Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Super kosiarki, taką mieć nawet sambe to już rolnik pełną gębą🙂

Mogłeś mieć super kunę w zauebistych pieniądzach ale ......

Cóż 

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

Miałeś i po 9

I ruski nawóz w polskim worku

Warty 1

900 a sprzedany za 5000 ,ale za to dali 1000 zł na otarcie łez po wyruchaniu 🤣

Dopóki naród nie zrozumie, że cała banda czworga Woooon 

To dalej będziemy tylko się rozglądać, kto po wszystkim da cukierka 🤣

Miałem ale już nie mam. Kiedy paliwo było po 8(Nigdy nie było u mnie w okolicy po 9) a nawóz po 5tys to zarobiłem najwięcej pieniędzy w życiu z uprawy.

Teraz czekam na tanie paliwo a w zamian dostałem debate o aborcji, in vitro i tabletke dzień PO. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Miałem ale już nie mam. Kiedy paliwo było po 8(Nigdy nie było u mnie w okolicy po 9) a nawóz po 5tys to zarobiłem najwięcej pieniędzy w życiu z uprawy.

A teraz oddajesz te nadprogramowe zyski, tak działa biznes w kapitalizmie ... A niektórym marzy się socjalizm i ceny regulowane i zawsze zapewniony zysk ... Czy fabryki produkujące gwoździe mają zapewnione, że zawsze będzie zysk ? Są górki i dołki cenowe, i sukces osiąga ten, który w okresie górek potrafi się zabezpieczyć na okres dołków ...

Możemy strajkować, że niszczy nas Zielony Ład czy nieregulowany import śmieci z Ukrainy, ale na ceny światowe paliw, nawozów czy zbóż żaden polityk w naszym kraju nie ma wpływu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Teraz czekam na tanie paliwo a w zamian dostałem debate o aborcji, in vitro i tabletke dzień PO. 

A teraz za te ich yebniete decyzję, będziesz tracić największe pieniądze. 

Realna wartość gospodarstwa już spada. 

Zarobiłeś więcej 🤔

Realne dopłaty w dół 

Ruskim ziarkiem pl zasypana 

Super kuwa stratedzy 🤭

Też chyba jesteś w obszarze natura 2000.

Zobaczysz jaki miodek przygotowali razem z ich Wojciechowskim. 

A platfusy z 3cia odnogą nas dobiją. 

Będziesz się cieszył jak naród w zagranicznych montowniach i supermarketach na minimalnej będzie jechał, by zarobić na upainski chleb z pszenicy rosnącej na kościach naszych przodków na Wolyniu. 

• Like 4
Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak wyjedzie to mu mogę film wysłać 🤭 

1212 będzie śmigać aż miło z nią 👍 

Śmiałem się że jak ruszymy razem to jak na tych filmach co tyle tych rotacyjnych jeździ w jakimś rezerwacie :o

Dwie rotacyjne i dwie dyskowe to na tych najmniejszych kawałkach 30-60 ar nie zdążą się rotacyjne rozłożyć 🤭

Nie tą.

Mógł mieć inną a tak musiał wziąć to kto inny, przywieźć do domu potem zawieźć do nowego domu i wziąć większą, tyż kunę 🤣

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A teraz oddajesz te nadprogramowe zyski, tak działa biznes w kapitalizmie ... A niektórym marzy się socjalizm i ceny regulowane i zawsze zapewniony zysk ... Czy fabryki produkujące gwoździe mają zapewnione, że zawsze będzie zysk ? Są górki i dołki cenowe, i sukces osiąga ten, który w okresie górek potrafi się zabezpieczyć na okres dołków ...

Możemy strajkować, że niszczy nas Zielony Ład czy nieregulowany import śmieci z Ukrainy, ale na ceny światowe paliw, nawozów czy zbóż żaden polityk w naszym kraju nie ma wpływu ...

Nie rozumiesz różnicy między fabryką dwoździ a gospodarstwem

w fabryce gwoździ możesz wstrzymać produkcję, nie kupowac materiałów a pracowników wysłać na urlopy albo zwolnić - wszytsko z dnia na dzień

a w rolnictwie inwestujesz na jesieni, aby zebrac w lecie i sprzedać następnej jesieni

z dnia na dzień nie wstrzymasz produkcji, bo żeby wznowić - masz rok w plecy

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kupując nawóz po 5tys?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

W większym niż Ci się wydaje.

@Qwazi podziel się kawą.

Witajcie nocka w pracy teraz do domu wypić kawę 

...za chwilę sobie będę robił

Dzień dobry... ciepło, pochmurno, narazie nie pada...

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Żebym już wtedy nie kupił, to bym ją przygarnął na pewno...

Przydała by mi się,rozgruchotalem podbierak w samozbierajce i chyba czas zrezygnować z ,,nowalijek "

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Witajcie, widzę przywitaliście mnie komentarzami od wczoraj 🤕

To Zetora by przewróciło 🙆

To do 60

Opublikowano

@Baks00króliczku a odezwij się do dziada sołtysa na priv. Coś pomogę 

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Witajcie, widzę przywitaliście mnie komentarzami od wczoraj 🤕

To Zetora by przewróciło 🙆

A poszło do 4514🤭

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

@Baks00króliczku a odezwij się do dziada sołtysa na priv. Coś pomogę 

🤭

Jak będę potrzebował będę dzwonił pisał i listy wysyłał.....

Na razie muszę odpocząć po ostatnich wygłupach 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Nie rozumiesz różnicy między fabryką dwoździ a gospodarstwem

w fabryce gwoździ możesz wstrzymać produkcję, nie kupowac materiałów a pracowników wysłać na urlopy albo zwolnić - wszytsko z dnia na dzień

Rozumiem, tylko jeżeli ktoś nie zrobił zapasu w czasach dobrych zysków to jakby sam sobie strzelił w kolano, w każdym biznesie są dołki i górki ... Każdy kto choć trochę dłużej siedzi w rolnictwie był świadom że to wszystko kiedyś się zmieni, może nie aż do takiego poziomu jak teraz, ale tylko naiwny mógł wierzyć że zyski na poziomie 5.000 z ha kukurydzy utrzymają się dłużej ... I tak jak mówiłem, na niektóre rzeczy ma nasza władza wpływ, ale inne to jest po prostu światowy rynek który nigdy nie był stabilny ...

Władza może na przykład wprowadzić chwilowe cła, tylko należy pamiętać, że ta druga strona też może wprowadzić cła na nasze towary, w ten sposób można lekko regulować rynek, ale jak wprowadzimy cła zaporowe, to ta druga strona gdzie eksportujemy inne towary też może takie cła wprowadzić. To jak z sąsiadem który ma świnie, jak mu powiesz, że nie będziesz jadł mięsa z jego świń, to on wtedy może powiedzieć, że nie kupi twojego zboża ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v