Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie Wy te deszcze macie? 

Kurła nic nie pada

A P0tem gadka ze bizon gubi ziarno

Ja marudził nie będę bo wiem że będzie łąka choćby z powodu gradu.

A co do tego kombajnisty i bizona to wszyscy mogą się od niego uczyć ustawień kombajnu. Oczywiście decydujące słowo należy do rolnika co chce mieć na polu/przyczepie

Opublikowano
radekz200 napisał:

kurła jest tych nożyków do ostrzenia… 

IMG_5676.jpeg

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/35803-do-200-tys-zl-na-maszyny-rolnicze-start-naboru-w-pazdzierniku TY coś pisałeś z Karolem o dofinansowaniach może Ci się przyda

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

martwię się bo widzę że się wyprzedajesz to przyczepa to redło

Honorem się uniósł...groził Karolowi, że szybko kosiarkę spłaci i się teraz stara chłopak 🤷 👌...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

A co do tego kombajnisty i bizona to wszyscy mogą się od niego uczyć ustawień kombajnu. Oczywiście decydujące słowo należy do rolnika co chce mieć na polu/przyczepie

Co Pan gada, za Bizonami zostaje łąka, nie to co za germancami, tam samo ściernisko, nic nie rośnie 🤣 a tak na prawdę to jest tylko maszyna, pracuje tak jak ją ustawi operator ... Jeden zejdzie i zobaczy czy leży pod pokosem, czy kłosy są wymlocone, a drugi aby do przodu nakosic hektarów, na komputerze kliknie wstępne ustawienia i już myśli że maszyna jest ustawiona ... Przed deszczami inaczej się młóci, po deszczach inaczej, i już trzeba wprowadzić korekty ustawień.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

A ja sobie popatrzyłem jak w oddali przechodzi kolejna pompa. Dzień jak codzien 

A u mnie nic na deszcz nie wskazywało na radarze była tylko malutka chmurka i jak naszła tak zaczęła się rozrastać i stała w miejscu i dolewała. I kilka razy Dobrze grzmotnelo 

Opublikowano
5 godzin temu, szymon09875 napisał:

Nadstawki eleganckie zrobiłeś 🫣🫣

Mi jakas urwa na poprzeczmiaku przy drodze pół reklamówki baterii wyrzuciła w żyto. R20 i mniejsze paluszki...

Byłem rowerem na przejażdżkę to ktoś wywalił przy drodze materac od łóżka takie dobrobyty 

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Radek czuję się zniesmaczony 🙆 nożyki się wymienia 

a nie najpierw obraca na drugą stronę? 😂

1 godzinę temu, Bananek napisał:

nowe kupuj

dostałem gratis przecież 

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał:

Byłem rowerem na przejażdżkę to ktoś wywalił przy drodze materac od łóżka takie dobrobyty 

to nie dobrobyt , po prostu ktoś sie zsikał przez sen 

5 godzin temu, Agrest napisał:

Ten drugi trochę lepiej, ale 2812 to jest dzik. Lubi ryć🤣

Ale te miastowe to ch*je. W jednym dołku na drodze  z popiołu tyle wyjąłem. Rok temu podobnie

20240724_121154.jpg

magnesem rzecznym sie zbiera takie żelastwo 

Opublikowano
43 minuty temu, dantur96 napisał:

A u mnie nic na deszcz nie wskazywało na radarze była tylko malutka chmurka i jak naszła tak zaczęła się rozrastać i stała w miejscu i dolewała. I kilka razy Dobrze grzmotnelo 

Nad moja okolica to samo. Miało być słonecznie i u mnie było. A dalej lało . Tak jak mówisz w miejscu chmura się wytworzyła i lało 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Powiadasz Rochu, że Moniuszko zbałamucił Hankę🤔😱

Jontek😁 

A czemu cię tak Radzio nie lubi? Wygląda autentycznie- jakby nie żartował

Edytowane przez Kowalsky30
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v