Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

Się robi się od świtu

Ostatni kawałek uprawek i sezon żniwny 2024 zakończony

IMG_20240716_070325.jpg

Rysiek kurna ty to jesteś, Przodownik pracy, 1000 % normy .

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, jahooo napisał:

Chyba dziś będzie ciężki dzień, po nocce w pracy wsiąść na kombajn w taki skwar :/

To tak jak ja po całym dniu wczoraj. Dobrze że żona wzięła urlop to pomoże trochę

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Spokojnie zaraz wróci do całorocznego pierdzenia w tapczan ...

Ale mu zazdrościcie

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał:

@malaczarna @Belarus820 wy gdzieś tam niedaleko mieszkacie tego spływu kajakowego w studziance?? Możecie coś powiedzieć warto to to 

Niby niedaleko a jeszcze nigdy nie byłem. Gdybyś wcześniej się odzywał to bym zapytał właściciela bo tankuje,u mnie często. Ale chyba mają zainteresowanie kajakami 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Niby niedaleko a jeszcze nigdy nie byłem. Gdybyś wcześniej się odzywał to bym zapytał właściciela bo tankuje,u mnie często. Ale chyba mają zainteresowanie kajakami 

Wiesz to dopiero  sierpien/wrześien chcę pojechać prezent żonie na rocznicę ślubu zrobić, niech kobiecina trochę pomacha z tymi wiosłami 🙊🙊🤭

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ale mu zazdrościcie

A czego zazdrościć ?? Wyczekiwania na socjal bo inaczej na nic nie stać i trzeba liczyć każdą złotówkę do następnego roku ? Żeby przy tym leżeniu miał dużo kasy to można by zazdrościć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A czego zazdrościć ?? Wyczekiwania na socjal bo inaczej na nic nie stać i trzeba liczyć każdą złotówkę do następnego roku ? Żeby przy tym leżeniu miał dużo kasy to można by zazdrościć ...

Rysiek zgrywa tylko obiboka. Normalnie zajmuje się gospodarstwem, nawet inwestuje, przy okazji ciągnąc socjal i podejrzewam że żyje lepiej od wielu tutejszych oporowców i hodowców bobu.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, radekz200 napisał:

chłopie ja specjalnie te zdjęcia pomniejszam zebysta je mogli odtworzyć na swoich kalkulatorach 😂😂

To samo zrobił Pafnucy żebyś ty mógł zobaczyć🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

To tak jak ja po całym dniu wczoraj. Dobrze że żona wzięła urlop to pomoże trochę

Tylko ja mam tyle lat co ty i twoja żona razem :)

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

44 minuty temu, MonteChristo napisał:

Ale mu zazdrościcie

pieniądze to nie ,,fszystko,, 🤭🤪

jahooo napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tylko ja mam tyle lat co ty i twoja żona razem :)

nie udawaj staruszka 🤭

Opublikowano

nie ma jak burza z samego rana..mozna dluzej pospac. 

10 godzin temu, Desperado napisał:

xD Czyli wszyscy by wierzyli jakby Pan Bóg tylko czekał jak policjant żeby komuś dać po łapach natychmiast za wszelakie przewinienie.  xD

Ogarek ma klasę, dobrze wie co komentuje i co wypada a co nie.

z ogarkiem to obydwaj macie klase 🤣🤣

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Widzę, że nic się nie zmieniło od wczoraj...

Jeszcze słonecznie, burze nadają...

u mniej juz po burzy..

Opublikowano (edytowane)

Siemanko. 25°, słonecznie. Będzie upał.

Widzę, że poważne przemyślenia o religii i śmierci samobójczej, to dorzucę swoje trzy grosze. Religia i wiara jest czymś pozytywnym jeśli nie jest to forma sekty zarządzanej przez ortodoksyjnych wyznawców, a zbiór zasad i wskazówek do postępowania, które każdy wierzący winien znać i stosować. Należy rozróżniać wiarę od kościoła, bo to nie jest to samo. Wiara to materia zagadnienia, a kościół to forma. Jeśli do tej samej materii podejdziemy stosując inną formę, to zagadnienie może się ukazać w zupełnie innej optyce. Dla przykładu. Jestem wierzący i znam zasady wiary katolickiej, ale jeśli zmienię formę swojego wyznawania, czyli nie będę chodził do kościoła, a stosował przykazania samodzielnie w życiu codziennym, to może się okazać, że będę bardziej wrażliwy na bliźniego, niż gdybym chodził do kościoła i siedział w pierwszej ławce. Zbyt wielu idzie w niedzielę i święta do świątyni, gdzie klęczy że złożonymi rękoma, a potem z niej wychodzi i zapomina, że tam było i po co tam było. Uważają, że skoro dadzą księdzu ofiarę to wystarczy i nic więcej nie muszą. Ofiara wszystko załatwi, a oni hulaj dusza piekła nie ma. Nawet u siebie w parafii widzę, że Ci co w kościele regularnie to najsłabsi chrześcijanie.

A samobójców przez powieszenie to widziałem różnych, nawet takiego, co we własnym łóżku, pod pościelą powiesił się na leżąco.

No dobra pomądrzyłem się trochę i starczy. Chciałem się podzielić tym co na ten temat myślę. Wybaczcie, że zanudzałem

Edytowane przez Qwazi
  • Like 3
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Siemanko. 25°, słonecznie. Będzie upał.

Widzę, że poważne przemyślenia o religii i śmierci samobójczej, to dorzucę swoje trzy grosze. Religia i wiara jest czymś pozytywnym jeśli nie jest to forma sekty zarządzanej przez ortodoksyjnych wyznawców, a zbiór zasad i wskazówek do postępowania, które każdy wierzący winien znać i stosować. Należy rozróżniać wiarę od kościoła, bo to nie jest to samo. Wiara to materia zagadnienia, a kościół to forma. Jeśli do tej samej materii podejdziemy stosując inną formę, to zagadnienie może się ukazać w zupełnie innej optyce. Dla przykładu. Jestem wierzący i znam zasady wiary katolickiej, ale jeśli zmienię formę swojego wyznawania, czyli nie będę chodził do kościoła, a stosował przykazania samodzielnie w życiu codziennym, to może się okazać, że będę bardziej wrażliwy na bliźniego, niż gdybym chodził do kościoła i siedział w pierwszej ławce. Zbyt wielu idzie w niedzielę i święta do świątyni, gdzie klęczy że złożonymi rękoma, a potem z niej wychodzi i zapomina, że tam było i po co tam było. Uważają, że skoro dadzą księdzu ofiarę to wystarczy i nic więcej nie muszą. Ofiara wszystko załatwi, a oni hulaj dusza piekła nie ma. Nawet u siebie w parafii widzę, że Ci co w kościele regularnie to najsłabsi chrześcijanie.

A samobójców przez powieszenie to widziałem różnych, nawet takiego, co we własnym łóżku, pod pościelą powiesił się na leżąco.

No dobra pomądrzyłem się trochę i starczy. Chciałem się podzielić tym co na ten temat myślę. Wybaczcie, że zanudzałem

Dzwonil znajomy to mówił że chłopu raka wynaleźli a ten powiedział że leczyć się nie będzie i zawisł. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, wojtal24 napisał:

Tomek @6465 bylem u Ciebie "na wsi" na zniwach w niedziele

20240714_151245.jpg

No weź nie wstawiaj tylko zdjęć bo się wyda jaka u nas bida. 🤗  A tu widzę że większość bogaczy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dzwonil znajomy to mówił że chłopu raka wynaleźli a ten powiedział że leczyć się nie będzie i zawisł. 

Bo I co leczenie by dało

U nas zaczął się leczyć i to samo zrobił 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał:

Tomek @6465 bylem u Ciebie "na wsi" na zniwach w niedziele

Też na tym polu parkowaleś? 

na tym rzysku po prawej zaraz przy skręcie z 92

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

🙆‍♂️🤦 ale o goronc

Co zrobić od tego lato .Trzeba się chłodzić i nawadniać w cieniu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v