Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Michal2399 napisał:

@ŁolekKto dużo chowa to może ma i więcej roboty . A ja przy 15 ogonach wszystkiego aż takiej gonitwy nie mam . Oczywiście na inwestycje nie ma ,ale coś za coś 🤪 ale też chować więcej i robić na handlarzy paszami to i roboty więcej a uj więcej wychodzi 😲

Z twojej wypowiedzi wynika żeś nygus, tylko wegetacja nic naprzód 

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Ja też myślałem o likwidacji jednak narazie zmniejszyłem do 15 sztuk. Na życie wystarczy. Na etacie pewnie podobnie bym zarabiał ale wolę u siebie. 

Poszedłbyś to byś inaczej zaczął pisać/gadać. Fakt że u mnie więcej niż 20 opasów nie było i świnie kiedyś. Ale teraz na etacie wiem że żyje. A przy pomocy ojca 40ha jeszcze obrobie 

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam wolę co miesiąc mniej więcej jednakową wypłatę bez spoglądania w niebo. Co zostanie z tego pseudo gospodarzenia to dodatkowy pieniądz i forma spędzania czasu bez rozmyślania i ciągłego użalania się i picia non stop.

A czym ty sie chłopie użalasz? Zdrowy jesteś, kredytów nie masz, masz gdzie mieszkać, tylko żyć. Za dobrze chyba masz i to od tego. Gdybyś wyszedł z domu po szkole bosy i z pustymi kieszenia.i to byś nie pierdzielił takich głupot.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

A czym ty sie chłopie użalasz? Zdrowy jesteś, kredytów nie masz, masz gdzie mieszkać, tylko żyć. Za dobrze chyba masz i to od tego. Gdybyś wyszedł z domu po szkole bosy i z pustymi kieszenia.i to byś nie pierdzielił takich głupot.

Ot to 👆 

Se pokrapiać zaczyna.  Może co się rozpada

Opublikowano
26 minut temu, Michal2399 napisał:

Właśnie dlatego wolę chować te kilkanaście ogonów i nie dorabiać prywaciarzy.

Zawsze możesz zostać prywaciarzem i ludzie będą Ciebie dorabiac. 

Przecież toto takie proste. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Rozjebales system ,a przy krowach to lajcik śpisz do 8 potem kawa gazeta i jak już się wynudzisz to do obory 😂

Ba. Nie ma to jak życie rolnika. ;) 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Wy tam na Rozsoszczyźnie wycinacie te lasy zaraz będzie jak w Amazonii🙇

P0rządkowanie P0 tamtych zciętych

Radła i wierzchy zabrać i zawieźć no i jak jaka sucha to też

To było na budowę wycinane także kupę lat będzie służyć 

No ociepliło się trza jechać

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.10.2024 o 09:01, Łolek napisał:

Z twojej wypowiedzi wynika żeś nygus, tylko wegetacja nic naprzód 

😲

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

Toż niedawno płakał, że krowy to niewolnictwo i jeszcze kupa kasy na paszę żeby dokupić 🤨 

Dali 5gr podwyżki i już teraz krowy ok, a etat niewolnictwo 🤭 

Słoneczko się przebija, zaraz grzejem do lasu coby Ryszard wszystkiego nie wyciął 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Toż niedawno płakał, że krowy to niewolnictwo i jeszcze kupa kasy na paszę żeby dokupić 🤨 

Słoneczko się przebija, zaraz grzejem do lasu coby Ryszard wszystkiego nie wyciął 

Pyry wykopane? Bo rumun mnie pytał 🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty tak wyszedłeś? Bo tylko narzekasz na wszystko i wszystkich.

Jeszcze gorzej bo z kredytem za studia do spłacenia. Mi do głowy nie przyszło takie pitolenie jak tobie. Po prostu za dobrze masz.

7 minut temu, pedro2 napisał:

Daleko masz do Ryśka?

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Jeszcze gorzej bo z kredytem za studia do spłacenia. Mi do głowy nie przyszło takie pitolenie jak tobie. Po prostu za dobrze masz.

Daleko masz do Ryśka?

Było studiów nie robić. Ja zacząłem, nie zrobiłem i nie żałuję. Tak to bym może siedział jak jakiś szczur w biurze i się wkur*iał. A tak, na spokojnie, wszystko w d...

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Było studiów nie robić. Ja zacząłem, nie zrobiłem i nie żałuję. Tak to bym może siedział jak jakiś szczur w biurze i się wkur*iał. A tak, na spokojnie, wszystko w d...

A widzisz ja siedze w biurze i mam wszystko w d*pie. Żyć nie umierać 😊

Opublikowano
16 minut temu, Michal2399 napisał:

Po prostu podobnie myślę w pewnych sprawach chyba mam takie prawo 😲🤨

Masz...tyle, że piszesz jakbyś w Małopolsce był wychowany a nie na Podlasiu 

• Haha 4
Opublikowano
Leszy napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Rozjebales system ,a przy krowach to lajcik śpisz do 8 potem kawa gazeta i jak już się wynudzisz to do obory 😂

Ba. Nie ma to jak życie rolnika. ;) 

👍 nie opłaca się 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A widzisz ja siedze w biurze i mam wszystko w d*pie. Żyć nie umierać 😊

Pracowałem biurowo i nie chcę do tego wracać. Ja potrzebuję pracy nie wymagającej myślenia po fajrancie i nie wymagającej zajmowania się nią po godzinie zakończenia. I przede wszystkim - z jak najmniejszą ilością ludzi do bezpośredniego kontaktu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Daleko masz do Ryśka?

Walny kawałek jest 

Ale wiesz jak to z oporowcami

Dla nich nie ma, że daleko 

15 minut temu, PAN88 napisał:

Pyry wykopane? Bo rumun mnie pytał 🤣🤣

Wykopane 

A już żyć nie daje.

Mówi, że zapaść na rynku bo nie chcę mu sprzedać, a on kontraktów narobił 🙆

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Michal2399 napisał:

A na co mi naprzód iść kiedy bym to przepił a komuś nie będe oddawał spadku😲

Każdy ma wybór,ty wybrałeś tak ja bym tak nie mógł przez 25 lat ganiałem teraz myślę trochę odpuścić i zacząć coś innego 

Właśnie jedna krówka już sprzedana 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v