Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie chcę ale muszę się porządnie narąbać

Babka będzie zadowolona...tylko nie używaj zbyt ciężkiej siekiery, bo się szybko zmęczysz i mało...narąbiesz🤷

57 minut temu, MonteChristo napisał:

Plan urszuki i spółki jest inny niż rozwój rolnictwa

Karol z Radkiem i Sławek nie dowierzają...rozwój będzie 🤷

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Kurcze zawsze się coś trafia jak mam wydatków dużo...🤦‍♂️ 

Jakie zabezpieczenie u Ciebie bo nie pamiętam?

Kołek i mnie wk***ia bo dużo kamieni. 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

ile on na korpus bierze na maxa?

44

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak to tak bez krów żyć? To nie jest się rolnikiem jak się nie doi krow... wszyscy że znajomych których pytam czy żałują że zlikwidowali krowy odpowiadają że żałują 

A mówiłem rzuć ten royal 

Nie chlaj świństwa 

Objawienia też już masz? 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał:

Ale jak ktoś go ogląda ale nie płaci mu to znaczy że jest głupi czy mądry czy pół głupi 🫣😝

Ja to tylko dlatego obejrzałem bo myślałem że na tak zacne forum jak Agro foto to tylko mądre i pouczające filmy wyrzucają, jednak się myliłem 🫣

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak to tak bez krów żyć? To nie jest się rolnikiem jak się nie doi krow... wszyscy że znajomych których pytam czy żałują że zlikwidowali krowy odpowiadają że żałują 

Że tak puźno. 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

ciekawe jak to kryje przy tym rozstawie 🤔

A tak po kukurydzy na ziarno bardzo mi się nim dobrze orze. Jedyny problem to kamienie ale pewnie dlatego że w zeszłym roku było dłutowcem robione na 45cm i powyciągał. 

09c8b7a0-3e8a-4691-9768-e7f8904f2c0f.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A tak po kukurydzy na ziarno bardzo mi się nim dobrze orze. Jedyny problem to kamienie ale pewnie dlatego że w zeszłym roku było dłutowcem robione na 45cm i powyciągał. 

09c8b7a0-3e8a-4691-9768-e7f8904f2c0f.jpg

Ten chcesz sprzedać za 16k ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

ty swoją damska rączka to możesz dźwignąć se konika co najwyżej 🤣🤣🤣😲

Pa ile z babką natargaliśmy i to w takim terenie żebyś narobił w portki😂

IMG_20241012_130109.jpg

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Z Dani na potęgę teraz idą te siewniki u mnie na poprawkach chyba już ponad 8 było...

Dobre siewniki. Może to nie Amazone ale są ok. Ja mam dwie Fiony to prawie to samo. Nie narzekam.

Dobre ale to albo rurki pourywane ale coś popękane ale i zdarzyło się że przekładnia nie działa albo ścieżki się nie chcą załączyć i takie tam...

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

mało wiesz 🤭 i nie porównój klasy premium do ursusa 🤭😁 do tego w nogach śpisz 🤣🤣🤣

Sławuś dlaczego nie kupisz sobie nówki premium 🤔, Ty taki największy Figo fago🤭🤭🤭 mleczarstwa  na Agro foto 

49 minut temu, 6465 napisał:

Co to rydzyki?  U nas nigdzie ich nie widziałem. 

U nas też praktycznie nie osiągalne 

Zjedz snickersa lub spóść z krzyżak bo nie jesteś soba

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

Myślałem żeby może to sprzedać i kupić talerzowy ale czy to się opłaca 🤔🤷

IMG_20241005_130646.jpg

IMG_20241005_131002.jpg

Pod drzewko idzie🤔

58 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Pa ile z babką natargaliśmy i to w takim terenie żebyś narobił w portki😂

IMG_20241012_130109.jpg

Weź może jednak... większą siekierę 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Myślałem żeby może to sprzedać i kupić talerzowy ale czy to się opłaca 🤔🤷

IMG_20241005_130646.jpg

IMG_20241005_131002.jpg

Osobiście tylko bym zmienił w przypadku rezygnacji z orki. 

25 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Zuch chłopak jesteś..

Szkoda że córki na wydaniu nie mam...

Pamiętaj że babka jest "w pakiecie"🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v