Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wczesnych to może dla mnie nie być. Z 3 tygodnie temu jeszcze jadłem stare 

To nie zdrowo ponoć.

Solaniny

Spożycie dużej ilości solaniny są dla człowieka bardzo niebezpieczne. Początkowymi objawami zatrucia tą substancją są: biegunka, ból brzucha, kolka, mdłości, wymioty, a nawet depresja. Symptomy pojawiają się zwykle po 4-14 h od spożycia

🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To nie zdrowo ponoć.

Solaniny

Spożycie dużej ilości solaniny są dla człowieka bardzo niebezpieczne. Początkowymi objawami zatrucia tą substancją są: biegunka, ból brzucha, kolka, mdłości, wymioty, a nawet depresja. Symptomy pojawiają się zwykle po 4-14 h od spożycia

🤣🤣🤣

Zielone nie były, nawet wmiare się przechowały 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Zielone nie były, nawet wmiare się przechowały 

Ponoć bardzo niekorzystne zmiany w nich zachodzą. 

Ale to pewno lobbing producentów makaronów i importerów ryżu🤣

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Czyli takie osiedle...🤔

Bardziej minsiecto kojarzy z takim pałacem, który ma jedno skrzydło i na każdym boku wejście. Faktycznie przed domem jest utwardzony kostką parking, a z boku garaże szeregowe na samochody. Tylko nie jestem w stanie teraz powiedzieć ile tych garaży w jednym ciągu. Coś na kształt garaży w miastach. 

Wszystkie dzieci po studiach. Dwóch synów ma przejąć gospodarkę jako współwłaściciele. I to oni z rodzinami oraz najmłodsza córka z mężem ( świeżo upieczona mężatka) w tym domu mieszkają. Pozostała trójka w miastach wojewódzkich, każde w inną stronę. Wszystkim mieszkania kupił. Pewnie najmłodsza też niedługo się wyprowadzi. Facet ma ksywkę Carrington

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

za tydzień przywożą z Iławy  drugi motor dla żony 🤣🤣🤣 

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Ty myślisz, że babkom w głowie kajtanie jeszcze na małpe. Pewnie ją zmusza do jazdy, albo ona to robi tylko dlatego aby mu nie było przykro

powiem ci że fakt że woli sama ale trochu te ponad 200kg motora to nie dla niej 😗

od seby 🤔

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ponoć bardzo niekorzystne zmiany w nich zachodzą. 

Ale to pewno lobbing producentów makaronów i importerów ryżu🤣

Gorsze ludzie jedli i żyli. Czasem i do 20 lipca jadłem zeszłoroczne bo te wczesne to szkoda mówić... Tak pod koniec sierpnia smak się poprawia a teraz jest ideał.

Opublikowano

Widać bogaty.

Z ciekawości...czym się zajmuje, zajmował?

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Bardziej minsiecto kojarzy z takim pałacem, który ma jedno skrzydło i na każdym boku wejście. Faktycznie przed domem jest utwardzony kostką parking, a z boku garaże szeregowe na samochody. Tylko nie jestem w stanie teraz powiedzieć ile tych garaży w jednym ciągu. Coś na kształt garaży w miastach. 

Wszystkie dzieci po studiach. Dwóch synów ma przejąć gospodarkę jako współwłaściciele. I to oni z rodzinami oraz najmłodsza córka z mężem ( świeżo upieczona mężatka) w tym domu mieszkają. Pozostała trójka w miastach wojewódzkich, każde w inną stronę. Wszystkim mieszkania kupił. Pewnie najmłodsza też niedługo się wyprowadzi. Facet ma ksywkę Carrington

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

wielkie szczęście dla  impotentow i karduplow co mają krótkie nóżki 

Wiesz co Boguś, nie chcę nic mówić, ale jak tak popatrzy się na tych tzw Harleyowców owieszonych skórami i chromami to na takich motocyklach to głownie stare dziady jeżdżą co mają babe problem zaspokoić xD 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A niech wsadzają jak będzie za co. Ja różnię się od ciebie bo nie jestem zaprzańcem. Nie mam problemu jak bedą wsadzać narazie to biorą się za tych z pisu a wsadzać będą jak Duda odejdzie.

Bo daje. Nie udawaj że tego nie rozumiesz. Kasę na kiedyś o ile powstaną na nią projekty przejdą prawidłowe wnioski i się załapią masz już dzisiaj do dyspozycji bez wniosków bez projektów które się zakwalifikują itd. Kasę która w przyszłości na 100 % nie byłą by pewna w całej tej kwocie masz już dzisiaj. Oczywiście to nie jest to samo co dzisiaj cała pula i kiedyś cała pula o ile byli bysmy ws tanie ja wykorzystać. Ale zawsze pomoc.

Mówisz że nie ma za co wszystko gites?

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Pejsate wody 

Kolejna spółka, która w założeniu miała być po to aby zapewnić ciepłe posadki  znajomym. Problem pojawił się kiedy trzeba było coś robić i wtedy okazało się że nie ma ludzi kompetentnych. Co za niespodzianka 🤣.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, slawek74 napisał:

bezorkowca kup a pług ten co masz zostaw...

Dążę do tego by mieć jedno i drugie 

Na drugi rok trawy idą pod pług 

Wypadało by mieć już jedna bruzda

Edytowane przez Karol6130
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v