Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

za 7 lat. mówiłem przecież, że spadziowy miód pojawia się co 8 lat. chociaż jakbym był pazerny na kasę to jakikolwiek sprzedałbym Ci za spadziowy bo byś nie poznał

A gryczany miewasz?

Opublikowano

Fotovoltaika skończyła się jak w co 3 domu są panele. Kolega płacił 60 złotych kwartalnie. Jak obok postawili 5 hektarów pod panelami to zapłacił 5 tys i tyle z tego biznesa. Nic sieć nie przyjmuje 🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano

Komorowski siewał pszenicę, kukurydzę a w zeszłym roku ogrodził i położył fotovoltanike na kilkudziesięciu hektarach. Myślę że tam wszystko idzie do sieci 

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Może kiedyś tak. Ziobro zrobił troche z tym porządku. U mnie w pracy kilka lat temu komornik wszystkim alimenciarzom powchodził na pensje i nie ma litości.

Jeżeli ma etat . Jeżeli nie ma bo na czarnucha robi to wczasy jak mój były sąsiad 

Opublikowano

Przed ostatnia rada i sołtyska chciała zabłysnąć, i umorzenia dla rodzin wielodzietnych. 

Szybko ją zgasili jak peta. 

Bo samotne matki co większość dzieci po nazwisku można wołać, a reszta z konkubentem zrobiona. 

Ludzie już się budzą i burzą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Może kiedyś tak. Ziobro zrobił troche z tym porządku. U mnie w pracy kilka lat temu komornik wszystkim alimenciarzom powchodził na pensje i nie ma litości.

To był 2000 albo 2001r 

Ale sam fakt kiedy patologia w urzędach się rozgrywała i ewoluowała na wyższe poziomy

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

I komu drzewo sprzedasz?

I znowu podniosą podatki na Twoją jałmużnę.

Gdzieś był do tej pory, chałupę liśćmi gaciłeś?

k**wa, rok po ślubie musiałem chałupę rozbudować wymienić okna dach, ocieplić i nikt grosza nie dał.

Teraz windują obciążenia licznym by dać nielicznym. 

A podobno te nie będą rozdawać 

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

P0wim tak

Trza brać dofinansowanie na modernizację domu czystego P0wietrza

100% kwoty 136000 zł

Niech tam co P0 działają bo tak i tak piec P0 zaklasowy. 

Byłem P0 zaświadczenie o dochodach i przysługuje 100% kwoty

A mówili że będziesz musiał zapłacić podatek od tej dotacji? 

Będę dalej drewnem palił

Piec zagazowujący +bufor wchodzi

Ooooo... Jeszcze lepiej... 

Opublikowano

Wiecie co?poorane wszystko gdzie był obornik. Zarównane bruzdy i odczepiam drapaka i podczepiam zestaw,trzeba trochę podszykowac(nie pamiętam czy smarowalem przed zimą) i posieję może z 2,2ha owsa

Opublikowano

oiwes zasiany,trzeba za jeczmien sie brac

5 godzin temu, Łolek napisał:

Zajmij się lepiej swoimi sprawami 

z gory zakladasz ze nic dobrego z tej kadencji nie wyjdzie ?? wierze ci na slowo.nie tylko u ciebie....

ale gmine chociaz mozes podac ??

P0wim tak

100% kwoty 136000 zł

zmienily sie zasady ostatnio czy lekarz zmienil tabletki i nie spasowaly ??

https://program-czyste-powietrze.pl/program-czyste-powietrze/

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No jak nie 13.75

Ale przeliczeniowych niecałe 6

No od tuska niech się na coś przyda w końcu. 

to od ursuli kasa...nie bedzie germanska w rece paryla ?

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A ja znowu Alventy nie cierpię, ciężko się to rozpuszcza, kiedyś miałem takie grube kryształy, już nie pamiętam firmy to dużo lepiej się go rozpuszczało.

sprawdz gdzie jest fabryka.🤣

i taki paradoks ze z fabryki z sasiedniej gminy drozszy niz z drugiego konca polski..

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Fotovoltaika skończyła się jak w co 3 domu są panele. Kolega płacił 60 złotych kwartalnie. Jak obok postawili 5 hektarów pod panelami to zapłacił 5 tys i tyle z tego biznesa. Nic sieć nie przyjmuje 🤷‍♂️

chyba u was -u nas nic sie nie dzieje.. 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

sprawdz gdzie jest fabryka.🤣

i taki paradoks ze z fabryki z sasiedniej gminy drozszy niz z drugiego konca polski..

Mam to gdzieś gdzie jest fabryka, interesuje mnie jakość towaru a nie miejsce produkcji ...

Jak tam Jacuś, co dzisiaj na obiad, bo kobita rosół z kuraka ugotowała ;) Miał być wczoraj, ale pojechaliśmy na moto do Kazimierza i kurak był dzisiaj ;) 

Opublikowano
Bananek napisał:

6465 napisał:

20 minut temu, Bananek napisał:

czas najwyższy. brzoza ładnie pyli.

noszą jak wściekłe

Michał sprzedaż mi 2 słoiki spadziowego jak będzie?

za 7 lat. mówiłem przecież, że spadziowy miód pojawia się co 8 lat. chociaż jakbym był pazerny na kasę to jakikolwiek sprzedałbym Ci za spadziowy bo byś nie poznał

pewny jesteś że by nie poznał 🤔

mi kiedyś jeden podlasianin sprzedał spadziowy 🙋‍♂️😜

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

A wg orzecznictwa naszych sądów, lepsza najgorsza matka, jak dobry ojciec. 

Trafiłeś w sedno...

38 minut temu, jacus napisał:

oiwes zasiany

Ło Panie, tak wczas🙆...

Opublikowano
18 godzin temu, Strongman napisał:

Czemu ludzie nie protestowali jak rządził PiS, niestety wielki błąd popełniliśmy

Bo pięknie PiS mydlił oczy socjalami i innymi darmowymi pieniądzami chłopa a że głupi chłop łykał to i było fajnie dla takich rysków

• Like 3
Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

P0wim tak

100% kwoty 136000 zł

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , pmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

P0wim tak

100% kwoty 136000 zł

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , ppmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

pewny jesteś że by nie poznał 🤔 mi kiedyś jeden podlasianin sprzedał spadziowy 🙋‍♂️😜

pewny jesteś, że to był spadziowy? 😛

noo 😁

i masz rację, bo jak oszukiwać to na grube miliony, a nie na słoiku miodu za 50zł

Opublikowano
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Tak poważnie, to bierz jak dają.

Źle byś zrobił gdybyś z tego nie skorzystał.

Tym bardziej że praktycznie za darmo ...

Ty musi w czopku, ....abo w czepku urodzony...

Oby jak najszybciej skończyła się ta y..bana patologia z wszelkiego rodzaju dopłatami. Garstka cwaniaków korzysta, a reszta sponsoruje ich fanaberie, materiały x2, robocizna x2.

Niestety jest to tylko pobożne życzenie, które raczej szybko się nie skończy.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v