęli detektywa żeby wyciągał brudy na ojca.

Z piwem gdzieś się pokazał, zaraz zdjęcia 

Sam napieprza przy krowach, czasami nie ogarnia, w sądzie nawet wyciągnęli hvjowe wyniki z mleczarni. 

Jeszcze szczęście, że się nie zdążyli ożenić. Córkę na razie wydziedziczył bo w razie nieszczęścia mamusia by ro***bała w 5 minut wszystko 

Mógł nie wydziedziczać. 

Moja dostanie po mnie wszystko, ale w swoim czasie. 

W testamencie jest kto ma zarządzać moim majątkiem do okresu kiedy sama podejmie decyzję. 

Trochę po mnie zostanie, więc nawet jak wszystkie graty, plony i zwierzęta wpadną do funduszu to będzie z czego wspierać przez lata. 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

ale Cię d*pa piecze o tego Radka. Gospodarstwo ma dobrze funkcjonujące, dom postawił i co zazdrościsz mu ? Nawet jak wziął na finansowanie to zaraz spłaci i zapomni, Ty pewnie będziesz dłużej pamiętał niż on. Zresztą jak daja na finansowanie 0 proc. to głupota nie brać. Zwłaszcza jak maszyna potrzebna. Sam nie masz co o sobie napisać to ciągle posługujesz się swoim bratem.

👍👍👍👍👍 

on albo pisze o bracie albo o mnie 😂😂😂 nie raz jeszcze kopiuje google 😂😂

Opublikowano
PAN88 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

Nie znaczy że nie znasz to tak nie było. Jeżdżąc po lulkach dużo się takich historii swego czasu słyszało 

szkoda gadania.... nie wszystko patologia...

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

O. To u sąsiada jeszcze zgrabna 

Jakoś po połowie czerwca siana po poplonie żytnim 

@radekz200 wtedy co Ty. I tu właśnie był plan ten owiesek zlikwidować na qq. 

IMG_20240803_171924_8.jpg

IMG_20240803_171919_5.jpg

moja teraz ma z metr w niektórych miejscach i dostaje dobrze po d*pie, ciekawe czy będzie miała kolby, jak nie to się oddzielnie wykosi dla jałówek 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

Kolega tak zrobił. Tam ogólnie to niezła akcja jest. Jedna z córek pracowała w firmie agrodoradczej i najpierw ojciec przepisał jednemu dziecku hektary, ten wziął kase na młodego rolnika, po 5 latach następnemu i po 5 kolejnemu. Ostatnio sprzedawał nowy rozrzutnik i maszyny zielonkarskie, nówki nie śmigane. Polska państwem z kartonu gdzie najlepiej żyją  kombinatorzy i cwaniaki.

jak trzeba by być rolnikiem na krus i nie przez 5 a 10 lat do tego czynnym z produkcjią ....

Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał:

Dokładnie tak było z kosą nac u mnie. Kilka serwisów obskoczyła i jak tylko dostała temperatury to gasła, robiła przerwę na piwo. 5 lat życia z wkurwienia mniej u ojca- bo głównie on kosi. I to był ostatni kupiony chińczyk.

kiedyś jak naprawde sie przyłożyłem i zatartą ze złomu kupiłem to nowy tłok z pierścieniami , cylinder honowałem to służyła tyle ime miałem gwarancji na nówke ze sklepu ale 40cm i te ca 2qnie to troche słabo na moje potrzeby i żyłke 3mm , w mniejszych sadzałem 2,5 i do chwastnicy starczało nawet ale to szybko na habrysiach zbijało a trójką i komose kosze 

Opublikowano
56 minut temu, Popier96 napisał:

Też nie mogę patrzeć na chinole. Mam fs 260 kupioną kilka ładnych lat temu, w tym roku po wiekszym serwisie i jest dalej jak nówka. Ale nie ma co Pjoterowi nawet proponować, bo z góry skazane na porażkę. Choć stihl ma fabryczne raty 0%. Nawet się nie odczuwa po wypłacie, a po roku maszyna spłacona.

Ja właśnie teraz wziąłem sobie kosiarkę stige za 2800 na zero procent. Myślałem nawet o traktorku Husqvarna za 13 k ale trochę długo spłacać 20 rat . 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, radekz200 napisał:

👍👍👍👍👍 

on albo pisze o bracie albo o mnie 😂😂😂 nie raz jeszcze kopiuje google 😂😂

Znowu Ci brakuje smaku w pisaniu. I do tego jeszcze prawdomówności 🤷...dziecinadą trąci🤧

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v