Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Krzysztof81 napisał:

No to Ford odpada bo tani w eksploatacji nie jest. Funkcjonalny i wygodny to fakt. 

Pierdzielenie o polenie.

Co byś nie kupił a będzie dojechane/zaniedbane będzie skarbonką.

Najgorsze co może być to mały wyżyłowany  silnik. Ani to oszczędne ani trwałe.

Kto podeśle dobrego kupca na mercatora ma ode mnie kratę zimnego browaru.

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Opel był chyba 2010 jak dobrze pamiętam, podobno bazą tego silnika był diesel fiatowski, i wbrew pozorom to co zostało fiatowskie było dobre, a to co dołożył swojego opel to do kitu ... Prawie go zatarlem przez wadliwy uszczelniacz smoka olejowego ... Od tego Opla już diesli osobówek nie kupuje, tylko benzyna ...

Wszystkiego nie pamiętam nie jestem w tym na bieżąco ci kiedy pozmieniane jest w tych motorach 

Opublikowano
12 minut temu, wojtal24 napisał:

nawet chyba Volvo któreś miało to montowane

Volvo miało dziadowskie benzyny od Forda, chyba 1.5 to było, to każdy odradza Volvo z tym silnikiem, trzymać się od tego z daleka ;)

Opublikowano
Leszy napisał:

12 minut temu, wojtal24 napisał:

chyba nigdy nie byłeś w komisji wyborczej I dlatego tak mówisz

Czyli co? Twierdzisz, że masowo fałszują? 

napisałeś że wybiorą za nieobecnych a ja to źle odebrałem zrozumiałem no właśnie wręcz przeciwnie z tym fałszowaniem

Opublikowano

Piesely nakarmione, bycki też, trzeba jechać tą frekwencję podnieść i tych komuchow osłabić, a później poszukać dobrej kolacji. 

• Like 1
Opublikowano
wojtal24 napisał:

Leszy napisał:

Zagłosują za nieobecnych. 

chyba nigdy nie byłeś w komisji wyborczej I dlatego tak mówisz

Łolek napisał:

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo Ford ma do kitu silniki ...

Ten diesel 2,0 to dobra jednostka szedł w fordzie i we francuzach w oplu chyba też 

nawet chyba Volvo któreś miało to montowane

Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Łolek napisał:

Który rok bo i VW też miał serię diesla do bani a po 07roku już jest Ok 

Opel był chyba 2010 jak dobrze pamiętam, podobno bazą tego silnika był diesel fiatowski, i wbrew pozorom to co zostało fiatowskie było dobre, a to co dołożył swojego opel to do kitu ... Prawie go zatarlem przez wadliwy uszczelniacz smoka olejowego ... Od tego Opla już diesli osobówek nie kupuje, tylko benzyna ...

potwierdzam te insygnie się zacierały

xc60 2012 szwagier ma ale to auto na trasy dpf ciągle przytyka 🤦

Opublikowano (edytowane)

Bo volvo to dziadostwo.

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

A jak marka ma teraz dobre silniki, raczej żadna. Oczywiście jeśli chodzi o samochody dla zwykłych zjadaczy chleba, a nie dla "elit"

vag. Octavia golf jetta czy inne proste auta z silnikiem 2,0 tdi. Ważne by kupić dobry egzemplarz pewny i dbać i robisz 400 tys jak mój ociec. I dalej jeździ. Kumpel w superbie ma 500 tys. Ojciec tylko dwumase zmieniał i egr dpf jest i dalej działa. Turbo wtryski nie ruszane. Rok 2014.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Volvo V40 z 2018, 2.0 benzyna T4 kobieta jeździ, 200.000 km tylko tankowane, hamulce i coś z zawieszeniem, ale wszystko tanie bo płyta podłogowa od Forda Focusa. A i silnik ma w miarę pojemność a nie 1.0 dobre do motocykla a nie samochodu.

Strzeż mnie od tego silnika, insignie z 2.0 dieslem miałem to każdemu będę odradzał ten silnik ... 

Miałem insignie salon polska.Przebieg100 tys uszczelkę wymieniłem zapobiegawczo i super auto choć nie tak dobre jak passat. To nei jest silnik psa tylko fiata.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Zależy jaka seria jaki model jaki kod. 2,o tdi na pompowtryskach było kilka wersji niektóre dobre niektóre kicha. Ale to już są stare auta z nie znanymi przebiegami wszystko ma prawo tam się psuć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Bo volvo to dziadostwo.

vag. Octavia golf jetta czy inne proste auta z silnikiem 2,0 tdi. Ważne by kupić dobry egzemplarz pewny i dbać i robisz 400 tys jak mój ociec. I dalej jeździ. Kumpel w superbie ma 500 tys. Ojciec tylko dwumase zmieniał i egr dpf jest i dalej działa. Turbo wtryski nie ruszane. Rok 2014.

Kolega miał Skodę z właśnie tym dwulitrowym Dieslem, rocznik jakoś 2013-2015 nówka z salonu przy 120.000 biały dym z rury, padła turbina ... Tu nie ma reguły, wszystko się psuje, można polepszyć trochę sytuację wymieniając olej wcześniej niż zalecane przez producenta 30.000km ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Pytanie jak ją traktował jak jeździł. Mój ojciec ma 400 ostatnio jak mu pompkę hamulcową wymieniałem zdejmowałem dolot do turbo i wirnik luzów nie ma. Kumpel w superbie 500 tys tez wiele nie robił. Kumpel ojca audi a6 2013 rok coś kolo 500tys km też turbo nie ruszał.

Generalnie 2,0 to dość trwały silnik jak na dzisiejsze czasy. W tym te najnowsze też. Bo ja pisze o poprzedniej generacji. Ta obecna wytrzymuje w busach do 600 tys.

U ojca przy 120 tys km padła duwmasa jakieś fabryczne wady miała. Jak kupiliśmy auto 77 tys km to już grzechotała. Zmieniona jeździ już 280 tys km.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
52 minuty temu, slawek74 napisał:

xc60 2012 szwagier ma ale to auto na trasy dpf ciągle przytyka 🤦

Kolega ma też XC 60 ale w benzynie to cały czas pier**li się coś z komputerem. Miałem kiedyś Volvo, ostatnio chciałem kupic właśnie xc60 ale mi przeszło.

37 minut temu, hubertuss napisał:

Bo volvo to dziadostwo.

Miałem insignie salon polska.Przebieg100 tys uszczelkę wymieniłem zapobiegawczo i super auto choć nie tak dobre jak passat. To nei jest silnik psa tylko fiata.

Zależy jaka seria jaki model jaki kod. 2,o tdi na pompowtryskach było kilka wersji niektóre dobre niektóre kicha. Ale to już są stare auta z nie znanymi przebiegami wszystko ma prawo tam się psuć.

Volvo kiedyś to były naprawde fajne auta. Silniki D5 i T5 to były jedne z najlepszych produkowanych. 

Opublikowano
hubertuss napisał:

Bo volvo to dziadostwo.

1 godzinę temu, jacor73 napisał:

A jak marka ma teraz dobre silniki, raczej żadna. Oczywiście jeśli chodzi o samochody dla zwykłych zjadaczy chleba, a nie dla "elit"

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Volvo V40 z 2018, 2.0 benzyna T4 kobieta jeździ, 200.000 km tylko tankowane, hamulce i coś z zawieszeniem, ale wszystko tanie bo płyta podłogowa od Forda Focusa. A i silnik ma w miarę pojemność a nie 1.0 dobre do motocykla a nie samochodu.

Strzeż mnie od tego silnika, insignie z 2.0 dieslem miałem to każdemu będę odradzał ten silnik ... 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

tylko ,,niemiedz,, ☝️ 🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kolega ma też XC 60 ale w benzynie to cały czas pier**li się coś z komputerem. Miałem kiedyś Volvo, ostatnio chciałem kupic właśnie xc60 ale mi przeszło.

Volvo kiedyś to były naprawde fajne auta. Silniki D5 i T5 to były jedne z najlepszych produkowanych. 

Kiedyś masz racje. 960 a potem modelem 850 zaczęli zmierzać ku dziadostwu. Potem były mniej lub bardziej udane modele i fajne silniki które wymieniłeś. Ale była też cała masa dziadostwa robionego na fordzie.

Opublikowano
20 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bo tam już chyba mało Volva zostało niektóre modele to Renault a te jak wiadomo elektronikę mają no powiedzmy mało trwałą 

8 minut temu, hubertuss napisał:

Kiedyś masz racje. 960 a potem modelem 850 zaczęli zmierzać ku dziadostwu. Potem były mniej lub bardziej udane modele i fajne silniki które wymieniłeś. Ale była też cała masa dziadostwa robionego na fordzie.

A nie na Reno 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Bo tam już chyba mało Volva zostało niektóre modele to Renault a te jak wiadomo elektronikę mają no powiedzmy mało trwałą 

A nie na Reno 

Niektóre na Renault v40 - silnik miały francuski 1.9 a te większe np XC 70 były na tej samej płycie podłogowej co Ford Mondeo. Z Volvo zrobił się taki ulep samochodowy. Troche z tego, troche z tamtego.

Opublikowano

pytanie mam. czy któraś z waszych małżonek korzysta z pomocy robota sprzątającego? co warto kupić? iRobot roomba czy coś z Xiaomi? a może polecacie coś zupełnie innego?

Łolek napisał:

Ja mam słabość do Japonii i Korei od lat 25ciu 

a ja testuję sobie co jakiś czas. teraz po sprzedaży c5 myślę o Lexusie

Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

Pomyśl kto na nią głosował tam dopiero poziom intelektu wysoki być musi 

Okręg 19 czyli warszafka. Inteligentni inaczej. Objazd pól zrobiony żeby nie parę ha owsa nie jest tak źle 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v