Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ty wierzysz w te pierdoły galana ?? Znalazł coś w czeluściach Internetu i w to wierzy ... Za moich czasów była najpierw przyroda a potem było dopiero to rozdzielane na chemię, biologię, fizykę i geografię. Przecież dzieciaków w takiej 4 klasie nie zawalisz wzorami z fizyki czy chemii gdzie oni pojęcie funkcji matematycznej poznają np w 5 klasie ...

Za czasów Sławka, Marka i innych starszych kolegów, w tym również moich. Biologia, geografia, chemia, fizyka i historia były oddzielnymi przedmiotami, których poziom trudności wzrastał w kolejnych klasach i był zsynchronizowany z innymi przedmiotami ( np matematyki z fizyką ). Pamiętam, że się zbyt wiele nie trzeba było uczyć, wystarczyło być na lekcjach i uważać, żeby opanować materiał. Później to zaczęto łączyć. Wtedy moje dzieci uczyły się tego w formie połączonej i zaglądając do ich zeszytów czy pomagając w czymś, kiedy prosiły o pomoc stwierdziłem, że ta nauka wymaga od ucznia sporo więcej pracy niż za moich czasów. Tak to było jakoś wymieszane, że do zrozumienia dzieciak potrzebował więcej niż sama lekcja...

Siemanko. Rześko, słonecznie...

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

To nie są pierdoły oni mają zjebane łby i tyle w temacie .

Przyświeca im jeden cel likwidacja szkolnictwa do zera .

Doprowadzić do ogłupienia społeczeństwa, wychowywania pokolenia debili a sami wysyłają dzieci do prywatnych szkół i najczęsciej prowadzonych przez kościół albo za granice. ( Np wielki Marszałek Sejmu, który chciał wysłać córke do katolickiej szkoły sam głosując za aborcją, obcinaniem godzin religii i piłowaniem kościoła). Podobnie moczymorda Sikorski który kształcił dzieci u zakonnic a później za.granicą. Po prostu brakuje konsekwencji.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Podobnie moczymorda Sikorski który kształcił dzieci u zakonnic a później za.granicą. Po prostu brakuje konsekwencji.

Propagandysta Ziemkiewicz też dzieciaki za granicę wysyłał ;) Dlaczego nie chciał ich uczyć w wspaniałych szkołach Czarnka ?? xD Przecież wtedy edukacja w Polsce była na wspaniałym poziomie xD W Polsce takie dobre szkolnictwo było a on dzieci do zepsutej Anglii wysyła xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Doprowadzić do ogłupienia społeczeństwa, wychowywania pokolenia debili a sami wysyłają dzieci do prywatnych szkół i najczęsciej prowadzonych przez kościół albo za granice. ( Np wielki Marszałek Sejmu, który chciał wysłać córke do katolickiej szkoły sam głosując za aborcją, obcinaniem godzin religii i piłowaniem kościoła). Podobnie moczymorda Sikorski który kształcił dzieci u zakonnic a później za.granicą. Po prostu brakuje konsekwencji.

Stare zasady rodem z "Rozprawy między wójtem, panem i plebanem"...ma być elita w wąskim gronie i reszta pospólstwa, której zadaniem jest służyć tej elicie.,.taki powrót do korzeni 🤷

• Like 3
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Podobnie moczymorda Sikorski który kształcił dzieci u zakonnic a później za.granicą. Po prostu brakuje konsekwencji.

Propagandysta Ziemkiewicz też dzieciaki za granicę wysyłał ;) Dlaczego nie chciał ich uczyć w wspaniałych szkołach Czarnka ?? xD Przecież wtedy edukacja w Polsce była na wspaniałym poziomie xD W Polsce takie dobre szkolnictwo było a on dzieci do zepsutej Anglii wysyła xD 

tobie to polityka chyba mózg wyssała 🙆‍♂️🤦

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Stare zasady rodem z "Rozprawy między wójtem, panem i plebanem"...ma być elita w wąskim gronie i reszta pospólstwa, której zadaniem jest służyć tej elicie.,.taki powrót do korzeni 🤷

Hmmm...

Ale czy tak nie jest nawet teraz?

To cały czas tak działa.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ty wierzysz w te pierdoły galana ?? Znalazł coś w czeluściach Internetu i w to wierzy ... Za moich czasów była najpierw przyroda a potem było dopiero to rozdzielane na chemię, biologię, fizykę i geografię. Przecież dzieciaków w takiej 4 klasie nie zawalisz wzorami z fizyki czy chemii gdzie oni pojęcie funkcji matematycznej poznają np w 5 klasie ... A fizyka to nic innego jak opisywanie świata za pomocą funkcji matematycznych, więc jak uczyć kogoś fizyki gdy on nie wie co to funkcja matematyczna itd ...

Teraz  broń Tuska .

Cytat .

Konrad Berkowicz: W Parlamencie Europejskim komisarz unijny oświadczył, że już 10 września system Copernicus wysyłał alerty do rządów Europy zagrożonych powodzią. Ostrzeżeń było prawie 100. Tusk w tym czasie przekonywał wszystkich, że problemu nie ma, a z zagrożeniem nie ma co przesadzać. Dziś ciężko znaleźć te filmiki, bo wszystko kazał usunąć.

Teraz szambo się wylało i premier wraz z resztą ekipy wstawia dużo (spontanicznych) zdjęć do sieci. W tym czasie marszałek Hołownia poleciał sobie do Turcji. Sejm się nie zbiera, a powodzianie jak byli sami, tak dalej są sami.

Przecież w normalnym kraju za to jest nie tylko dymisja. Za to jest kryminał.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1093913642301550&set=a.314970213529234

https://www.facebook.com/watch?v=1255161888693118

https://www.facebook.com/watch?v=3667494596802751

Edytowane przez galan99
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Za czasów Sławka, Marka i innych starszych kolegów, w tym również moich. Biologia, geografia, chemia, fizyka i historia były oddzielnymi przedmiotami, których poziom trudności wzrastał w kolejnych klasach i był zsynchronizowany z innymi przedmiotami ( np matematyki z fizyką ). Pamiętam, że się zbyt wiele nie trzeba było uczyć, wystarczyło być na lekcjach i uważać, żeby opanować materiał. Później to zaczęto łączyć. Wtedy moje dzieci uczyły się tego w formie połączonej i zaglądając do ich zeszytów czy pomagając w czymś, kiedy prosiły o pomoc stwierdziłem, że ta nauka wymaga od ucznia sporo więcej pracy niż za moich czasów. Tak to było jakoś wymieszane, że do zrozumienia dzieciak potrzebował więcej niż sama lekcja...

Siemanko. Rześko, słonecznie...

Mądrego warto i miło posłuchać. Rocznik robi swoje.

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, marulekk napisał:

Tak jest człowieku umiłowany w Chrystusie panu

Nie wiem po co Chrystusa w to mieszasz. No chyba że dlatego, iż ewidentnie Cię opuścił, ale z „tym” to do Niego, ja władzien na szczęście nie jestem. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Hmmm...

Ale czy tak nie jest nawet teraz?

To cały czas tak działa.

Teraz to pęd w tym kierunku się nasila...miałem wątpliwą przyjemność spotkać w realu jednego Pana z owej samozwańczej elity...nigdy więcej 

Nie będę pisał publicznie kogo i dlaczego nie chcę więcej...

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Pamiętam, że się zbyt wiele nie trzeba było uczyć, wystarczyło być na lekcjach i uważać, żeby opanować materiał. Później to zaczęto łączyć. Wtedy moje dzieci uczyły się tego w formie połączonej i zaglądając do ich zeszytów czy pomagając w czymś, kiedy prosiły o pomoc stwierdziłem, że ta nauka wymaga od ucznia sporo więcej pracy niż za moich czasów. Tak to było jakoś wymieszane, że do zrozumienia dzieciak potrzebował więcej niż sama lekcja...

Ja miałem w formie połączonej i też mi wystarczała spokojnie obecność na lekcjach, nie musiałem się w domu dodatkowo uczyć, chyba że jako naukę traktujemy przewertowanie podręcznika na 10min przed klasówką xD Ścisłych się praktycznie nie uczyłem, Historia też nie była problemem, ale j. polskiego i tych całych analiz wierszy i co miał poeta na myśli wprost nie cierpiałem. Może dlatego że tego nie dało się nauczyć tylko trzeba było trafić w klucz ułożony przez jakiegoś debila, ale co sie dziwić jak autor wiersza który kiedyś był na maturze dostał by za jego analizę 55% xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ja miałem w formie połączonej i też mi wystarczała spokojnie obecność na lekcjach, nie musiałem się w domu dodatkowo uczyć, chyba że jako naukę traktujemy przewertowanie podręcznika na 10min przed klasówką xD 

Może byłeś wyjątkowo zdolny🤔, albo nauczyciele nie wymagali zbyt wiele🤔...moje dzieci się uczyły w domu, a do gamoni raczej nie należą. I wcale się im nie dziwię, a miałem okazję zajrzeć do podręczników i zeszytów i porównać je z tymi, z których ja się uczyłem 🤷...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Choć ja w to nie wierzę, bo pal licho podwórko, ale gość tam stojący w niczym nie przypominał obiektu westchnień niewiast, ani jurnego faceta, przed którym żona do roboty ucieka🤭

A ty masz chudą nogę i wyżyłowane ręce i gdyby nie głowa na karku to niewiadomo co by było😀

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Może byłeś wyjątkowo zdolny🤔, albo nauczyciele nie wymagali zbyt wiele🤔...moje dzieci się uczyły w domu, a do gamoni raczej nie należą. I wcale się im nie dziwię, a miałem okazję zajrzeć do podręczników i zeszytów i porównać je z tymi, z których ja się uczyłem 🤷...

A tobie przypominam, że nie życzę sobie abyś przeprowadzał swoje techniki operacyjne na moim organiźmie

Opublikowano
3 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Ale chory jestem prawdziwie

No nie wiem, nie wiem...powątpiewam, żeby nie powiedzieć, że nie wierzę 🤷

2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

A tobie przypominam, że nie życzę sobie abyś przeprowadzał swoje techniki operacyjne na moim organiźmie

Ja nic nie przeprowadzam🤷...

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Może my mieliśmy dobrych nauczycieli a nie po PiBiWIZ Odział w Raciążu ... Za moich czasów nauczycielami zostawali uczniowie z ocenami 3/4, za ojca czasow ci z 5 ...

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Racja, ale druga strona też przegina, te antyszczepionkowce itp są tak samo chorzy umysłowo jak Ci co mówią że trzeba jeść 10 suplementów diety ...

Chcą szczepić chetnych ludzi od tężca, duru brzusznego, WZW na terenach popowodziowych a nawet tutaj znalazła się banda za przeproszeniem idiotów którzy mówią że chcą ludzi szprycą mordować ...

Za to Ty należysz do ludzi którzy za pisu by się nie zaszczepili ale jakby teraz her Tusk kazał się szczepić to jeszcze zaległe dawki byś przyjął a i nowe 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Sorry, ale on tylko pisał że się za nim oglądają, a oglądać można się z różnego powodu, jak ktoś będzie miał łeb jak sklep, czy inne przypadłości, to też się oglądają ludzie, także ten tego panie.    :P

moze poprostu  ten gnój z podwórka czuć było🤣🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano
33 minuty temu, bezbarwny napisał:

Nie wiem po co Chrystusa w to mieszasz. No chyba że dlatego, iż ewidentnie Cię opuścił, ale z „tym” to do Niego, ja władzien na szczęście nie jestem. 

Zażyj Rutinoscorbin bo niewyraźnie wyglądasz

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Podstawowa sprawa.

Kiedyś społeczeństwo było inne. Przysięga Hipokratesa była rzeczą świętą dla większości.

Nauce przyświecacał cel poznawania, rozwoju, poprawy zdrowia, 

Dziś jest przysięga hipokryty, a nauka bada zachowania społeczne, psychologię tłumu by jak najlepiej wcisnąć produkt którego jedynym celem jest przynosić zysk wytwórcy i właścicielowi patentu.

Zdrowie i życie jest dziś tylko i wyłącznie produktem na sprzedaż,  czy też środkiem do osiągania zysków.

Nie przetłumaczysz szurze, foliarzu i ruska onuco. Ludzie to debile 

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

Podstawą jest aby ludzie uwierzyli ,potem już idzie z górki.

-||-

56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli się zgadzasz z tym co napisał kolega którego cytujesz? 

38 minut temu, Qwazi napisał:

Teraz to pęd w tym kierunku się nasila...miałem wątpliwą przyjemność spotkać w realu jednego Pana z owej samozwańczej elity...nigdy więcej 

Nie będę pisał publicznie kogo i dlaczego nie chcę więcej...

Napisz via SMS 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Może to nie on a Rysia 

On tam chyba nie ma prawa wjazdu

No i się chłopy o pole pokłóciły, a i tak żoden nie kupi

Najlepsze to że niedbaluch zabrał niedbaluchowi

Opublikowano
30 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Za dużo powątpiewasz analizujesz..  To forum nie komisariat

E tam...powątpiewam, kiedy mam podstawę, analizuje kiedy mam potrzebę, na komisariatach rzadko bywałem, żeby nie powiedzieć wcale 🤷...

21 minut temu, gregor1284 napisał:

Napisz via SMS 

Później zadzwonię 

27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Może my mieliśmy dobrych nauczycieli a nie po PiBiWIZ Odział w Raciążu ... Za moich czasów nauczycielami zostawali uczniowie z ocenami 3/4, za ojca czasow ci z 5 ...

Jak nie wiesz, to zapytaj, a nie od razu kogoś szufladkujesz, że słaby...a wcale słabi nie byli..

No i druga część Twojej wypowiedzi jakby zaprzeczała pierwszemu zdaniu...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v