Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Jacus jest po Collegium tumanum 

Zapewne Wydział Ortografii, Gramatyki, Inhibitorów Ureazy i Wysokiego Mniemania o Sobie...

18 minut temu, artek27 napisał:

U mnie akurat w piątek wójt został skazany prawomocnie i nie może być wybrany ponownie. Trzeba na drugiego kandydata głosować 

To się chłopu trafiło 🙆...ale skoro zasłużył 🤷

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Zapewne Wydział Ortografii, Gramatyki, Inhibitorów Ureazy i Wysokiego Mniemania o Sobie...

To się chłopu trafiło 🙆...ale skoro zasłużył 🤷

Pracowników podsłuchiwał

Opublikowano
Dnia 5.04.2024 o 22:04, Leszy napisał:

@Nieustraszony1044 a ty nie możesz trendu w okolicy nowego wypromować? 

Będe musiał , sypie troche kredy z kornicy ale to wiadomo drogo , można powiedzieć że pierwszy niektóre trendy zapoczątkowałem np fungicydy w zbożach 😉

Dnia 5.04.2024 o 22:15, Qwazi napisał:

Trza by tam jakie szkolenie zrobić, fachowca z wiedzą posłać... autorytet ogromny🤷😉

Tak 

Dnia 5.04.2024 o 22:31, Leszy napisał:

i jeszcze jakiś rozsiewacz do tego trzeba ;) 

Przydał by się 

Opublikowano
55 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jakieś niezdecydowanie u tego Łolka.

Ja jeszcze nie byłem, ale wiem na kogo głos oddać...

No co mam powiedzieć że na siebie może nie wypada 

Opublikowano

trzeba odpoczac i gdzies sie wybrac..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

To już nie giełda z autami, takie duże targowisko ze wszystkim.

Se kupiłem siłowniki i takie tam.

kiedys gielda byla blisko -na lotnisku balice,potem wywalili na druga strone drogi .ale ja zlikwidowali i przeniesli tak daleko ze nigdy nie bylem .. nawet nie wiem czy istnieje.

na auto-zlomie nie bylo pasujacych ?? 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty nim na pewno nie jesteś. 

Tobie już potrzebny psychiatra a nie psycholog. Albo leczenie na nogi bo na głowę już nie pomoże. Jakbyś zbierał porządne plony to bym tej wiedzy nie kwestionował ale po tym co piszesz to twoja wiedza jest równa zeru i wydaje mi się, że są ludzie bez "wykształcenia" z dużo większym pojęciem niż twoje.

Gdzie widzisz tą cywilizację? Taki sam syf wszędzie i przestań ten Kraków tak gloryfikować bo jest tam zwykły miejski syf i miejsce do życia dla takich leni jak ty.

jak zwykle nie jeste w temacie-ja na nogi juz dawno sie lecze..

pokaz gdzie ta wiedza jest rowna zeru ?? daj konkretny przyklad -a nie jak zwykle miel ozorem ..

siostra ze szwagrem co niedziele przyjezdzaja i ci opowiadaja 😂🤣

kiedy byles ostatnio ?? w dzien ? w nocy ?.chodziles po centrum ? po osiedlach ?

50 minut temu, Qwazi napisał:

A jakież to Twoje Alma Mater? Bo już pytałem i odpowiedzi nie dostałem...

Jest takie staropolskie porzekadło: "tak krowa, co dużo ryczy, mało mleka daje"...

Ja tam nie miałem wyboru🤷...

wyzsza szkola lansu i balansu.

50 minut temu, Łolek napisał:

Pioter nie wiesz że jak się ktoś za dużo naczyta do się może mu mózg przesilić

tobie to w zyciu nie grozi..jak sie urodziles taki i umrzesz i nic sie nie nauczyles i nie nauczysz.

49 minut temu, Łolek napisał:

Jacus jest po Collegium tumanum 

skonczyles ta uczelnie ?? nawet ty dales rade ...

48 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam nie czytam. Z ciekawości coś czasem obejrzę. A myślę, że plony i tak mam lepsze niż Jacuś 🤭

mam troche II klasy tam mozemy porownywac.. 

47 minut temu, Qwazi napisał:

Jak on owies sieje w maju...no sorry🤷...

nawet nie wiesz ktory mamy miesiac

39 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wydaje mu się, że nie znam tego miejskiego syfu i ścierwa a znam i to całkiem dobrze... Gardzę tym elementem...

skad znasz ?? w piwnicy masz peryskop ????  cego sie naogladasz ?

w krakowie kreca  pare para "dokumentalnych " serial moze ich sie naogladasz..

tylko pamietaj, to taka prawda jak to ze sor z ul.wroclawskiej  jest na jakubowskiego..

40 minut temu, HF86 napisał:

Żeś mnie Pan uprzedził 🤭

Ale to bardzo dobra uczelnia. 

Mnóstwo fachowców wyszkoliła, a ilu polityków i specjalistów w sp skarbu państwa 🙉

kazdy chodowca krow go skoczyl.

25 minut temu, jahooo napisał:

jacus jest krakowiak z dziada pradziada, a tak bardziej z dziada

jasiu-jak w domu wszyscy zdrowi ??

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Łolek napisał:

No co mam powiedzieć że na siebie może nie wypada 

No na najlepszego...czyli na siebie.🤷‍♂️

1 minutę temu, jacus napisał:

na auto-zlomie nie bylo pasujacych ?? 

Nie szukałem.

Jechali, to sobie znalazłem powód by też pojechać.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacus napisał:

jak zwykle nie jeste w temacie-ja na nogi juz dawno sie lecze..

pokaz gdzie ta wiedza jest rowna zeru ?? daj konkretny przyklad -a nie jak zwykle miel ozorem ..

siostra ze szwagrem co niedziele przyjezdzaja i ci opowiadaja 😂🤣

kiedy byles ostatnio ?? w dzien ? w nocy ?.chodziles po centrum ? po osiedlach ?

Chociażby nawożenie i twoje sposoby uprawy... Lubisz sobie komplikować życie i słuchać rzekomych profesorów zamiast przetestować coś u siebie... Testowałem twój kochany mocznik pod kukurydzę, testowałem saletrzak i wiem co lepsze... Ale to trzeba mieć pojęcie, obserwować i czasem się przejść obejrzeć a nie zasiać i zapomnieć. 

mam troche II klasy tam mozemy porownywac.. 

To ile na tej drugiej klasie zbierzesz pszenicy? 

wyzsza szkola lansu i balansu.

Lansu to może ale balansu to nie masz żadnego, zwłaszcza psychicznego...

Jak to jest, że tylko ty się znasz na temat uprawy a nikt inny nie ma pojęcia?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

kościółek zaliczony, głos oddany, obiadek zjedzony. chwilę poleżeć i iść na różaniec. potem uprawki, chwila dla siebie i pewnie rowerek. a mówią, że niedziela to dzień odpoczynku

Łolek napisał:

i po głosowaniu ciężko było się zdecydować

bynajmniej. ja na tuska zaznaczyłem. 🤣

Opublikowano
Dnia 5.04.2024 o 20:43, Nieustraszony1044 napisał:

Nie potrafię tak siać 🤷

Kurła, babę bajerować czy obracać to byś chciał, nie wnikam czy umiesz czy nie ale podstawowej czynności na gospodarstwie nie potrafisz?

Dnia 5.04.2024 o 20:55, soltys48 napisał:

Trza się nauczyć 

Pod buraki babcia nigdy nie pozwoliła inaczej siać jak ręcznie i to pod każdą roślinkę. Do końca życia będę pamiętał to sianie 

Na pastewne buraki, brukiew czy rzepę saletra tylko tak. Garnek 2l do jednej ręki a drugą pod każdego wrzucić. 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na pastewne buraki, brukiew czy rzepę saletra tylko tak. Garnek 2l do jednej ręki a drugą pod każdego wrzucić. 

Oczywiście. Tylko u mnie było wiaderko 12l. Co babcia ohakała do południa ja po szkole podsiewałem. Niekończąca się robota 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Oczywiście. Tylko u mnie było wiaderko 12l. Co babcia ohakała do południa ja po szkole podsiewałem. Niekończąca się robota 

A to u mnie raz się dawało i daje. Po ostatnim oplewieniu. Później tylko dopilnować mszyc.

Opublikowano
36 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak by co, to już zagłosowałem.

🏍️

Dopiero chyba 

9 minut temu, soltys48 napisał:

Ale żarcia dla bydła nie brakowało 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

y mnie sypało się nawóz przed obredlaniem, wówczas radełka mieszały go z glebą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v