Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coś tu o dokarmianiu pisaliście  . Sikorki znacie ,wiecie że to drapieznik ? . Toto atakuje wróbla ,wpija się pazurami i wali go w łeb tylko krew bryzga . Zapikuta i póżniej zżera zaczynając od mózgu . 

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Niektórzy dają olej kuchenny. Ja polecam naftę kosmetyczną. W każdej aptece się kupi. Smarować 2-3 razy na dobę pędzelkiem lub piórkiem. 

I pomaga? nie pamiętam już czym smarowałem królikom uszy, ale efekt nie był zadowalający, teraz to niby skuteczne.

https://allegro.pl/oferta/skinscabin-plyn-120ml-swierzb-14091891521?reco_id=0c2c370d-b300-11ee-9d22-cea1a3c98fe7&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020

Opublikowano

No czasami coś tam podpowiedzą

1 minutę temu, Strongman napisał:

Opinnie w Google fajna sprawa, wystarczy wejść na jakiś sklep w swojej okolicy co się zna i faktycznie się zgadza, i dlatego dobre bo jak się kogoś niezna to wtedy to pomocne.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

I pomaga? nie pamiętam już czym smarowałem królikom uszy, ale efekt nie był zadowalający, teraz to niby skuteczne.

https://allegro.pl/oferta/skinscabin-plyn-120ml-swierzb-14091891521?reco_id=0c2c370d-b300-11ee-9d22-cea1a3c98fe7&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020

Oczywiście, że pomaga. Nie dzień czy dwa ale bywały bardzo zakichane i po tygodniu przechodziło. A tu trzeba oszczędzać a nie furtać pieniędzmi, żeby coś zostało. Nafta kosztuje 10 czy 12zł a ten specyfik prawie 50. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Nie wiem jaki, ale wiem że wstawić coś innego to by były problemy bo rozmaite cujniki nie bendą się zgadzać z zegarami czy tymi elektronicznymi w wyświetlaczu.

należy porównać na ilu różnych typach/producentach silników te modele kombajnów wychodziły( tak jak z perkinsem/mercem w dominatorach ) i czym sie różnił osprzęt w komorze silnika i kabinie w zależności od silnika

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

i jak chcesz to rzekomo naprawić.

z Merlin już i tak nie naprawią

Opublikowano
gregor1284 napisał:

16 minut temu, konteno napisał: u mnie wszystkie myjki w kawałkach bo każdej coś brakuje i trzeba czasu poświęcić i grosza dołożyć , jesienią do mycia kopaczki pożyczałem od znajomego tą k6.80 co mu naprawiałem  problem mają ci których sumienie gryzie  Spakuj to w worek i wywieź na skup a kup coś na chodzie. Zaoszczędzi Ci to: -czasu, -nerwów, -pieniędzy, -bałaganu.

jesteś nie miły 😛

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No czasami coś tam podpowiedzą

Czy ten roltech w łosicach czy Siedlcach kupiłem chłodnicę do ursusa  a wiecie jak z częściami teraz jest do polskich pół to siajs no i po tygodniu ciekła i wymiana na nową kolejną bez żadnego grymaszenia sprzedawcy a opinnie w Google 4,8

Opublikowano
20 minut temu, Strongman napisał:

Opinnie w Google fajna sprawa, wystarczy wejść na jakiś sklep w swojej okolicy co się zna i faktycznie się zgadza, i dlatego dobre bo jak się kogoś niezna to wtedy to pomocne.

Nie zgodzę się. Jest jeden sklep w okolicy, niby rolniczo techniczny a jak chcesz coś innego niż odblask, lampa czy nożyk do kosiarki to tylko na zamówienie. Ostatnio brałem linkę obrotomierza do siuntki to sprzedawca z uśmiechem mówi że AKURAT MA 🤦. Do tego się tak znają że jak nie przyjdziesz z katalogiem i nie pokażesz palcem to będzie godzinę w komputerze szukał a i tak nie znajdzie. A w Googlach opinie super, że wszystko na stanie, że obsługa doradzi 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dariowola napisał:

Niedowiarku. Wpisz Tartak Garbatka Długa.

Trak garbatka. Na ich zdjęciach z strony oficjalnej widać tam kawałek zrębki z korą. Dlaczego nie ująłeś we wcześniejszej wypowiedzi że sprzedają korę ozdobną? Wtedy by to rozwiało moje wątpliwości. U nas nikt w to się nie bawi i prosto na taśmówke z korą i niejednokrotnie błotem wrzucają pnie

Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

od lat je pisze- z lekkim dystansem bym do tego podchodzil 🤣

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

....spory kot musiał być....

dzisiaj ide na spacer i patrze a tu kot za mna za***prza. dopiero przy ostatniej stodole mu sie znudzilo..

58 minut temu, konteno napisał:

a wiesz że dzokerówna będzie miała rodzeństwo ? wszyscy się z nich śmieją a oni przynajmniej wyż demograficzny próbują zrobić by sie obyć bez imigrantow 

a kto to jest ?? nie sledze podlaskich klimatow dokladnie.

49 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To i tak jest nierealne do zrobienia.

-1, wiatr trochę zelżał.

przy twoim podejscu do zycia to ludnosc dawno by wyginela.

42 minuty temu, Dariowola napisał:

W tartaku. Tak jes gdzie ja kupuje pelet.

orawiok tam nie pracuje czasami ????

4 godziny temu, Łolek napisał:

U mnie nie dość że dzwoni. I pyta czy jakieś zmiany np w budynkach były, to jeszcze osobiście polisy przywiezie i jeszcze jakieś suweniry ale to TUW nie PZU 

Przemek myślę że to ten sam uj tylko w innym garniturze, bezstonnych mediów to raczej nie ma 

ja wole zaplacic ciut wiecej i miezc wieksze i pewne odszkodowanie..

na nas w dolinie wisly pzu w zyciu nie zarobi zlotowki, przy okazji jakas wichura i cyk skaldka z 10 lat wraca..

nie bawie sie w zadne dziwne firemki -oni najlepiej placa..

5 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Ale taki max termin po którym azot jest dostępny mówimy o warunkach gdzie nie ma pustyni ani powodzi i temperatury taki średnie. Ja wyczytałem że 14 dni? Zgadzasz się z tym? 

ja sie nie znam - poczytaalem troche i z tego wiedze czerpie.. doczytaj kiedy przeksztalci sie wfforme dostepna do pobrania przez rosline.

no i wez pod uwage ze chodzi o mocznik z inhibitorem ureazy ..

gdyby kots nie wiedzial jako nawoz innego nie wolno stosowac..

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

To na co czekasz?

Nie ma tam agentów ubezpieczeniowych?

Na wschodzie są.

Mało tego.

Ubezpieczam wszystko u jednego gościa, różne firmy w ofercie, to bywa że dzwonią sami że kończy mi się któreś ubezpieczenie...

Tak na wschodzie mamy....

do mnie agentka nawet do domu przyjezdza-ale ona pzu nie ma w ofercie..

wlasciel agencji niedawno zmarl a mloda nastepczyni jakos  stracila motywacje do pracy, ograniczyla godziny otwarcia.. 

a zreszta pisze o czym zupelnie innym ,w grudniu przychodzily dokumenty a teraz nic..

Opublikowano

pisałem już w temacie o" allegro " że często te opinie to są albo kupione, albo pisane przez znajomych, pracowników albo z fejkowych kont, ile teraz czasu zajmuje utworzenie konta na google ? chwilę i nikt tego nie weryfikuje.

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

dzisiaj ide na spacer i patrze a tu kot za mna za***prza. dopiero przy ostatniej stodole mu sie znudzilo..

Musiałeś mieć obawy...że Cię ściągnie jak sąsiada Małaczarnej.😆

Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie tak daleko mam.

Po ile jest?

Gregor poczytaj opinie o firmie.

Komentarze w Google map 😆

A Dej spokój... dziś dużo rozmawiam z różnymi ludźmi i nie chce mi się czytać opinii google które nie są dla mnie miarodajne bo zazwyczaj gdy ktoś świadczy usługę dobrze to zbytnio pochwal nie ma ale gdy ktoś partaczy robotę no to tych opini trochę jest. 

32 minuty temu, kizak napisał:

coś tu o dokarmianiu pisaliście  . Sikorki znacie ,wiecie że to drapieznik ? . Toto atakuje wróbla ,wpija się pazurami i wali go w łeb tylko krew bryzga . Zapikuta i póżniej zżera zaczynając od mózgu . 

To smutne co napisałeś 

Opublikowano
30 minut temu, Strongman napisał:

A przeczytaj co napisałem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v