Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

19 minut temu, Bananek napisał:

moi klienci znają jakość miodu pochodzącego z mojego gospodarstwa. mają w d*pie ten ukraiński

Znam jednego qutafona niby pszczelarza co miał ponad 50 uli. Tera ule stoją puste przy drodze a on od kilka lat ściąga miód z niewiadomo skąd i sprzedaja jako własny.

1. typ ma swoich klientów za debili. 2. jego klienci to debile i takich mi akurat nie szkoda. niech kupują gówno i się trują wyrobem miodopodobnym z chin skoro nie potrafią rozpoznać prawdziwości miodu. u nas też jest taki typ co warszawiaków karmił miodemz chińskiej beczki. naklejka eko etykiety z Podlasia i szło jak woda.

Opublikowano

Spadło 5mm.

Tadeus bezpośrednio po deszczu. 100% wykłoszony

20240518_192826.jpg

Opublikowano (edytowane)

U mnie zimniej jest, ogólnie stwierdzam ze w tym roku słomy to nie bedzie bo przez suszę nie urosło i może być w cenie,tez umnie tadzik.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Filet z brojlera od obiadu się ostał. Taki niby gyros.

Dogadzasz sobie z tym żarciem.  Ja to staram się omijać kolację. 

Opublikowano
21 minut temu, Strongman napisał:

Według mnie  po deszczu zrobię ten zabieg a nie będę jeszcze stresował rośliny.

Na tej działce w innym miejscu lucerna odrosła. Nie ma co więc czekać na deszcze. Inne pola zobaczymy w najbliższych dniach co robić.... 

IMG_20240518_192230_801.jpg

• Confused 1
Opublikowano
6465 napisał:

51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

To z rozlaniem

Lepiej niż nawóz bo tu wszystkie składniki są i moment działają

A jak świetnie ziemię zakwasza.

Jednak coś by pasowało tej ziemi dać. Słomę ściąć, gnojowicę na to rozlać i może byłby efekt. Chociaż ceny zbóż i sytuacja pogodowa niezbyt zachęcają do jakiejkolwiek pracy na roli..

Nieustraszony1044 napisał:

10 minut temu, Agrest napisał:

Spadło 5mm.

Tadeus bezpośrednio po deszczu. 100% wykłoszony

O cię pierona, ale będzie plon 👍 

Ukry nie wytrzymają takiej konkurencji 

u mnie już zaraz będzie 4 tydz bez jakiegokolwiek deszczu. Na słabszych stanowiskach jest pod sezonie. Nadają opad jedynie na środę. Zobaczymy jak się sprawdzi. Chęci już zupełnie brak. Jedynie dóbrze że z T2 się wstrzymałem to zawsze trochę kasy zaoszczędzone.

Opublikowano

Ja bym w tym roku sprzedał ze 17ha słomy z jęczmienia ozimego. Może ktoś chętny sobie sprasować zabrać i dobrze zapłacić?

Opublikowano
Agrest napisał:

Może ktoś chętny sobie sprasować zabrać i dobrze zapłacić?

to ja z tych trzech rzeczy mogę zabrać. szukaj jeszcze kogoś kto dobrze zapłaci i sprasuje

Kowalsky30 napisał:

Chłopaki o czym gadać z dziewczyną na randce nic o niej nie wiedząc?

o dżdżownicach kalifornijskich. a na drugie danie zamów małże, jak to połknie, to wszystko połknie.

Opublikowano

Lawetą dowieziesz prasę i landiniego. Jakoś sobie poradzisz🤣

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie po to żyję i to sam żeby sobie nie dogadzać żarciem. Ja nie królik, że trawę zje i gotowe.

Piotruś oglądałeś odcinek kiepskich o dogadzaniu?

Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Chłopaki o czym gadać z dziewczyną na randce nic o niej nie wiedząc?

Powiedz jej że u ciebie będzie gary zmywać i truskawki plewić...😆 

A w czasie wolnym kozy doić...

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Wiesiu jaki miałeś sposób na dziewczyny?

Kasa i rodowód...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v