Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, gregor1284 napisał:

Południa nie ma a on trafiony 

W sumie dobry sposób, że se zrobić wolne...po południu 🤔

13 minut temu, radekz200 napisał:

sławek a ty jaka byś kupił? ten twój novadisc to też chyba lekki?

On chyba nie ma Novadisc

Opublikowano

Takie wypowiedzi powinny być puszczane w głównych wiadomościach.  Wiadomo że wielu nawet tego nie pojmie bo to za trudne do rozkminy, zwłaszcza jak karkówka z biedry na grillu dochodzi a bełt z Lidla temperaturę łapie i trza go szybko dopić, ale może część wyborców by coś załapała .

Choć jest ryzyko że część  chcąc go skreślić postawi na nim krzyżyk myśląc że go wyautują🤣🤣🤣

Matko, co ja piszę, kampanię mu podpowiadam. 

" Jestem kandydatem z ograniczeniami - skreśl mnie stawiając X"🤦‍♂️🤣🤣🤣

8 minut temu, Desperado napisał:

Tam jest masa takich, no i drenują ludziom kieszenie swoją durnotą.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Takie wypowiedzi powinny być puszczane w głównych wiadomościach.  Wiadomo że wielu nawet tego nie pojmie bo to za trudne do rozkminy, zwłaszcza jak karkówka z biedry na grillu dochodzi a bełt z Lidla temperaturę łapie i trza go szybko dopić, ale może część wyborców by coś załapała .

Choć jest ryzyko że część  chcąc go skreślić postawi na nim krzyżyk myśląc że go wyautują🤣🤣🤣

Matko, co ja piszę, kampanię mu podpowiadam. 

" Jestem kandydatem z ograniczeniami - skreśl mnie stawiając X"🤦‍♂️🤣🤣🤣

Sławku lewactwo to stan umysłu. A teraz jeszcze dali im ministerstwo oświaty 😱😱😱😱😱

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

e tam odważnie. odwidziała mi się już moja. zmiany zachocieło się.

Welgerką bębnową ,czy metal fachem ,suchej  słomy  nie ukręcisz ,a jak się uprzesz to i z suchym krótkim sianem w godzinach słonecznych będziesz miał problemy.  Słomę będziesz dobijał szukając dołków z trawą .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bananek napisał:

e tam odważnie. odwidziała mi się już moja. zmiany zachocieło się.

Jak lubisz belować po nocach to kupuj 🙂 , o wydajności zapomnij , chcesz zmiany to inną ale pasową 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No właśnie w tym roku moze nie być za dużo truskawki, nie zawiązała za dużo przez te ochłodzenia przemieszane z upałami ... Przekroczenie 40t z ha będzie w tym roku takim wyczynem jak w zeszłym roku zrobienie 50t ...

I tak że wszystkim może być, zapowiada się słaby rok, oby ceny wyrównały nam koszty.

• Like 1
Opublikowano

cos sie zbiera-chyba ze stara dawno okien nie myla 😂

5 godzin temu, slawek74 napisał:

całe życie za robola 🤔🙆‍♂️

co ja poradze ze tylko do gnoja jako niewolnik sie nadajesz ... gdyby nie krowie ogony to co bys robil ??  moze tylko lopata i betoniarka.

3 godziny temu, Agrest napisał:

https://www.facebook.com/share/r/bkiUEMySPsjHq8tS/

Patrzta.  Nie ma uja, ugrilujemy się. 

Brawo dla tego pana. Na premiera go.

Sprawdziłem tego Bełta.  Lewica i to siedzi w Parlamencie Europejskim🤣🤣🤣

a tak zapytam czy wiesz co to jest fao ???  moze siales kiedys kukurydze.

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Raczej bym na to nie liczył. 

Któren tu wczoraj trzaskowskiego bronił?

Screenshot_20240517_141232_TikTok.jpg

to w urzedzie miasta bylo ??

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

cos sie zbiera-chyba ze stara dawno okien nie myla 😂

co ja poradze ze tylko do gnoja jako niewolnik sie nadajesz ... gdyby nie krowie ogony to co bys robil ??  moze tylko lopata i betoniarka.

a tak zapytam czy wiesz co to jest fao ???  moze siales kiedys kukurydze.

to w urzedzie miasta bylo ??

Jacus gdyby nie Ci co łopatą machają przy betoniarce to byś w szałasie mieszkał do tej pory... w dzisiejszych czasach to w tym zawodzie idzie zarobić więcej niż niektórzy za biurkiem 🚾️ także szacunek dla tych co to robią bo budowlanka to ciężka a zarazem ważna praca, która  z pewnością nie hańbi. 

• Like 1
Opublikowano

Z tą betoniarką to tak już powoli koniec  ,już nie ma co straszyć  . Chałupę wybudowali i ani razu nie użyli . Albo mieszalnik i z worka ,albo beton z betoniarni  ,no ale budowlanka to nie jest funkcja dla debili  ,tu się błędy mszczą .

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No właśnie w tym roku moze nie być za dużo truskawki, nie zawiązała za dużo przez te ochłodzenia przemieszane z upałami ... Przekroczenie 40t z ha będzie w tym roku takim wyczynem jak w zeszłym roku zrobienie 50t ...

U mnie na Rumbie ,honey ,Tea,bardzo dużo owocu ,ale jak nie będzie deszczu to drobnica ,w honey sporo czerwonych ale drobne 

IMG_20240517_120125.jpg

Opublikowano

kurna cos z taka wielka niesmialoscia zaczelo marnie padac....

27 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jacus gdyby nie Ci co łopatą machają przy betoniarce to byś w szałasie mieszkał do tej pory... w dzisiejszych czasach to w tym zawodzie idzie zarobić więcej niż niektórzy za biurkiem 🚾️ także szacunek dla tych co to robią bo budowlanka to ciężka a zarazem ważna praca, która  z pewnością nie hańbi. 

sam nieraz machalem.. nawet z taczka jezdzilem.. przodkowie cieslami byli wiec z tym szalasem to bym nie przesadzal 😂.choc co prawda galary budowali a nie domy.

19 minut temu, kizak napisał:

Z tą betoniarką to tak już powoli koniec  ,już nie ma co straszyć  . Chałupę wybudowali i ani razu nie użyli . Albo mieszalnik i z worka ,albo beton z betoniarni  ,no ale budowlanka to nie jest funkcja dla debili  ,tu się błędy mszczą .

zawsze jakas mala sie przyda. malo sie zwiru ze zwirowni nawozilem a teraz sie trafi raz albo dwa razy w roku.. tona,dwie na jakas drobna robotke.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v