Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pytanie z innej beczki? Jakie pasy polecacie do kombajnu? Co sądzicie o polskich z Sanoka? Wolał bym kupić polskie bo trzeba wspierać swoje firmy ale nie wiem czy warto?

Sanok czerwony może być, zielone lepiej odpuścić. 

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pytanie z innej beczki? Jakie pasy polecacie do kombajnu? Co sądzicie o polskich z Sanoka? Wolał bym kupić polskie bo trzeba wspierać swoje firmy ale nie wiem czy warto?

U mnie Bizon chodzi na czerwonych i żółtych Sanokach, zależy który pas.

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ja ostatni kawalek drugiego zebrałem, no nie licząc tych łąk co to drugi pokos we wrześniu będzie dopiero. 

Ten co zbierałem dziś luzem w środę dostanie glifosatu i orka. Po 7 latach się już ta trawa dzika zrobiła no i chwastu dużo... 

Plan jest na lucernę, zobacze czy się uda. 

Policzyłem ostatnio i chyba to wprowadzę, żeby tam gdzie ziemia pozwala siać lucernę a na reszcie kukurydzę. Ekonomicznie powinno wyjść na plus licząc zakup zboża i słomy. 

Za stary się robię żeby ganiać po 20 km na łąki z których wartości tyle co zapcha kałduny rogaczom 🤔

U mnie trawy to wręcz ugorowe. Dołem się trafia jakaś koniczyna, mniszek, góra rajgras, koński szczaw. Ale co się dziwić, to wszystko ma 40 i więcej lat. Niby można dużą część zaorać ale...

12 stopni, słonecznie.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Continental, optibelt, Gates. Sanok ma serie niby ta lepsza ale w raz szału nie ma

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Żółte na sieczkarni 3 sezony nie napinane

To pewno dobre 

Opublikowano
KoneserOporu napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

żona i syn na ,,b,, by jeździli też 😁🤭

Jak coś to chinola nie polecam, bo miałem :D Później wsadziłem tam silnik Hondy 125, ale niewygodne w uj to było :ph34r:

leon.jpg

miałem takiego zipa. rzeczywiście był niewygodny. zwłaszcza dla plecaczka

teraz mam tajwański wyrób, kanapa jak dla lorda

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Mam po 600 za płotem suchy i bez ości ktoś chce?

Ja za 750 na worki zhandlowalem a i tak chłop marudził, że dużo

Opublikowano
13 minut temu, MonteChristo napisał:

Ja za 750 na worki zhandlowalem a i tak chłop marudził, że dużo

Się w d*pach poprzewracało. Zaworkuj najlepiej w nowe worki, poważ i sprzedaj po cenie ukropskiego.

20st, pochmurno i duszno

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Wy jeszcze myslita jakie pasy do kombajnu 🙆...

Łi tam pasy...

Ja dzisiaj siątke zjeżdżam i gardziel z lexiona wyciągam na kapitalny remont 🤭 

• Haha 1
Opublikowano

3 minuty temu, radekz200 napisał:

toż owies to ci dopiero w połowie sierpnia doleci 😛

Talerzowka chyba

3 minuty temu, radekz200 napisał:

toż owies to ci dopiero w połowie sierpnia doleci 😛

Talerzowka chyba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v