Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Leszy napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

W podwórka i do mieszkań tym co mówili że pytania w referendum były źle sformułowane i je zbojkotowali 

Lepiej tym co sprzedawali wizy by sobie dzicz wjechała na legalu ;) 

jednym i drugim żeby było sprawiedliwie

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

W podwórka i do mieszkań tym co mówili że pytania w referendum były źle sformułowane i je zbojkotowali 

Ale i tu trochę ich było 😁

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Lepiej tym co sprzedawali wizy by sobie dzicz wjechała na legalu ;) 

Tym też 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Może sam się doucz?

Można wyprzedzać np jeśli się nie przekroczy ciągłej linii.

I czemu próbujesz przypisać winę motocyklistce sugerując że jechała przynajmniej 100

Ma zachować bezpieczno odległość czyli samochody stojące metr od siebie i pomiędzy nimi motor, rower itp to nie jest bezpieczna odległość. Na skrzyżowaniu nie wyprzedza się. Ogólnie debili jest pełno na 2 czy 4 kółkach tylko na 2 są bardziej widoczni i bardziej widowiskowo kończą żywot.

Np https://www.sadistic.pl/t/578941

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Ale bzdety nie sprzedawano tylko przyspieszono wydanie wiz dla 600 osób, taka sama wielka afera jak z oprogramowaniem i wyborami, same super afery które są tylko  po to by odwrócić lemingozie uwagę od tego co Don Ald robi z Polską

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ma zachować bezpieczno odległość czyli samochody stojące metr od siebie i pomiędzy nimi motor, rower itp to nie jest bezpieczna odległość. Na skrzyżowaniu nie wyprzedza się. Ogólnie debili jest pełno na 2 czy 4 kółkach tylko na 2 są bardziej widoczni i bardziej widowiskowo kończą żywot.

Na całym świecie tak się jeździ na motocyklach i nikomu nie przeszkadza, jedynie polskim januszom bo jak to łon stoi w korku a motocykl nie ... 

Dzięki motocyklowi do Kazimierza Dolnego dojechałem bez stania w korkach, będąc samochodem godzina w korku murowana ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale i tu trochę ich było 😁

Grzegorzu i dobrze 😎, będą im krowy pomagać doić a zbożowcom przerzucać  pszenice , tylko swiniarze spokój 😊

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Trudno

Jak przed wojną Żydów 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na całym świecie tak się jeździ na motocyklach i nikomu nie przeszkadza, jedynie polskim januszom bo jak to łon stoi w korku a motocykl nie ... 

Dzięki motocyklowi do Kazimierza Dolnego dojechałem bez stania w korkach, będąc samochodem godzina w korku murowana ...

To przejedź tak w Niemczech przy policji to zobaczysz czy niemieckim Januszom to przeszkadza i zobaczysz ile euro będzie kosztować. Chodzi o bezpieczeństwo.

Sam mam prawko A, miałem motor ale mi przeszło, może w przyszłości kupie jakiegoś turystyka.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To przejedź tak w Niemczech przy policji to zobaczysz czy niemieckim Januszom to przeszkadza i zobaczysz ile euro będzie kosztować. Chodzi o bezpieczeństwo.

Sam mam prawko A, miałem motor ale mi przeszło, może w przyszłości kupie jakiegoś turystyka.

W Stanach czy Wielkiej Brytanii to jest legalne, oczywiście pod pewnymi warunkami, np omija się samochody jadące bardzo wolno albo stojące w korku, a nie przeciska się między samochodami przy prędkościach 30-50km/h bo to jest oczywiście niebezpieczne. Pamiętam jak studiowałem w Warszawie, uczelnia na Mokotowie, mieszkałem na Ursynowie, motocyklem w 21min rano dojeżdżałem, metro niby 17min ale do tego 8 min pieszo, samochód 40min, i to dlatego, że motocyklem się przeciskałem w korkach.

Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Grzegorzu i dobrze 😎, będą im krowy pomagać doić a zbożowcom przerzucać  pszenice , tylko swiniarze spokój 😊

Jak przed wojną Żydów 

Oni mają zasiłek mieć wyrownany z tym co mieli na zachodzie to nie wiem czy by Ci starczyło mleka żeby go zachęcić do pracy 😴

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jak przed wojną Żydów 

W co glową uderzyłeś i to dobrze że w to wierzysz 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I dlatego chcesz zmian w prawie, ograniczeń dla innych by tobie było jeszcze wygodniej.

Pochwal się policji i niech średnią przejazdu ci wyliczą, to pokaże jakim przepisowym kierowcą jesteś i jak łatwo oceniasz innych .

Kolejny raz zaczynasz ten temat, bo wszystkiemu winny dziadek w aucie. Oczywiście szczegółów nie znasz. Zaraz wniosek o eutanazję złożysz.

Dziś jesteś piękny młody bystry spostrzegawczy, szanujący przepisy i innych użytkowników itd...

Prawdopodobnie też kiedyś będziesz stary , dziś powiesz że sam plastik oddasz jak będziesz widział że kiepsko ci idzie. Ale tego nie zrobisz, bo to nie tobie będzie kiepsko szło na drodze, to inni będą winni i to oni powinni komunikacją jeździć..

Ale prawdopodobnie i ciebie i mnie przed jazdą w podeszłym wieku ustrzeże zielony ład i polityka UE. Będziemy jeździć       na symulatorach i rowerkach stacjonarnych

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Może sam się doucz?

Można wyprzedzać np jeśli się nie przekroczy ciągłej linii.

I czemu próbujesz przypisać winę motocyklistce sugerując że jechała przynajmniej 100

Bo widzę co wyprawiają, tylko gwizd w terenie zabudowanym, to nie próbuj mi wmawiać że mają 50/h

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

Bo widzę co wyprawiają, tylko gwizd w terenie zabudowanym, to nie próbuj mi wmawiać że mają 50/h

Za to stare dziady nic nie widzące sprawiają że jest bezpiecznie na drogach ...

Sam nie popieram takiej jazdy na motocyklu w obszarze zabudowanym, bo można i sobie i komuś krzywdę zrobić. 

I tak samo popieram badania lekarskie i regularne sprawdzanie znajomości przepisów, bo dzięki temu na drogach będzie bezpieczniej a chyba wszystkim nam na tym zależy. Jak ktoś nie panuje nad pojazdem i nie potrafi brać udziału w ruchu to trzeba mu zabrać prawo jazdy, trudno, do kościoła trzeba na pieszo lub komunikacja publiczna, ale może kogoś nie zabije lub nie sprawi że będzie ktoś kaleką na całe życie.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Za to stare dziady nic nie widzące sprawiają że jest bezpiecznie na drogach ...

Sam nie popieram takiej jazdy na motocyklu w obszarze zabudowanym, bo można i sobie i komuś krzywdę zrobić. 

I tak samo popieram badania lekarskie i regularne sprawdzanie znajomości przepisów, bo dzięki temu na drogach będzie bezpieczniej a chyba wszystkim nam na tym zależy.

A kto powiedział że ja nie popieram badań? badania to by się przydały większości, bo gro ludzi nigdy nie powinno dostać w łapy prawa jazdy, bo są czubkami od urodzenia.

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

A kto powiedział że ja nie popieram badań? badania to by się przydały większości, bo gro ludzi nigdy nie powinno dostać w łapy prawa jazdy, bo są czubkami od urodzenia.

Albo starszymi ludźmi mającymi problem z wzrokiem i reagowaniem na dynamiczna sytuację na drodze.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ma zachować bezpieczno odległość czyli samochody stojące metr od siebie

W przepisach nie ma o metrze. Chyba że rowerzystę albo inny jednoślad, czy wózek 

No i pomyśl...będziesz miał więcej miejsca, skróci siekorek jak ci z motocykli wsiada do aut?

30 minut temu, Desperado napisał:

Jasne .

Jak zwykle Twój osąd jest jedyną prawdą.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Zgadza się, jednak to na motocykliście, rowerzyście, czy pieszym, oczywiście o zdrowym rozumie, powinno  spoczywać bardziej wyostrzone ograniczone zaufanie, gdyż konfrontacja z samochodami zazwyczaj dla nich ma tragiczne skutki.

Zazwyczaj takie zachowanie przychodzi z doświadczeniem, czyli z wiekiem i kilometrami, głównie jednak z przejechanymi kilometrami, bo znam i takich w moim wieku, co niedawno siedli na motocykl i wydaje im się, że są nieśmiertelni i niezniszczalni. Tymczasem upadek, który skończy się kilkoma siniakami w wieku 18-20 lat, w wieku 50 może skończyć się na wózku inwalidzkim.

Jazda motocyklem wymaga wyobraźni i myślenia za innych, niestety, tego żadn jurs nie nauczy.

A co do wymuszenia pierwszeństwa - cmentarze pełne sa takich, którym się wydawało, że mają bezwzględne pierwszeństwo, a przezywają ci, którzy jednak potrafią odpuścić.

• Like 2
Opublikowano
57 minut temu, gregor1284 napisał:

Oni mają zasiłek mieć wyrownany z tym co mieli na zachodzie to nie wiem czy by Ci starczyło mleka żeby go zachęcić do pracy 😴

Ale ja głosowałem przeciw więc nie biorę dziadowa 😉

54 minuty temu, PAN88 napisał:

W co glową uderzyłeś i to dobrze że w to wierzysz 

W co , sarkazmu nie wyczułeś 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v