Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A gdzie takie coś znajdziesz teraz?

Jeszcze znajdziesz takie firmy. No ale u mnie jest Polska B a u Ciebie i jacusia jest nowoczesność 

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ktoś powie że to są grosze, ale tu podnieśli, tam podnieśli, i robi się spora sumka ...

W biedronce kupuj. Dwulitrową można po 6 zł wyhaczyć

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

tanie to to nie jest ale solidne 

IMG_20240615_134834.jpg

To u mnie skoro nie jest tanie to już przekreśla.

1 minutę temu, PAN88 napisał:

Jeszcze znajdziesz takie firmy. No ale u mnie jest Polska B a u Ciebie i jacusia jest nowoczesność 

G... praca, g... płaca.

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

nie znam takich... u nas wszystko legalnie bez ściemy...

Nie znaczy że nie znasz to tak nie było. Jeżdżąc po lulkach dużo się takich historii swego czasu słyszało 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Boś ich tu ściągnął, ta Twoja tolerancja wpierdoli nas w bagno jakiego jeszcze nie było.

No nie wiem...

Do nas to murzyny za PiS przyjechali...

Teraz uciekła a rządzi Tusk...😆 

Ale dodam że katolicka rodzina...była...

5 minut temu, PAN88 napisał:

A z ciekawości spytam kartę do referendum wziełeś czy nie?

Tak, wziełem...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Kolega tak zrobił. Tam ogólnie to niezła akcja jest. Jedna z córek pracowała w firmie agrodoradczej i najpierw ojciec przepisał jednemu dziecku hektary, ten wziął kase na młodego rolnika, po 5 latach następnemu i po 5 kolejnemu. Ostatnio sprzedawał nowy rozrzutnik i maszyny zielonkarskie, nówki nie śmigane. Polska państwem z kartonu gdzie najlepiej żyją  kombinatorzy i cwaniaki.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Do jakiejś liczby osób zatrudnionych nie trzeba przelewem. Potem tylko przelew. Też kilka lat dostawałem tylko gotówę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

To może od @konteno weź jakąs używkę po remoncie?

nie mam używek po remoncie , wszystko co przyjechało jest jeszcze przed, mało mam czasu na takie dłubanie bo zrobić dobrze to pracochłonne a czasem i po tym efektów nie ma , piły chińskie stoją niektóre zepsute bo po wymianie części nie palą wogóle a przed sie dławiły itp albo gasły ciepłe 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

nie mam używek po remoncie , wszystko co przyjechało jest jeszcze przed, mało mam czasu na takie dłubanie bo zrobić dobrze to pracochłonne a czasem i po tym efektów nie ma , piły chińskie stoją niektóre zepsute bo po wymianie części nie palą wogóle a przed sie dławiły itp albo gasły ciepłe 

Dokładnie tak było z kosą nac u mnie. Kilka serwisów obskoczyła i jak tylko dostała temperatury to gasła, robiła przerwę na piwo. 5 lat życia z wkurwienia mniej u ojca- bo głównie on kosi. I to był ostatni kupiony chińczyk.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Współczuję.

Okropnie hvjowa sytuacja.

Mam dwóch kolegów takich. Co ja się tam nasłucham zawsze. Non stop wojna, sądy, matka kvrwiszon, pół województwa ją dobrze zna, a wg sądu oczywiście ojciec niedobry. 

Mamusia ma bogatą rodzinkę, wynajęli detektywa żeby wyciągał brudy na ojca.

Z piwem gdzieś się pokazał, zaraz zdjęcia 

Sam napieprza przy krowach, czasami nie ogarnia, w sądzie nawet wyciągnęli hvjowe wyniki z mleczarni. 

Jeszcze szczęście, że się nie zdążyli ożenić. Córkę na razie wydziedziczył bo w razie nieszczęścia mamusia by ro***bała w 5 minut wszystko 

Mógł nie wydziedziczać. 

Moja dostanie po mnie wszystko, ale w swoim czasie. 

W testamencie jest kto ma zarządzać moim majątkiem do okresu kiedy sama podejmie decyzję. 

Trochę po mnie zostanie, więc nawet jak wszystkie graty, plony i zwierzęta wpadną do funduszu to będzie z czego wspierać przez lata. 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

ale Cię d*pa piecze o tego Radka. Gospodarstwo ma dobrze funkcjonujące, dom postawił i co zazdrościsz mu ? Nawet jak wziął na finansowanie to zaraz spłaci i zapomni, Ty pewnie będziesz dłużej pamiętał niż on. Zresztą jak daja na finansowanie 0 proc. to głupota nie brać. Zwłaszcza jak maszyna potrzebna. Sam nie masz co o sobie napisać to ciągle posługujesz się swoim bratem.

👍👍👍👍👍 

on albo pisze o bracie albo o mnie 😂😂😂 nie raz jeszcze kopiuje google 😂😂

Opublikowano
PAN88 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

Nie znaczy że nie znasz to tak nie było. Jeżdżąc po lulkach dużo się takich historii swego czasu słyszało 

szkoda gadania.... nie wszystko patologia...

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

O. To u sąsiada jeszcze zgrabna 

Jakoś po połowie czerwca siana po poplonie żytnim 

@radekz200 wtedy co Ty. I tu właśnie był plan ten owiesek zlikwidować na qq. 

IMG_20240803_171924_8.jpg

IMG_20240803_171919_5.jpg

moja teraz ma z metr w niektórych miejscach i dostaje dobrze po d*pie, ciekawe czy będzie miała kolby, jak nie to się oddzielnie wykosi dla jałówek 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

Kolega tak zrobił. Tam ogólnie to niezła akcja jest. Jedna z córek pracowała w firmie agrodoradczej i najpierw ojciec przepisał jednemu dziecku hektary, ten wziął kase na młodego rolnika, po 5 latach następnemu i po 5 kolejnemu. Ostatnio sprzedawał nowy rozrzutnik i maszyny zielonkarskie, nówki nie śmigane. Polska państwem z kartonu gdzie najlepiej żyją  kombinatorzy i cwaniaki.

jak trzeba by być rolnikiem na krus i nie przez 5 a 10 lat do tego czynnym z produkcjią ....

Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał:

Dokładnie tak było z kosą nac u mnie. Kilka serwisów obskoczyła i jak tylko dostała temperatury to gasła, robiła przerwę na piwo. 5 lat życia z wkurwienia mniej u ojca- bo głównie on kosi. I to był ostatni kupiony chińczyk.

kiedyś jak naprawde sie przyłożyłem i zatartą ze złomu kupiłem to nowy tłok z pierścieniami , cylinder honowałem to służyła tyle ime miałem gwarancji na nówke ze sklepu ale 40cm i te ca 2qnie to troche słabo na moje potrzeby i żyłke 3mm , w mniejszych sadzałem 2,5 i do chwastnicy starczało nawet ale to szybko na habrysiach zbijało a trójką i komose kosze 

Opublikowano
56 minut temu, Popier96 napisał:

Też nie mogę patrzeć na chinole. Mam fs 260 kupioną kilka ładnych lat temu, w tym roku po wiekszym serwisie i jest dalej jak nówka. Ale nie ma co Pjoterowi nawet proponować, bo z góry skazane na porażkę. Choć stihl ma fabryczne raty 0%. Nawet się nie odczuwa po wypłacie, a po roku maszyna spłacona.

Ja właśnie teraz wziąłem sobie kosiarkę stige za 2800 na zero procent. Myślałem nawet o traktorku Husqvarna za 13 k ale trochę długo spłacać 20 rat . 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, radekz200 napisał:

👍👍👍👍👍 

on albo pisze o bracie albo o mnie 😂😂😂 nie raz jeszcze kopiuje google 😂😂

Znowu Ci brakuje smaku w pisaniu. I do tego jeszcze prawdomówności 🤷...dziecinadą trąci🤧

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v