Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pieniądz bez pokrycia, to tylko papier.

wygoogluj sobie kiedy to pieniądz stracił pokrycie w złocie stał się tylko papierem jak wspominasz a kto to uczynił same banki .

• Like 2
Opublikowano

Inflacja jest po to by wyrwać twoje pieniądze ,z początku miesiąca masz na1000 l paliwa ,trzymasz pieniądze w kieszeni by w końcu miesiąca kupić 900 . Sto litry pa pa .

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Wczoraj tak sobie wrzucałem te gałęzie w rębak i pomyślałem, że jakby Radek przyjechał do mnie to drewno rąbać to czuł bym się kimś ważnym, może i bym zrozumiał jak to jest być kimś jak pan jawka na przykład 🤔 

Eh to by było coś 😳

jak chcesz się poczuć ważnym to możesz do mnie wpaść przyczepę z gnoju wymyć i krokodyla wyskrobać 😂😂

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Pierd*lisz,ty słuchaj się pancia swojego co ma tobie do powiedzenia. Normalnie geniusz, kto mu to nagadał to można się domyślać, wyborcy podobno mają dmuchać w te wiatraki  xD

https://wszystkoconajwazniejsze.pl/pepites/wiatraki-dadza-polsce-4-razy-wiecej-mocy-niz-elektrownia-atomowa-donald-tusk/

Ale jakiego mojego pancia, ja na Tfuska nigdy nie głosowałem ... Na PiS raz, i do tej pory na myśl o tym mi wstyd ... Miała być nowa jakość, mieli nie kraść ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał(a):

👨‍🌾👩👫👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍💋‍👨💍💋👄👗👙👉👌👉👌👉👌👉💦=🤰👶🤱 

Mariuszek tak kiedyś wytłumaczę dziecku skąd się wzięło 🤭Zrozumie 🤔😉

Sumeryjscy skrybowie byliby z ciebie dumni. 😉

• Haha 7
Opublikowano
42 minuty temu, galan99 napisał(a):

wygoogluj sobie kiedy to pieniądz stracił pokrycie w złocie stał się tylko papierem jak wspominasz a kto to uczynił same banki .

Bank sam tworzy pieniądz, tzw kreowanie pieniądza. Po to jest NBP a w zasadzie powinno być żeby bank go za dużo wirtualnie nie naprodukował.

Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał(a):

Złoto tak jak pieniądz ma wartość, bo uważamy, że jest cenne. Zaś w ogóle jaką pewność my tu na nizinach społecznych mamy, że te zasoby zgromadzone przez państwo są realne. Czy w ogóle są? Czy nie są pozłacanymi sztabkami jakiegoś stopu? 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, kizak napisał(a):

Inflacja jest po to by wyrwać twoje pieniądze ,z początku miesiąca masz na1000 l paliwa ,trzymasz pieniądze w kieszeni by w końcu miesiąca kupić 900 . Sto litry pa pa .

Kaziu przytoczyłeś definicję propagowaną przez polityków. Inflacja to wskaźnik. I jak każdy wskaźnik powinien być przyczyną pewnych działań, które mają go utrzymać na odpowiednim poziomie. Tymczasem wpojono nam, że to przyczyna tego, że ubożejemy. Wymyślono putniflację i tym podobne historie. Dla rządzących to wygodne. Z czegoś czego powinni się obawiać i stawać na uszach, żeby było na właściwym poziomie, zrobili sobie wygodne tłumaczenie. A naród łyka 🤷...

Innymi słowy wskaźnik inflacji jest jednym z narzędzi do monitorowania stanu państwa

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał(a):

👨‍🌾👩👫👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍💋‍👨💍💋👄👗👙👉👌👉👌👉👌👉💦=🤰👶🤱 

Mariuszek tak kiedyś wytłumaczę dziecku skąd się wzięło 🤭Zrozumie 🤔😉

Za trzecim włożeniem już zaszła 🤔

Opublikowano

😐🔨⚒️⛏️T

Ostatnio prąd

Tera światłowód zaje⛏️ali

Ciężko za Tuska bedzie

Nawet wiadomości nie P0 czytasz 

I na jutubie je🔨ać tuska nie P0 oglądasz na telewizorze. 

Kurła co za P0jepy go wybrali

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

😐🔨⚒️⛏️T

Ostatnio prąd

Tera światłowód zaje⛏️ali

Ciężko za Tuska bedzie

Nawet wiadomości nie P0 czytasz 

I na jutubie je🔨ać tuska nie P0 oglądasz na telewizorze. 

Kurła co za P0jepy go wybrali

Przeczytaj ten post i pomyśl, jakim "POjepem" trzeba być żeby takie bzdury pisać 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Już nei te czasy żeby pieniądze z pracy się brały 

Teraz to pieniądze z bankomatu a mleko z Biedronki ...

Teraz, jajonasz napisał(a):

Zacznij płacić rachunki, to nie będą musieli odcinać  🤭

Tfusk socjalu nie daje, nie ma czym zapłacić🤭 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Teraz to pieniądze z bankomatu a mleko z Biedronki ...

Tfusk socjalu nie daje, nie ma czym zapłacić🤭 

No co mam zapłacić

Screenshot_20241114_150135_pl.gkpge.mbok_edit_2072403904092620.jpg

Screenshot_20241114_150339_com.opera.browser.jpg

13 minut temu, jajonasz napisał(a):

Zacznij płacić rachunki, to nie będą musieli odcinać  🤭

Głupi jesteś

Opublikowano
8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nikt niczego ci nie każe.

Wszystko sobie wytłumaczyć potrafisz...

Sami zmotywują, nowa pani burmistrz wypuściła folksdojczy na kontrolę kotłów, przy okazji wynajęła firmę z dronem i sobie sprawdzają. A że uchwała antysmogowa wprowadziła już zakaz używania kotłów spełniających 3, 4 klasę, to mają ręce pełne roboty. Na razie lecą upomnienia, druga tura będą sypały się mandaty

8 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nieudacznik tusk

Za pisu wymieniali piece ocieplali

Za Tuska kasy brak i nie wydają decyzji żeby można rozpocząć działania. 

I bardzo dobrze, może wreszcie skończy się ta patologia.

5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Skoro tak lubisz🤷🤭

Już raz pisałem...pokaż mi przepis, który pozwoli Cię ukarać...

Strażnicy miejscy i gminni zyskali nowe uprawnienia do nakładania mandatów za łamanie przepisów uchwał antysmogowych. Zmiana Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie wykroczeń, za które strażnicy straży gminnych są uprawnieni do nakładania grzywien w drodze mandatu karnego, weszła w życie 1 listopada 2018 roku. Wprowadziła ona możliwość nakładania grzywien w drodze mandatu karnego za wykroczenia określone w art. 334 ustawy Prawo ochrony środowiska (Poś).

Art. 334. Kto nie przestrzega ograniczeń, nakazów lub zakazów, określonych w uchwale sejmiku województwa przyjętej na podstawie art. 96, podlega karze grzywny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v