Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ja sobie motocykla nie musze kupowac..mam z kim jezdzic 🤣

ja pisalem o prawdziwych zetorach a nie podrobkach.

ty i termos ?? z kamionkowym garnkiem bys jezdzil 

te prawdziwe kajdanki to nie sa bynajmnie pluszowe 🤣

A jakie to do według ciebie prawdziwe? 

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

https://www.facebook.com/share/r/5nAvKV2mwHTQF3CC/

Detektyw bez licencji w BP

Wycelowali mi na urlop akurat. Będę po żniwach to pójdzie ten sam człowiek 3 rok po kolei. Idę w swój owies u mnie nie ma ziela praktycznie. Zawsze jare mam ładne bez herbapolu

A u mnie na odwrót,ozime ładniejsze,ale to też zależy od działek. Jutro jadę na najładniejszy kawałek z owsem, za stodołą miałem 1,5ha owsa i 2,3ha mieszanki owsa z łubinem, oczywiście łubin zjadł robak to został sam owies i ponad 600 metrów w jedną stronę jazdy, tam gdzie topilem się na wiosnę jak siałem to zielska to na koniec wykosze i pójdzie na srute wcześniej. Szału nie ma w plonie 1,5t/ha ale wypalone górki i bizon nigdy tak szybko u mnie jeszcze nie kosił 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

O kurde, następny rekin biznesu co w  kosztach uwzględnia tylko koszt paliwa. Czego to Was uczą na tych studiach, chyba że Ty po Collegium humanum 🤣🤣🤣😄

Znajomy kupił mulczer na usługi i trochę zarobił to kosząc nim to rotacyjną. No i ostatnio poszedł wał korbowy w 3p 

Liczy że w 5 tys same części się zamknie plus jakieś łożyska w skrzyni. Bo sam to będzie robił . 

Taki to zarobek . Jedynie taki plus że lubi majsterkować 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, radekz200 napisał:

w twoich stronach?

Jo. Baksy ladowałem z pszenzytem na polu 

Może dzierżawy złapał 🤪

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
16 minut temu, mf362 napisał:

Znajomy kupił mulczer na usługi i trochę zarobił to kosząc nim to rotacyjną. No i ostatnio poszedł wał korbowy w 3p 

Liczy że w 5 tys same części się zamknie plus jakieś łożyska w skrzyni. Bo sam to będzie robił . 

Taki to zarobek . Jedynie taki plus że lubi majsterkować 

Niestety, ale tak to jest ze starymi sprzętami.

A jak tam ostatnia kielecka nawałnica, dosięgnęła Ciebie, czy tylko okolice Słupi?

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Nie no kupili na pewno. Tamten ich to szrot

Szrot to jedno, a operator to drugie ... Kto demontuje kose w Bizonie żeby zanitować nowy nożyk xD Chyba tylko Bogdan taki ewenement w całym kraju xD

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

A bo to mało pojebów chodzi po ziemi 🤪 

Nie no kupili na pewno. Tamten ich to szrot

a propo ziemi to dzisiaj w wiosce 2 hektary poszło po 150 za hektar 😛 czekam do 200 i sam sprzedaje 😂

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A u mnie na odwrót,ozime ładniejsze,ale to też zależy od działek. Jutro jadę na najładniejszy kawałek z owsem, za stodołą miałem 1,5ha owsa i 2,3ha mieszanki owsa z łubinem, oczywiście łubin zjadł robak to został sam owies i ponad 600 metrów w jedną stronę jazdy, tam gdzie topilem się na wiosnę jak siałem to zielska to na koniec wykosze i pójdzie na srute wcześniej. Szału nie ma w plonie 1,5t/ha ale wypalone górki i bizon nigdy tak szybko u mnie jeszcze nie kosił 

moje ozime zawsze w chabrze jare nie ma prawie ziela.  tylko 1.5 t? u mnie więcej. Jaką odmianę pszenżyta siejesz?

Opublikowano
30 minut temu, radekz200 napisał:

a propo ziemi to dzisiaj w wiosce 2 hektary poszło po 150 za hektar 😛 czekam do 200 i sam sprzedaje 😂

Dam te 200...na kiedy umawiać notariusza?

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Sprzedaż raz

Może Ci się uda odkupić taniej

Próba wilgotności w psim życie dała wynik z kłosa 15.9% 

Jutro o 13 popróbujemy kombajnem

Zobaczymy co wyjdzie

Wczoraj ponad 16 było 

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No jak co?

Termos, kanapki, autokar....i to jest coś czego się oczekuje od losu...😆

Dobry termos nie jest zły.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v