Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Niekoniecznie. Przyjdzie czas że i Tobie na to wszystko to tylko śmiać się będzie chciało. Chłopaki zbierali teraz 75ha w 64 kawałkach, w trzech gminach i dwóch województwach. Na co to? Po co?

Ja umiarkowanie do wszystkiego podchodzę,przesadyzmu nie lubię ani w jedną ani drugą stronę 

zdrowe podejście do życia tak trzymać 👍👍👍 jak zdrówko po imprezie.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 minut temu, Popier96 napisał:

Też bym sobie pojeździł takimi sprzętami jak Szymon. A jeszcze jak za to płacą to sama przyjemność.

Przyjemność jak idzie wszystko jak powinno. Auto serwisowe na polu i wrazie awarii samemu trzeba ogarniać. 

Wiosna jest o tyle fajna że nie ma żadnych skoczków, jeździmy we dwóch na zmiany już 6 rok, także każdy wie co robi i co robić żeby wszystko szło. 

A jesienią przyjdą tacy co tylko na te dwa miesiące są no i on patrzy aby do końca zmiany dojechać, drzwiami trzasnąć i do domu 🤷

o to jak ja , też aby swoje i wyjebane , 😉

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Kraj katolicki , a lewactwo chce nam krzyże zdejmować 🤷

Bywali już tacy w historii, marnie skończyli.

Deszczyk pięknie pada po procesji. :)

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
23 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

To ujowo , u nas w spółkach  PGE to najlepsza kasa,

to akurat  ZUS i NBP więc administracyjna budżetówka która za przemysłową / gospodarczą państwową jest sporo w tyle z zarobkami 

rozmawiałem ze znajomym sołtysem to najmłodsza córka będąc położną od wcześniaków przekracza pewnie 5 cyfrowo kwote ale to strach i odpowiedzialność przy takich chuchrach dłubać 

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

A'propos. Dziś u nas obwodnicę robią. Nie ma przestojów. Ponoć litwińcy 

No i po mszach i procesji. Nawet spoko było 

U nas wolne do poniedziałku. Jak ostatnio obwodnicę robili to pół miasta prądu nie miało 😂

Opublikowano
7 minut temu, DANDYS napisał:

o to jak ja , też aby swoje i wyjebane , 😉

Tyle że ty jak coś jebnie to odstawiasz i czekasz na serwis, w takim układzie też bym tak robił jakby to nie było w moich obowiązkach 🤷

Opublikowano
16 minut temu, Popier96 napisał:

A no, cza to lubić i tyle. A to, że się na tym znasz to efekt właśnie tych 6 lat, bo jak wychodzą awarię to pewnie powtarzające się pierdoły w tych samych miejscach .

Dokładnie, z ulicy nikt nie wytrzyma dłużej niż tydzień, w zeszłym roku się kilku przewinęło. Jednemu jakby porobił jeszcze miesiąc to by rodziny brakło bo co piątek ktoś poważnie chory był i musiał na weekend do domu jechać 🤭

Opublikowano
15 godzin temu, Agrest napisał:

Się nie nabijaj. Kupił ja se cykularkę za 500zł i tak se tnę deski z szalunków. Ino ten drewnochron droższy od zboża. O roślinach nie wspominając🤣

15 godzin temu, wojtal24 napisał:

nie nabijam się

ja kupiłem z marketu i wiatr potargał razem z róża

Ja mam takie listewki z odzysku jak jeszcze pracowałem w euro rtv AGD na magazynie. Jak pralki czy zmywarki szły na ekspozycję to te listewki zabierałem do domu,mam tego sporo i też muszę je wykorzystać na takie konstrukcje na róże czy krzewy owocowe ale nie mam czasu żeby zrobić. Jedynie co zrobiłem to płotek na schody żeby pies nie właził bo zawsze po deszczu nabrudzone i teściowa z mopem nie nadążała😀

Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Może chce przejąć jego hektary za grosze od komornika , cały Gregor 😛

Wszyscy się "martwią" , że obszarowcy upadną, a jakoś nie upadają......  

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja mam takie listewki z odzysku jak jeszcze pracowałem w euro rtv AGD na magazynie. Jak pralki czy zmywarki szły na ekspozycję to te listewki zabierałem do domu,mam tego sporo i też muszę je wykorzystać na takie konstrukcje na róże czy krzewy owocowe ale nie mam czasu żeby zrobić. Jedynie co zrobiłem to płotek na schody żeby pies nie właził bo zawsze po deszczu nabrudzone i teściowa z mopem nie nadążała😀

Padał deszcz ostatnimi dniami? 

Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał:

. Jednemu jakby porobił jeszcze miesiąc to by rodziny brakło bo co piątek ktoś poważnie chory był i musiał na weekend do domu jechać 🤭

A co  się dziwić , ludzie chcą żyć a nie tylko robić 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

A co  się dziwić , ludzie chcą żyć a nie tylko robić 

A najlepiej na cudzy rachunek. 😥🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v