Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał:

U nas umieją na uprawach zarobić, nie to co u ciebie siać 15lat pod talerzówke po to tylko żeby było zasiane.

Niedługo to i takich będzie brakować.

Słonecznie, ciepło. Może wieczorem się popsika trochę o ile się skończy grzebanie dziś ale wiele już nie zostało...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Takich co im się uprawa będzie opłacać, chyba, że u was kołchozy po kilkaset hektarów.

U nas hodowla na każdej wiosce kilkanaście tysięcy świń . U nas ceny pszenżyta i jęczmienia wyższe niż na wschodzie pszenicy.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

U nas hodowla na każdej wiosce kilkanaście tysięcy świń . U nas ceny pszenżyta i jęczmienia wyższe niż na wschodzie pszenicy.

Czyli u was kołchozy normalne a nie gospodarstwa w moim rozumieniu tego słowa.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli u was kołchozy normalne a nie gospodarstwa w moim rozumieniu tego słowa.

Jak zaczną kontrolować azotany w glebie to u nas czynsze będą jeszcze większe. 

Opublikowano

trzeba siew jeczmienia zakonczyc na ten rok.. i urlop w koncu zacaac,tak kolo 22 :05

38 minut temu, 6465 napisał:

U nas umieją na uprawach zarobić, nie to co u ciebie siać 15lat pod talerzówke po to tylko żeby było zasiane.

przy cenie 600 zl to napisz jak ...jesli nawala gnoju spod swin to na krotka mete da sie .. jedna susza ,druga i po interesie..wapnuja choc pola ??

namow piotera zeby podjechal do mnie i pokaze mu pola po talerzowce i po orce..wtedy pogadamy.. 

26 minut temu, Bananek napisał:

No to do pracy. Szczęść Boże.

IMG_20240412_091105.jpg

niedlugo z bananka bedzie banna wagi super ciezkiej -przy takiej diecie.. w tydzien roboty 🤣3 kilo mniej  -wchodze w wage letnia..

20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nigdy, ale to nigdy tam nie bywałem...ani małżonka.

nie brales dotacji na wegiel ?? po powodzi zasilek tam dawali..

i tyle bytnosci. sa 3 pracownice-jedenj ziemniaki woze, drugiej matka ze mna  a wczesniej ojcem pracowala, 3 nie znam.

17 minut temu, 6465 napisał:

Takich jacusiów? I kto będzie tu swoje wywody produkował 🤔

jesli zdrowie pozwoli to ja bede we wsi ostatnim co skonczy.. nas nawet pare lat suszy nie wykonczy..

10 minut temu, 6465 napisał:

na kontrakcie sa ?? dolina dobra prosperuje.. 

ile takich zostalo ?? 55 tys czy jeszcze mniej ??? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

zetorki juz pewnie dawno nie mial do czynienia z "mordowaniem " i temu nie zajarzyl 😂🤣

urlop sie konczy a tu roboty jeszcze pelno..

nie jestes w temacie.. ile razy pisalem co mam na stanie..

jako staly klient tej instytucji powinienies weidzie ze sa i gops-y

chyba nie sieja zboza na przeplaconych polach..

u nas bys  zostal wysmiany i musial szukac innego glupka..

dzieki za info-moze kiedsy naprawie ,u mnie tez butla powypadkowa,troche sie telepie.

wiela ???????  po wuja urlop sobie marnowalem , zamiawiam cie na jesien.

na piasku to moze i sie oplaci-w ramach czynu spolecznego sasiadom i znajomym.

co znowu ??

bois sie premii w naturze czy co ??

Piątek , weekendu początek 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

trzeba siew jeczmienia zakonczyc na ten rok.. i urlop w koncu zacaac,tak kolo 22 :05

przy cenie 600 zl to napisz jak ...jesli nawala gnoju spod swin to na krotka mete da sie .. jedna susza ,druga i po interesie..wapnuja choc pola ??

namow piotera zeby podjechal do mnie i pokaze mu pola po talerzowce i po orce..wtedy pogadamy.. 

niedlugo z bananka bedzie banna wagi super ciezkiej -przy takiej diecie.. w tydzien roboty 🤣3 kilo mniej  -wchodze w wage letnia..

nie brales dotacji na wegiel ?? po powodzi zasilek tam dawali..

i tyle bytnosci. sa 3 pracownice-jedenj ziemniaki woze, drugiej matka ze mna  a wczesniej ojcem pracowala, 3 nie znam.

jesli zdrowie pozwoli to ja bede we wsi ostatnim co skonczy.. nas nawet pare lat suszy nie wykonczy..

na kontrakcie sa ?? dolina dobra prosperuje.. 

ile takich zostalo ?? 55 tys czy jeszcze mniej ??? 

A co mi da twoje pokazywanie talerzówki jeśli i tak nigdy tak robił nie będę?

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Rysiek no ale to wspierasz za graniczną konkurencję która niszczy nas więc swoich rodowitych Polaków nie wspierasz

Bo rodaki muszą zrozumieć że nie głosuje się na tuska co nazbierał meneli z P0d geesu by P0konać prawą stronę. 

Kara musi być

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopaki jaki mandat grozi za wjazd pod prąd w strefie ruchu przy centrum handlowym , bo mnie ochroniarz straszy że będą analizować 

A co on chce analizować?

Stopień swojej niekompetencji w stosunku do stanowiska?

Myśli że jest milicjantem działającym pod przykrywką, tylko dla niepoznaki ubrali go w strój cieciowy 🤔

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, jacus napisał:

namow piotera zeby podjechal do mnie i pokaze mu pola po talerzowce i po orce..wtedy pogadamy

Siałem w zimowe talerzowanie łubinu owies. Kilka dni temu.

Aż ciekaw jestem co tam urośnie.

IMG_20240409_115139.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Rysiu. Stało się, ryży rządzi i okradał nas będzie. Ale bojkot wszystkiego co polskie tylko działa na korzyść planów tuska i szybszy rozkład naszej gospodarki.

Więc teraz jak nigdy na przekór chyżemu rojowi powinieneś kupować wszystko co polskie, a bojkotować niemieckie.

Ale pewno ogacisz chatę niemieckim styropianem niemiecką siatką, klejem i strukturą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v