Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Hyboba 360. Miałeś z tym do czynienia?

Nie, jedynie z mesko. ;)  Podobnie przestawiane są palce, do zgrabiania i przetrząsania, Tylko tamto zgrabiała do środka a nie boku. 

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Zmienia się pewnie kąt ustawienia wirników względem siebie i oba odrzucają na tą samą stronę stronę będąc w tej samej linii. Do grabienia trzeba je przestawić, żeby jeden był bliżej ciągnika, a drugi dalej. Tak się domyślam 

Są jeszcze takie pomarol 4m szerokości 

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-przedsasaczo-zgrabiarka-pomarol-CID757-ID10k9m9.html

17 minut temu, Qwazi napisał:

Yhm...tym z GOPS to możesz to gadać 🤭

Hyboba 360. Miałeś z tym do czynienia?

Mariusz już Ci odpowiedział 

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Nie, jedynie z mesko. ;)  Podobnie przestawiane są palce, do zgrabiania i przetrząsania, Tylko tamto zgrabiała do środka a nie boku. 

Na palcach się przestawia kąt, żeby szerzej rozrzucała. Można przetrząsać na ustawionych do zgrabiania. I nawet czasem tak robiłem 

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-przedsasaczo-zgrabiarka-pomarol-CID757-ID10k9m9.html

Marcin ten Pomarol jest kiepski. U mnie jest jeden na wsi. Tym trzeba wolno jeździć, a i tak się owija na palcach

Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Albo pneumatykę z ciągnika 

Wuja ma na powietrze 

Zbiornik jak siewnik do poplonów 

Też nie głupie 🤔 siuntka sprężarkę jako jedyna ma to by pasowało 

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Patrząc na to jak przetrząsa ten zwykły pająk na pasek to nie wiem czy to ma rację bytu 🤔

Opublikowano
31 minut temu, Karol6130 napisał:

Ten prywatny 

Dziadeki i ich znajomy kupili go na spółkę, 3 świnie ich kosztował 

Jak wyjęty był za zimę i przemyty, wyczyszczony to w miarę 

Do czasu pierwszego mocznika 

Podczepić było go ciężko 

U mnie ojciec przespawał bolce do przodu i ten trójkąt od centralki przedłużył.

Ile razy przez ten trójkąt albo palec przycięty albo w łeb człowiek dostał... 🤦

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Chłopy co Wam powiem to Wam powiem, ale...kobieta mię bije🥴...

...moje najmłodsze szczęście było dzisiaj na festynie i przytargało stamtąd dmuchany miecz...i teraz obskakuję...regularny wpier..ol🤦...

...aaaa, i jeszcze gada, że dzisiaj to ma takie prawo 🙆😉🤭...

To u mnie bezpieczniej. 

Koncert Kultu do 22 30 i ta się pyta, czemu tak szybko Pan przestał śpiewać, takie fajne piosenki 😀

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Na palcach się przestawia kąt, żeby szerzej rozrzucała. Można przetrząsać na ustawionych do zgrabiania. I nawet czasem tak robiłem 

Tak było w instrukcji. Zmiana kąta, skręcenie śruby(łącznik centralny), wysokość koła, oraz rozszerzenie  grabi za nią. 

Opublikowano

Witam. Wczoraj ładnie popadało. Jak wracałem z pracy to na wschodzie błyskało,na zachodzie błyskało a u mnie co miało spaść deszczu to spadło. Oj przydałby się jeszcze dzisiaj deszcz

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

No wiem.

Ale Ryśka tusek zmusił do roboty to myślę może i u Ciebie tryby się przestawiły...

Nie licz na to. Nawet jakby bykowe wprowadzili to się bardziej opłaci płacić. 

Wiatr coś dmucha, niby słońce świeci ale to niebo jakieś brzydkie...

Opublikowano

Od godziny pada piękny ciągły deszcz i ma padać dość długo. Już 10mm w deszczomierzu.

Owies wyda dwa plony🤭

Opublikowano (edytowane)

Niech pada to wody gruntowe uzupełni bo w studni wody do oprysków brakuje. A tu nic ciekawego się nie zapowiada.

Screenshot_2024-06-02-08-15-37-849_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Nie no kvrwa to już przegięcie.

Przez pół kraju front idzie, na Podlasiu zdycha bo niby wieczór, nie ma warunków dla burz w nocy.

Wchodzi na Mazury i o północy powstaje linia burz o szerokości 150km. 🙄

Czary kvrwa. I całą noc przetrwała i znowu napierdala na szerokości 500km, a tu nie hvja. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v