Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nie gadaj że u ciebie już pada? Ja na pole wyjeżdżam 

No przeszły 2 szarugi 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Po deszczu. 

Ale jak zmyje to jedynie korzeniem może złapie.

Jak składałem lance to liście już były suche ale i zaczynało już kropić też qq to może złapała 

Opublikowano

od poludnia grzmi z kazdej strony i ani kropli wiec pojechalem i jak kukurydze napoic 

46 minut temu, Buszmen11 napisał:

Ot to 👆 mniejsza już o to, każdy chwali co innego.

Po jakim czasie widać pierwsze efekty oprysku maister? Zrobiłem dwa kawałki takie po uju zarośnięte, 3 dni i nic nie widać. Po tezosarze na 3 dzień widać że już większość chwasty kaput

kukurydza padnie po tygodniu ,chwasty po dwoch. 

w czasie suszy to nie jest dobry oprysk.

zauwazyle ze u sasiada za miedza- robil poprawki doglebowki niedawno. kukurydza sie wyklada jak po huraganie.. kawale dalej u innnego normalna. dziwna sprawa.

22 minuty temu, 6465 napisał:

Nie mam zwilzacza żadnego. Tylko mocznik, siarczan i fosfor.

sam mocznik dziala jak adiuwant.

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Jakiej sąsiadki tam nie masz po drodze 🤔😉

A daj spokuj. Już bym wolał te 7km iść na pieszo nóż do tej sąsiadki.🙆

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 6465 napisał:

A daj spokuj. Już bym wolał te 7km iść na pieszo nóż do tej sąsiadki.🙆

Też bym wolał iść niż się prosić do jakiejś kobity...

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Już mogłeś dać 60g tego niko no ale może się uda 20 zł zaoszczędzić 

Nie patrzyłem na żadną oszczędność, bo po pierwsze wszędzie tak zalecają, po drugie nie chce przypalić kukurydzy 

Opublikowano

@PRIMO paczka dziś dotarła 

Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Nie patrzyłem na żadną oszczędność, bo po pierwsze wszędzie tak zalecają, po drugie nie chce przypalić kukurydzy 

Nikosulfuronem ciezko przypalić. Bardziej bałbym się tego mocarza...

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Dobrze prawisz Sławku. Trąbki suche tylko krople wody na zgięciach liści co nie umieją się określić gdzie spłynąć. 

IMG_20240531_201906.jpg

Nie mam skąd wziąść. 7km do domu na ciapka to daleko. 

Ale wam powiem że ten deszcz co z nieba spadl przez ten tydzień to więcej dał nisz te wszystkie odżywki. Rośnie jak oszalała.

Tomek po co te odżywki , to pomaga jak umarłemu kadzidło , w zbożach też kiedyś dawałem i dobrze że się tego nawyku pozbyłem 🙆

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nikosulfuronem ciezko przypalić. Bardziej bałbym się tego mocarza...

Ototo👍...agresywny środek. Przedwczoraj pryskałem, dzisiaj dwuliścienne leżą

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tomek po co te odżywki , to pomaga jak umarłemu kadzidło , w zbożach też kiedyś dawałem i dobrze że się tego nawyku pozbyłem 🙆

Zależy jaka odżywka 

Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Pierwszy właściciel, pola 4ha, nawożenie "jednodawkowe", od 5 lat zakonserwowany i nieużywany, zawsze pod dachem. 

Ale ręką lepiej to zrobisz 🤣

@gregor1284 co tu się działo przez cały dzień?

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

A ja zboża nigdy nie dokarmialem dolistne. Kukurydza co innego. Choć ja to się nie znam. Są mądrzejsi ode mnie.

Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Cynk i bor potrzebny. 

13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No co , przecież nie będę teraz poprawiał 🤷

Nie każe ci poprawiać, nie lubię tego środka bo wystarczy że będą warunki nie takie i kukurydza stoi jak widły w gnoju..

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

O i kwiat się znalazł 

Teraz babę na zdjęciu muszę 

@Qwazi

Da radę telefon do @Łolek

Mariusz Ty nie odbieraj córce radości 😉

20240531_210146.jpg

Gotujesz kompot?😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v