Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, mf362 napisał:

To bystra żonę masz jak traktorem nie boi się i umie jeździć. 

Umie jeździć czy to c360 czy belarusem, ładowarką też podjedzie ale już pracować nią nie chce. Kombajnem boi się. Mówię do niej czy chce siać nawóz to powiedziała że gdyby umiała to by siała.

Powitać wszystkich. Pogoda się zaczyna ładna robić. Mam jeszcze obornik od cielaków do wywiezienia ale na pole raczej nie będę woził tylko na pryzmę to że 3 godziny zejdzie bo kręcenia sporo. Z rana popadało trochę.

Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

Zaprosili Ciebie 🤔

Screenshot_20240329_071540_Messenger.jpg

Nic z tych rzeczy. Coś mi z jedzeniem niedogoda

23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Niektóre chłopy mają z tym problem... 🤭😬

Łe. Kiedyś po belarusa byłem to wlasciciel nawet nie ogarniał, ale tam żadnej kosmicznej technologi nie ma

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Się ładna, słoneczna pogoda zrobiła...

Cza przegląd auta zrobić, wydać ze 20 na myjnię i w środku w końcu posprzątać...na święta porządki się przydadzą.

A tego....pościta dzisiaj, czy mięso jeść będzieta?🤔

gdzie mięso 🙆‍♂️🤦 dzisiaj to w ogóle tak i ilościowo ograniczone...

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, superfarmer02 napisał:

Niektóre chłopy mają z tym problem... 🤭😬

Dodatkowo skrzynia taka sama jak w starym mtz-cie tylko na każdym zakresie od 1-4 no i 5 szybka zamiast 9. 

@gregor1284 ojciec jak kupił to też nie ogarnialismy na początku ale wujek miał takiego to nauczył obsługi. W tym wymyśle sowieckich inżynierów to skrzynia raczej nie jest problemem a cieknąca hydraulika

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dodatkowo skrzynia taka sama jak w starym mtz-cie tylko na każdym zakresie od 1-4 no i 5 szybka zamiast 9. 

@gregor1284 ojciec jak kupił to też nie ogarnialismy na początku ale wujek miał takiego to nauczył obsługi. W tym wymyśle sowieckich inżynierów to skrzynia raczej nie jest problemem a cieknąca hydraulika

14/4?

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Koszt rury i kopania,niewiem ile teraz rura,koparka to z 5zł od metra.

Tam łąka była i niezdrenowany hektar pola teraz podobno pod glina jest wody dużo i tak to się słabo ma drenowanie do tego

Opublikowano

a w lecie wszystko uschnie. bo wody brak.

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

...się krecita po forum i spać nie dajeta...

widzisz ja  cie lubie-spalem do 8

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Stanowisko pod kukurydzę szykuje pewnie. Się chociaż kombajn nie utopi jesienią 

czasami nawet slepej kurze trafi sie ziarno- wlasnie tam bedzie kukurydza. wszyscy sieja owies wiec ja zasiejae tyle samo co w tamtym roku.

1 godzinę temu, Strongman napisał:

co roku te same pytanie.

Dzisiaj i w sobotę mięsa się nie je .

w sobote do swiecenia post..

gdybyscie mieli tylko tyle grzechow co mieso w wielki piatek-to swiat by lepiej wygladal..

kurna 2 tygodnie urlopu.. sie porobi wszystko bez spinki..juz nie te lata po 12 godzin na ciagniku..wczoraj malo braklo zeby paliwa braklo. nawet nie wiem czy rezerwa swieci 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał:

kurna 2 tygodnie urlopu.. sie porobi wszystko bez spinki..juz nie te lata po 12 godzin na ciagniku..wczoraj malo braklo zeby paliwa braklo. nawet nie wiem czy rezerwa swieci 🤣

Pamiętaj jak wyjeżdżasz na wiosnę to sprawdź ile jest paliwa bo skąd możesz pamiętać ile na jesieni zostało. A może kto i przez zimę spuścił 😆😆

Edytowane przez 6465
  • Haha 2
Opublikowano

na wiosne to juz dawno wyjechalem. 

nie wiem czy wiesz ale ciagniki maja wskazniki poziomu paliwa.. w rezerwie sie zarowka spalila-choc nigdy nie uzywana.. 10 l zostalo.

41 minut temu, slawek74 napisał:

a motogodziny lecą 🤣🤣🤣🤦🤭

a w domu jak ?? wszyscy zdrowi ??

mialem pryskac ale wieje ostro- choc wczoraj jeden pol dnia z beczka jezdzil. moze wieczorem choc jakis zbiornik pojdzie.

z 10 lat nie pryskalem na wiosne.

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Rotondo

20240329_090725.jpg

20240329_090813.jpg

Zazdraszczam obsady. 

Moje słabe, ale przesiewać nie zamierzam. 

Szkoda kosztów, donald może dopłaci 🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

nie wiem czy wiesz ale ciagniki maja wskazniki poziomu paliwa.. w rezerwie sie zarowka spalila-choc nigdy nie uzywana.. 10 l zostalo.

Potrafi nie łączyć na wskaźniku w zbiorniku.

W moim tam kabelek był urwany.

Przylutowac wystarczyło i rezerwa świeci.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Zazdraszczam obsady. 

Moje słabe, ale przesiewać nie zamierzam. 

Szkoda kosztów, donald może dopłaci 🤭

Ja jeszcze sieje na kg

A siewnik na oko

Próba w pszenżycie mi nie wychodzi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v