Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Ja już w połowie żniw. Juz mam na początku sierpnia kontrol z eko

U mnie 1/3 dopiero. Kontrola już była bezproblemowo przeszło. Eko wykończy mi maszyny, właśnie będę wjeżdżał w owies eko to więcej zielska jak ziarna.

@marulekk jeden pas z lewej strony został że starego zestawu ale jeszcze pojeździ. Właśnie kończę jeść i jadę w pole. Tak jak pisałem,roboty na pół dnia było z jazdą po zakup pasów, prawie 800 zl za trzy pasy 😒

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

😁😁😁🤭

dobrze że nie jem bobu ani mslin nie kupuje jak se lejecie 😁😁😁😜

A co myślisz, że gdzie się załatwiają? Przejdź się u nas na pile między sosnami a płotem to poczujesz. Szefowa postawiła tabliczki "tu nie wolno szczać" to przemalowaliśmy na "stać" Choć kibel legancki nie ma co. Myty codziennie😗

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, MonteChristo napisał:

Jak nie wiesz po jakiej cenie jest malina to co się wypowiadasz

To tylko przyklad, czysto hipotetyczny, odpowiedź na pytanie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A se lej, większy urośnie xD w malinie jedyny koszt to zbieracz ? Innych kosztów rozumiem nie liczysz bo ich nie ponosisz w chwili zbioru ...

Jak malinę sprzedasz po 5 zł a zbieracz weźmie 4 to zarobiłeś złotówkę ?? 😂🤣😭

Malina 10 pół kg😀. Widać że tylko klapki masz na bób.😀

29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A se lej, większy urośnie xD w malinie jedyny koszt to zbieracz ? Innych kosztów rozumiem nie liczysz bo ich nie ponosisz w chwili zbioru ...

Jak malinę sprzedasz po 5 zł a zbieracz weźmie 4 to zarobiłeś złotówkę ?? 😂🤣😭

Malina 10 pół kg😀. Widać że tylko klapki masz na bób.😀

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Malina 10 pół kg😀. Widać że tylko klapki masz na bób.

Nie wiem ile malina, chodziło mi o to że policzył tylko jeden z kosztów usługodawcy koszenia i już liczy jaki to zysk. To jakby w malinie policzył tylko zbiór i mówił jakie to zyski ... W zbożu jak się zwróci za nasiona to też jest zarobek ?? Nie wiedziałem że na ha zboża jestem 3000 do przodu xD

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

😭🤣😂 Ty po jakiejś PiSowskiej parafialnej szkółce ekonomicznej ... Leje że smiechu ...

Nie bardzo to świadczy, jak już nietrzymanie moczu. Się zdało młody chłopak 😒

Edytowane przez HF86
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem ile malina, chodziło mi o to że policzył tylko jeden z kosztów usługodawcy koszenia i już liczy jaki to zysk. To jakby w malinie policzył tylko zbiór i mówił jakie to zyski ... W zbożu jak się zwróci za nasiona to też jest zarobek ?? Nie wiedziałem że na ha zboża jestem 3000 do przodu xD

W tym roku to chyba tyle w plecy 😀 chyba że jako hodowca liczysz inaczej 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

W tym roku to chyba tyle w plecy 😀 chyba że jako hodowca liczysz inaczej 🤣

Wg ekonomi @MonteChristo jestem 3000 do przodu, 5.5t/ha pierwszy kawałek, 500kg na nasiona do siewu z centrali a reszta to zarobek, bo kombajn swój, uprawa swoja, nawóz za darmo z kurnika aby słomę zawiozłem xD

5 minut temu, HF86 napisał:

Nie bardzo to świadczy, jak już nietrzymanie moczu. Się zdało młody chłopak 😒

Jak ktoś opowiada takie żarty to w każdym wieku może być problem z nietrzymaniem moczu xD

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wg ekonomi @MonteChristo jestem 3000 do przodu, 5.5t/ha pierwszy kawałek, 500kg na nasiona do siewu z centrali a reszta to zarobek, bo kombajn swój, uprawa swoja, nawóz za darmo z kurnika aby słomę zawiozłem xD

Jak ktoś opowiada takie żarty to w każdym wieku może być problem z nietrzymaniem moczu xD

Taki ze mnie ekonomista gdyż mój wydział był opanowany przez prezydenta Żuka i jego przyjaciół

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Wiesz, dziś i w małżeństwie można być o gwałt oskarżonym. Może bał się na śpiocha?

No to na trupka mógł próbować 

3 godziny temu, Baks00 napisał:

Po takiej pobudce grzędę będzie oglądał tylko na obrazku 

Jeśli pomyli otwory to tak 

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Wiesz, dziś i w małżeństwie można być o gwałt oskarżonym. Może bał się na śpiocha?

Mąż do żony:

-Kochanie pobawimy się w gwałt???

-Nie!!!!

-Ot dobry początek....

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, konteno napisał:

znawcy by mi to rozpoznali ? 

IMG_20240717_143347_HDR.jpg

I po co Ci to ?? Pewnie krzywa rama do niczego to się nie nadaje. Takie coś się kupuje dla papieru, a jak nie ma papieru to niech leży dalej w tym miejscu.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Siedzą pizdolą od rana do wieczora, a pomóc zwozić bele nie ma komu. Ech Tusk się za takich weźmie. 

IMG_20240718_125154.jpg

Na strajk się szykuj. 15 % podwyżki nie będzie dla budżetówki. 

O 7 z groszem walczą 

Opublikowano

https://www.facebook.com/share/r/5nAvKV2mwHTQF3CC/

Detektyw bez licencji w BP

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie 1/3 dopiero. Kontrola już była bezproblemowo przeszło. Eko wykończy mi maszyny, właśnie będę wjeżdżał w owies eko to więcej zielska jak ziarna.

@marulekk jeden pas z lewej strony został że starego zestawu ale jeszcze pojeździ. Właśnie kończę jeść i jadę w pole. Tak jak pisałem,roboty na pół dnia było z jazdą po zakup pasów, prawie 800 zl za trzy pasy 😒

Wycelowali mi na urlop akurat. Będę po żniwach to pójdzie ten sam człowiek 3 rok po kolei. Idę w swój owies u mnie nie ma ziela praktycznie. Zawsze jare mam ładne bez herbapolu

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

Siedzą pizdolą od rana do wieczora, a pomóc zwozić bele nie ma komu. Ech Tusk się za takich weźmie. 

IMG_20240718_125154.jpg

By to było w kostkach to tak a w tym czymś to nie.

Wiaterek powiewa, ziemniaki trzeba kopać...

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

@pedro2 sprężynka dopycha tłok w komorze/kartuszu żeby na tłoczek podający w mechanizmie był po każdym cyklu przepychany smar ,nie wiem jak ci bez tego dobrze idzie

Normalnie, z ręcznych też od razu wywalałem.

Samo ciągnie tłok 

Niczym Sasza Grey 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v