Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ło matko. Toć tam nie ma jednego mg karotenu nie mówiąc już o innych węglowodorach😂

Tam jest coś o czym Radek nie ma pojęcia i płaci za to grubą kasę. Nie sądzę żebyś Ty Rochu nie wiedział co to takiego🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Po niedzieli zacznę kosić, jeśli ten zapowiadany Armagedon wody nie nawali w moje torfy

ja torfowej łąki mam całe 30 arow 

25 minut temu, Desperado napisał:

Ile może ważyć 150 balot, jak myślicie?

slome robię tylko 150 ale nigdy jakoś nie ważyłem 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

Ta Rura jakaś taka nieforemna, może tam gniazdo osów jest 😜

Wypalą się🫡...

7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ja torfowej łąki mam całe 30 arow 

No ja nie mam tak dobrze...15ha tego będzie 

Opublikowano

Powietrze można nożem kroić. Wieczorem pozbierać i skropić ogórki bo już mączniak wyłazi, zarazę z pomidorów wygonić i ŁIKEND. Ale jak Rysiek wysłał tego kumbajna to aż bym sobie pojeździł :(.

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał:

Powietrze można nożem kroić. Wieczorem pozbierać i skropić ogórki bo już mączniak wyłazi, zarazę z pomidorów wygonić i ŁIKEND. Ale jak Rysiek wysłał tego kumbajna to aż bym sobie pojeździł :(.

Jęczmień twardawy ale musi postać jeszcze. Za jakie dwa tygodnie, na spokojnie... Ważne, że już prawie jest w co go wsypać. 

Opublikowano

W wtorek mi rójka wyszła z rójki majowej. Nie zaglądałem do środka jak mam być szczery, a tam matecznik na mateczniku. I tak sobie wiszą z 20m nad ziemią do tej pory 😅.

Opublikowano

Mi się jedne wyroiły ale matka rojowa, jadłem obiad, wyleciałem z chałupy, cyk wąż i zanim się uwiązały to znalazłem matkę i pod but. Wróciły, zamówiłem matkę, podłożyłem, jutro wgląd czy przyjęta a tak to zero nastroju. Noszą jak głupie, w końcu porządny rok, że te 25kg z rodziny wyjdzie pewnie. Dla mnie aż świat. Facelia kończy kwitnienie, za tydzień bijakowa i podorywka.

Opublikowano

Ostatnia przyczepa siana załadowana, teraz szybko  na POdwórek zajechać  i PObiec POoglądać mecz Polski, jak wynik będzie POmyślny to PO meczu POrozładowywać w stodole bele 

7 minut temu, Bananek napisał:

A może szerszenie. Albo węższenie. 

Tam mogą być wężowniki

Ryśka kto widział czy jeszcze młoci ten hektar jęczmienia 🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi się jedne wyroiły ale matka rojowa, jadłem obiad, wyleciałem z chałupy, cyk wąż i zanim się uwiązały to znalazłem matkę i pod but. Wróciły, zamówiłem matkę, podłożyłem, jutro wgląd czy przyjęta a tak to zero nastroju. Noszą jak głupie, w końcu porządny rok, że te 25kg z rodziny wyjdzie pewnie. Dla mnie aż świat. Facelia kończy kwitnienie, za tydzień bijakowa i podorywka.

U mnie też kozacko noszą. W rodzinach zero nastroju. Nie spodziewałem się, że rójka będzie chciała dwa razy w roku się roić. A jednak. U mnie zawiązały się wysoko i w szczerym polu. Ale w ulu sporo pszczoły zostało. Więc odpuściłem próby ściągania jej. Bo ni ch*ja nie szło ich zrzucić. Dziwne tylko, że tak długo wiszą.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

slome robię tylko 150 ale nigdy jakoś nie ważyłem 

120 ważyłem w zeszłym roku po Classie, 200kg.

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

5 kg zamawiam z wysyłką do paczkomatu, nie jadłem jeszcze miodu z Małopolski.  :P

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v