Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, HF86 napisał:

Po 3 tysiące kupią i taką. 

Nie no daj spokój.

Gdzie tyle za tonę. Już nie będę taki 🤭

Już wiem czemu france ściągacz rozerwał, a nie chciała iść .. nie poszła by. 

IMG_20240701_194949_1.jpg

Dzisiaj do lexiona pasów, łańcuchów i drobnicy na 5 tys nazamawiał. 

Ale niech ma robak. Należy mu się.

Opublikowano
radekz200 napisał:

2 godziny temu, KoneserOporu napisał:

@radekz200 klapki rzucili do Biedry, spiesz się bo wykupią B|

przecież byłem i kupiłem 👍

IMG_5600.jpeg

dostawca polmleku a serek z Piątnicy ☝️☝️☝️

radekz200 napisał:

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tak patrzę i się zastanawiam...czy ona się przypadkiem nie szykuje na...Wielką Krokiew🤔😱

kurła hipokryto co ona ma na rogach? 😳

przepaskę bo jej grzywką w oczy wchodzila😆😆😆😆

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Karol6130 napisał:

No i Szefowa zadowolona 

Wyniki super

Tyle że teraz znowu w żyłę 

W gardło wlać chyba zdrowiej 🤔

Miejsce pod pojemniki na zboże w końcu trza szykować. Morderstwa mogą poczekać...

Opublikowano
pedro2 napisał:

30 minut temu, HF86 napisał:

Po 3 tysiące kupią i taką. 

Nie no daj spokój.

Gdzie tyle za tonę. Już nie będę taki 🤭

Już wiem czemu france ściągacz rozerwał, a nie chciała iść .. nie poszła by. 

IMG_20240701_194949_1.jpg

Dzisiaj do lexiona pasów, łańcuchów i drobnicy na 5 tys nazamawiał. 

Ale niech ma robak. Należy mu się.

zaspawane ?

Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I jeszcze łapka swędzi po suszowe ?

Na żwirowni, pokaż tabelki dla lepszych kategorii glebowych. U mnie tez niby na żwirowniach jest, ale na 4 klasach już tylko w jarym.

Pa bobek

I na żwirowni urośnie kłos ładny

Tylko wody dla ziarnka nie było by narosło

Jakby padał to by był plon a tak P0ślad że nie widać w kłosie

Screenshot_20240701_201257_com.android.gallery3d_edit_58814824592586.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

zaspawane ?

Zapieczone.

Zrobiłem ściągacz, 4 śruby od sprzęgła przelotowe są blisko osi, ale M8 i rozerwałem. 

Tuleja 2 stówy, jutro będzie. I tarcze bo już się komuś widać kiedyś paliło 

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pa bobek

I na żwirowni urośnie kłos ładny

Tylko wody dla ziarnka nie było by narosło

Jakby padał to by był plon a tak P0ślad że nie widać w kłosie

Screenshot_20240701_201257_com.android.gallery3d_edit_58814824592586.jpg

Rysiek jak kłos na kłosie nie leży to choćbyś miał ziarko jak qq grube to nie ma plonu. Piachu nie oszuka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973 z tej rzadzizny mówisz o plonie ?? 4-5t z ha to max co by urosło jakby na ziarko popadało. Pokazałbym Ci swoje na 4 klasie, ale nie mam czasu nawet podjechać. A z bobku się nie śmiej, bo plon z ha to jest wart tyle ile z 25ha twojego jęczmienia jeżeli dostaniesz te swoje wymarzone 950zł, a jak po rynkowym 600 to byś musiał mieć 40ha tego swojego jęczmienia ... Woreczek 10kg wart tyle co 200kg jęczmienia ... Ale na 5 klasie bób nie urośnie, nawet nawadniany nie ma szans.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Ło kurła. Jakie to ma FAO? 

U mnie jeszcze głęboko wiecha 

Licha coś wygląda 

no tam była zmieszana i polska odmiana o fao 230 więc pewno to ona wyrzuca 

10 minut temu, pedro2 napisał:

Wie co dobre. 

A swojego pewnie się brzydzi bo wie co oddaje 🤭

moje jest luks 👍👍

14 minut temu, wojtal24 napisał:

dostawca polmleku a serek z Piątnicy ☝️☝️☝️

przepaskę bo jej grzywką w oczy wchodzila😆😆😆😆

oni i tak nie dorzuca nawet grosza za to 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Jak to co🤷...kawałek powrózka ze sznurków odzyskowych 🤷...ale ale aleeee☝️...u mnie to ujdzie

u nas tez tak było ale często wrastały te sznurki pod rogi i rany ropiejące sie robiły , kantar lepszy ale pracochłonne do zakładania to było 

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W gardło wlać chyba zdrowiej 🤔

Miejsce pod pojemniki na zboże w końcu trza szykować. Morderstwa mogą poczekać...

Napewno

Tak to po tym, i gorączka, i wymioty, i brak siły, i znowu włosy wypadać będą 

Mała mm po lm od BSxSM

Babka SM prababka HOxSM a matka prababki HO

20240701_202818.jpg

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

u nas tez tak było ale często wrastały te sznurki pod rogi i rany ropiejące sie robiły , kantar lepszy ale pracochłonne do zakładania to było 

Żeby się wrosło musi mieć cały czas i dość ciasno, a jak jej rano założę i wieczorem zdejmę przez tydzień, to nie ma szans na wrastanie. Jak się nauczy, gdzie jej nowe stanowisko, to lineczka będzie niepotrzebna🤷

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

dlatego ja jestem level wyżej bo kantar i bez rogów 👍

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Napewno

Tak to po tym, i gorączka, i wymioty, i brak siły, i znowu włosy wypadać będą 

Mała mm po lm od BSxSM

Babka SM prababka HOxSM a matka prababki HO

20240701_202818.jpg

Wzorowo. Uczysz się👍💪...niech rośnie i cieszy gospodarskie oko😎

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Napewno

Trzeba pamiętać o regularnym nawadnianiu... 

Jęczmienia deszcz nie obił, kurła, może by i pykła mieszanka z zimowym owsem... W owsie słoma jeszcze zielonkawa to jeszcze z 1,5-2 tygodnie to i tyle jęczmień wytrzyma.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

dlatego ja jestem level wyżej bo kantar i bez rogów 👍

Plus pęta na nogi i kondycja taka, że jakby wziąć miotłę i przywalić, to by zabił taką krowę...level wyżej...nie będę się tam pchał 🤷

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Plus pęta na nogi i kondycja taka, że jakby wziąć miotłę i przywalić, to by zabił taką krowę...level wyżej...nie będę się tam pchał 🤷

była spięta na nogi bo ciężko wstawała, weterynarz zalecił żeby się nie rozjechała 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v