Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał:

jakby było tak jak chcą ludzie, to niczego by się nie bali i bardzo szybko by zaczęli równać się z Bogiem, bo nawet teraz to robią.

No i nie mówiłem?

Ciągle straszysz.

Opublikowano

znowu cos zapowiadaja.. dzisiaj nie ogladam polsatu-trzeba cos prysnac..

1 godzinę temu, HF86 napisał:

A sporo tam i w moim wieku i nawet dużo młodszych. Także by było w czym wybierać 😁

I trzeba dbać o zdrowie 

Screenshot_20240519_093027_Facebook.jpg

maryska tez jest w ciechocinku-do tego sama ,piotrek nie chcial z nia jechac.. mzoe i ja oderwales ??? choc ona bardziej rocznik 66 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

to chyba jeszcze nie mój PESEL😆😆😆

myślę że te 86 w nicku to rocznik a nie wiek😉🤭😆

Kurna ostatnio, jak byłem u chirurga (a chłop już starszy), to najpierw chciał mnie zabrać na te fajfy, ale potem stwierdził, że jak patrzy na mój PESEL to mnie nie zabierze🤷...teraz mam zagwozdkę, czy ja tak staro wyglądam 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, kizak napisał:

w deszczomierzu 2 mm ,wolałbym 20 ,no ale może się O.ouczy ?

Jak za mało to oddaj i te 2mm. Nie padało. Ale po raz pierwszy w tym miesiącu rosa była na trawie 

• Like 1
Opublikowano

Narew codziennie ginie w oczach, a jeszcze miesiąc temu były mega rozlewiska

W tym roku na stawach zastawiłem poziom taki jak na zimę, czyli full ile groble mieszczą. Bo będzie powtórka z zeszłego roku jak ryby do połowy z wody wystawały 

Ucho mnie się zatkało, laryngologów prywarnir ak psów, a znaleźć takiego co z marszu zrobi to masakra. 

Przy świncie można pojeździć 

Opublikowano

Coś mi się wydaje że dużo ludzi zrezygnuje z koszenia niektórych pół jak nie mają kombajnu

Przejechałem trochę to zboża giną czy jare czy ozime. 

Klątwa tuska niespotykanej siły nastanie. 

Łąki rude jakich nie było jeszcze

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Coś mi się wydaje że dużo ludzi zrezygnuje z koszenia niektórych pół jak nie mają kombajnu

Przejechałem trochę to zboża giną czy jare czy ozime. 

Klątwa tuska niespotykanej siły nastanie. 

Łąki rude jakich nie było jeszcze

Byle cena truskawki się utrzymała to zboża może nie być, żeby tylko aby słomy na sciolkownie starczyło ...

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Byle cena truskawki się utrzymała to zboża może nie być, żeby tylko aby słomy na sciolkownie starczyło ...

Jakoś nie widzę entuzjazmu i w truskawce. 

Stoiska pełne, ludzie dziobią po kg lub pół. 

Owoców cały rok pełno w marketach, a i przetworów nowoczesne gospodynie nie mają w modzie robić. 

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, pedro2 napisał:

Narew codziennie ginie w oczach, a jeszcze miesiąc temu były mega rozlewiska

W tym roku na stawach zastawiłem poziom taki jak na zimę, czyli full ile groble mieszczą. Bo będzie powtórka z zeszłego roku jak ryby do połowy z wody wystawały 

Ucho mnie się zatkało, laryngologów prywarnir ak psów, a znaleźć takiego co z marszu zrobi to masakra. 

Przy świncie można pojeździć 

Weź sam sytrzykawkę większą i płucz pod ciśnieniem ciepłą wodą, może ogarniesz ucho sam albo żonę poproś. Tylko psiukaj dobrze 😉

Masz stawy chodowlane czy tylko dla siebie rekreacyjnie ? W Polsacie luks pogoda co dzień burze na cały tydzień 😎

Opublikowano
18 minut temu, HF86 napisał:

Jakoś nie widzę entuzjazmu i w truskawce. 

Stoiska pełne, ludzie dziobią po kg lub pół. 

Owoców cały rok pełno w marketach, a i przetworów nowoczesne gospodynie nie mają w modzie robić. 

W hurcie idzie bez problemu ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v