Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Mogę zadzwonić, ale nie odbierze...raz tylko odebrał, jak nie wiedział od kogo ..😆 

Płochliwy jakiś...

Przypomnieć Ci jak zareagowałeś gdy wysłałem do Ciebie pierwszego smsa 🤭

13 minut temu, Łolek napisał:

Dzisiejsza wizyta u ortopedy potwierdziła wcześniejszą diagnozę, dyskopatia wielopoziomowa, zakaz dźwigania i pewno trzeba się szykować do zmiany zawodu 

Witam w klubie

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jednak zysk, nie przychód?

pszenica po 580 za tonę, kury same się rozmnożą, paszy praktycznie nie kupują, tylko dla kurczaków ze dwa tygodnie

gnój od kur po stronie zysków, bo nawozu pod zboże nie trzeba tyle, mięsko dla siebie

jak się siedzi na emeryturze, to czasu jest w nadmiarze

Edytowane przez jahooo
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jak?

Przypomnij .

Czy nie odebrałem kiedy telefonu od Ciebie?

Odebrałeś. 

Jak pierwszy raz napisałem a nie wiedziałeś kto to ciut przestraszony byłeś 🤭

Opublikowano
27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ale ja pochwalam to że Piotr tak robi.

Jedynie się zastanawiam czemu innym się tak nie opłaci.

Bo się ludzią nie chce. Znam kilku takich jak pioter, może na trochę większą skalę i bardziej konwencjonalnie to wszystko robione ale nie narzekają 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, soltys48 napisał:

Przypomnieć Ci jak zareagowałeś gdy wysłałem do Ciebie pierwszego smsa 🤭

Witam w klubie

Wybacz ale bardzo się nie cieszę 

A i  fendt narazie zostaje 😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

To w twoich rodzinnych stronach, kurna to zdolny bardzo 

Rodzinne nasze strony to z 30km stamtąd. Tak to jest jak się tancerz za bydło bierze 

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No to prawda ..

Kuźwa baba u niejtorych siedzi czasami bez zajęcia i ni kawałka ogrodu...

W Biedronce spiżarnia.... echch..

Leszczyna profilaktycznie z rana naczczo

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Rodzinne nasze strony to z 30km stamtąd. Tak to jest jak się tancerz za bydło bierze 

Ale tam piękne obiekty były i budowali jeszcze, szkoda 

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No to w szoku bym był.

Oczywiście gratulacje jak tak 

No to ładnie.

Aż dziw że naśladowców brak 

Brawo Pioter. Oby dalej tak.

Mnie to nie dziwi. Z paru podstawowych przyczyn. 

Po pierwsze - chęci i choćby szczątkowe umiejętności. 

Po drugie zbudowanie bazy potencjalnych klientów i choćby skromne usprzętowienie (wielu ma jeszcze pochowane po kątach).

Po trzecie (tak, dopiero wtedy) - przystosowanie infrastruktury i rozpoczęcie. Choć z tą infrastrukturą jest spory problem u większości obecnie, poburzyli, poprzerabiali na garaże, warsztaty, porobili kostki brukowe, kura na*ra i już wielki krzyk. Na małym areale w moich stronach sprzedaż zboża nie ma sensu. 

Po czwarte - to raczej nie dla kogoś w związku... Chyba, że ta druga osoba ma podobne podejście. O wczasach można zapomnieć, chyba, że może ktoś bliski dopilnować albo wierzysz, że obcy się zaopiekuje przez jakiś czas. No i nieraz są pewne prace, na przykład przy pszczołach tak ważne, że wszystko inne idzie w odstawkę. Poza tym - ja w swoim modelu oczywiście - patrząc ze swojej perspektywy miałbym biedę wygospodarować czas poza pracą, hobby, opie*dalaniem się i spaniem na drugą osobę. 

Po piąte - nikogo nie namawiam. Więcej klientów dla mnie.

Chlebek włożony do foremek, niech podrośnie i do piekarnika, u zwierzów spokój, o dziwo nie pada i nawet gwiazdy widać...

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ale tam piękne obiekty były i budowali jeszcze, szkoda 

Swoje przeprało. Tam było dograne na cito wszystko. Wybrakowane szły albo do Roberta ubojni albo do Roberta na produkcję psiego żarcia 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Leszczyna profilaktycznie z rana naczczo

....i niebieska kartą Zara ..

Oj rozpróznował się naród.

Nawet zobacz pod Krakowem...

Pierze, zamiata, obiady gotuję, a i tak tylko pozwala mu podmiejskim do roboty jeździć ..😄

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie to nie dziwi. Z paru podstawowych przyczyn. 

Po pierwsze - chęci i choćby szczątkowe umiejętności. 

Po drugie zbudowanie bazy potencjalnych klientów i choćby skromne usprzętowienie (wielu ma jeszcze pochowane po kątach).

Po trzecie (tak, dopiero wtedy) - przystosowanie infrastruktury i rozpoczęcie. Choć z tą infrastrukturą jest spory problem u większości obecnie, poburzyli, poprzerabiali na garaże, warsztaty, porobili kostki brukowe, kura na*ra i już wielki krzyk. Na małym areale w moich stronach sprzedaż zboża nie ma sensu. 

Po czwarte - to raczej nie dla kogoś w związku... Chyba, że ta druga osoba ma podobne podejście. O wczasach można zapomnieć, chyba, że może ktoś bliski dopilnować albo wierzysz, że obcy się zaopiekuje przez jakiś czas. No i nieraz są pewne prace, na przykład przy pszczołach tak ważne, że wszystko inne idzie w odstawkę. Poza tym - ja w swoim modelu oczywiście - patrząc ze swojej perspektywy miałbym biedę wygospodarować czas poza pracą, hobby, opie*dalaniem się i spaniem na drugą osobę. 

Po piąte - nikogo nie namawiam. Więcej klientów dla mnie.

Chlebek włożony do foremek, niech podrośnie i do piekarnika, u zwierzów spokój, o dziwo nie pada i nawet gwiazdy widać...

No to czwarte, to jakieś takie dodane...

Bo co związek ma do tego...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Karol 🙋‍♂️ komornik nic nie wzią bo te łowczarki pilnowały 🤔🤭😁

Łowczarkinie 

Mógł jedną wziąć 

mógłby w domu nie nocować 🤦

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No to czwarte, to jakieś takie dodane...

Bo co związek ma do tego...

Czasu tyle nie ma. Nie pojedziesz sobie na łikend w piątek popołudniu a wrócisz w niedzielę wieczorem z panną bo kto wszystko poobrządza, w lecie trawy nakosi, pszczół dopilnuje w maju czy się czasem aby nie wyroją? Można kogoś do tego zaprzągnąć tylko czy znajdziesz osobę która chce, ma o tym pojęcie i tego dopilnuje. Nie mówię już o wczasach na dłużej. No i kwestia zaufania, ja chory bym był jakbym sam nie dopilnował.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Swoje przeprało. Tam było dograne na cito wszystko. Wybrakowane szły albo do Roberta ubojni albo do Roberta na produkcję psiego żarcia 

Brakło głowy i fantazja ułańska, jak to mówią lekko przyszło lekko poszło 

• Like 1
Opublikowano

No z tymi telefonami tak jest

Sławka nie miałem wpisanego w kontakty

Krecimy się z młodym po stodole 

Dzwoni jakiś 912 xxx xxx

Obieram i pyta czy w domu jestem

Ja ze tak

I pytam kto mówi 

A ten se jaja robi 

Mówię że pomyłka 

I się rozłączyłem 

Mówię do młodego, znowu jakiś handlowiec, albo po cielaki 

Dzwoni drugi raz 

Odebrałem 

Pyta nr domu

Mówię że xx

I wtedy se pomyślałem że to może i Sławek

No i zaraz był na podwórku 

Rozejrzał się, i mówi że takiej bidy to i w skansenach nie ma

I jest potwierdzenie naoczne żem ja bidny

Dodał jeszcze, jak ty żyjesz, ni plota, ni bramy

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, mf362 napisał:

Są jakieś wzmacniacze do routera by dało radę złapać sygnał na około 80 90 m odległości od urządzenia? Chodzi i o fotowoltanike?

Są. Kolega ma takie coś bo ma kamery wifi na podwórku i działają.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v