Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@slawek74 masz paletkę bobu za 3000zl, może to potwierdzi choć trochę moje słowa ;) nie chce mi się lecieć do garazu robić zdjęć opryskiwacza, ale jak chcesz to nagram filmik jak będę pryskał to sobie obejrzysz ;)

IMG_20240710_101956.jpg

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sporo, w okolicy było jedno gospodarstwo z krowami ... I szczerze, nie chciałbym mieć krów, być niewolnikiem tego dojenia na czas ... Łatwo poznać mleczarza na weselu, po pierwszych stołach jedzie na wieczorny udój ...

A nie którzy tu piszą że badylarstwo to tyle samo roboty i wyrzeczeń co krowy.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A nie którzy tu piszą że badylarstwo to tyle samo roboty i wyrzeczeń co krowy.

W krowach masz praktycznie równo przez cały rok, dochodzi tylko latem zbiór paszy, w badylarstwie lato to zapierdol a w zimę luźniej ... 

Zresztą, dla mnie każdy kto pracuje a nie wyciąga łapę po socjal ma szacunek, nie znoszę jedynie socjaloutrzymankow takich jak Rysiek ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

https://youtu.be/TungezVSDf0?si=dG2N0r7OKWPAtMxM 🙆‍♂️

Tomasz0611 napisał:

@slawek74 masz paletkę bobu za 3000zl, może to potwierdzi choć trochę moje słowa ;)

IMG_20240710_101956.jpg

co to jest 3tys 🤭 w chlodni mleko za 4tys pokazać 🤭🤣🤣🤣🤦

opryskiwacz pokaż

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

opryskiwacz pokaż

Jak będę pryskał to ci nagram filmik ;)

2 minuty temu, slawek74 napisał:

to jest 3tys 🤭 w chlodni mleko za 4tys pokazać 🤭🤣🤣🤣🤦

Wiesz, 4 takie w chłodni stoją ...

Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał:

50 na karku, to trzeba zacząć zwalniać, co by sił starczyło na emeryturę

I zdrowia przede wszystkim

I o to zdrowie należy się troszczyć 

9 minut temu, Kowalsky30 napisał:

12 litrów to była na tamten czas lekka przesada. Teraz dostaje 9 i lata dalej za palcem. Na pewno nie jest przepity i będę zwiększał dawkę. Jestem hodowcą z 12 letnim stażem

Co powiesz/napiszesz, może zostać... użyte 🤷😉 🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

tak to jest jak chłop prawie 40 lat  bez baby żyje 😂😂 na ręcznym długo nie zajedzie, myśli w głowie różnorodne 😂😂

Mylisz się, w nocy było parę razy 

Rano powtórka 

A Ty choć raz wczoraj wtorek obeszłeś?

Radek, a teraz idziemy z Zosią na lody

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Mylisz się, w nocy było parę razy 

Rano powtórka 

A Ty choć raz wczoraj wtorek obeszłeś?

Radek, a teraz idziemy z Zosią na lody

a na koniec się obudziłeś bo się zesrales 😂

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sporo, w okolicy było jedno gospodarstwo z krowami ... I szczerze, nie chciałbym mieć krów, być niewolnikiem tego dojenia na czas ... Łatwo poznać mleczarza na weselu, po pierwszych stołach jedzie na wieczorny udój ...

Albo skąpy, albo kredyciarz że ledwo na życie starczy

Normalny by sobie duj zorganizował 

Co tam udój, nawet cały obrządek 

5 minut temu, jahooo napisał:

chyba na loda ??

Mają być przynajmniej dwa

Drogie w uj

Żeby polizać to bańka mleka trzeba sprzedać 

6 minut temu, radekz200 napisał:

a na koniec się obudziłeś bo się zesrales 😂

U nas na Lubelszczyźnie to może i jest polska b ale pod siebie nie robimy 

Dawaj Radziu na urlop, a nie tylko krowy i owies z kukurydzą po lesie

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Albo skąpy, albo kredyciarz że ledwo na życie starczy

Normalny by sobie duj zorganizował 

Co tam udój, nawet cały obrządek 

Mają być przynajmniej dwa

Drogie w uj

Żeby polizać to bańka mleka trzeba sprzedać 

U nas na Lubelszczyźnie to może i jest polska b ale pod siebie nie robimy 

Dawaj Radziu na urlop, a nie tylko krowy i owies z kukurydzą po lesie

karol dobry chłop kiedyś byłeś ale przez ten gops i znajomości z kolega z centralnej polski coś ci się pomieszało strasznie 

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

karol dobry chłop kiedyś byłeś ale przez ten gops i znajomości z kolega z centralnej polski coś ci się pomieszało strasznie 

Mówisz, że ten kolega ma taki demoralizujący wpływ na Karola? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

P0pacz 🙆‍♂️😁😁😁😁

Screenshot_20240710_092600_pl.tablica_edit_351721345510910.jpg

Bierz te prosięta to skarmisz szybciej jednym prosiakiem ten jęczmień niż go sprzedaż za 1000

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
50 minut temu, radekz200 napisał:

Radosławie, co to za emocje przez Cię przemawiają🤔...czyżby... zazdrość jakowaś🤔🙆...

... też możesz iść do GOPS-u, no ale...magnatowi się nie godzi się 🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v