Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

na budowach prawie same chłopy robią tam szukaj pracy...🤭

Za małolata chodziłem na budowy teraz dziękuje, nawet jak się u siebie coś robi to nawet się nie tykam

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

11mm, a po qq gruber na 7-8cm i się kurzy 🙆

Co to jest 11mm

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na przykład coś takiego

To tylko piec... właśnie..

Ale z tym że jedyny z automatyczną zapalarką to ...trochę przesadzili...😆

6 minut temu, slawek74 napisał:

leser...

...drugi ?

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

To tylko piec... właśnie..

Ale z tym że jedyny z automatyczną zapalarką to ...trochę przesadzili...😆

Ja nawet nie szukałem konkretnej firmy, w rejonie pleszewa jest tyle tych spawaczy że można sobie wybierać, bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

Opublikowano

...i przestało padać...

Zobaczy się co jeszcze pod koniec tygodnia...i cza bedzie ryć...te grunta..

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

No raczej nie zupełnie...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No raczej nie zupełnie...

Jest kilka modeli palnika i oni wszyscy na tym tłuką te kotły ... Patrzysz niby pełno firm, a tak na prawdę to jest kilka rodzai kotłów do wyboru, bo wszyscy tłuką to samo bo od kogoś kupili projekt ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
XTRO napisał:

2 godziny temu, ZELKOW napisał:

Pada już dziś u kogoś? jakiej wielkości te opady ?

k**wa my deszcz zobaczymy... już to widzę 

popadało ciut u Ciebie dziś ? najlepsi są Ci co wierzą że spadnie 200l w weekend

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, MonteChristo napisał:

Nie w skarbowe to była bajka ludzie super, a to to w korpo

Zależy od ludzi i faceci też koło pióra potrafią ci zrobić żeby tylko siebie wypromować 

Jak robiłem w SC to kobitki w biurze super dyrektorka wredna a kierownik facet menda fałszywa,lizus i sprzedawczyk że kiedyś zdążył do biurowca uciec zanim z naczepy zaskoczyłem i za 5 minut byłem na dywanie u dyrekcji 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dobrze się czujesz?

Dziś nie bardzo 😔

16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja nawet nie szukałem konkretnej firmy, w rejonie pleszewa jest tyle tych spawaczy że można sobie wybierać, bo palnik i sterownik wszędzie i tak ten sam ...

Po co te piece wymieniać na te pelety eko groszki itp . wtedy już zawsze trzeba kupować to ujostwo Ja mam zwykły jakieś 6 lat temu zakładany ale 3klasa .Jest dobry i unia za uja nie zmusi mnie do wymiany 😡 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dowalą Ci tak podatkiem że będziesz sam leciał i kupował ...

Kiedyś za śmieci płaciło się od kosza teraz od osoby zrobią to samo ze ściekami i do pieców też pewnie dojdą 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

Kiedyś za śmieci płaciło się od kosza teraz od osoby zrobią to samo ze ściekami i do pieców też pewnie dojdą 

Jeszcze zaplacimy podatek od drewna z własnego lasu od wypalonych m3 dla dobra klimatu

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Myślisz że powinienem coś podejrzewać🤔 

Hmmm 🤔 mówi specjalnie że nie chce żebyś jechał żebyś na złość jej pojechał ?? Chyba nie ten etap co ? 🤭

1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Teraz to i tydzień będzie padać jak się zadeszczyło .Lepiej jakby popadało maj, czerwiec . I tak rok stracony . Teraz co pada to już na przyszły sezon na ozime 

Nie wierzę w to co czytam 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

Zajedziesz ty kiedy na ławeczkę to zobaczysz🏌️😁

Psem dziada poszczujesz tylko musi urosnąć znaczy pies nie Mariusz 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Na mauzera cię nie stać?

Do tego pompa i wio...

Ja mam beczki 200 ustawione i tyz nalewaja. Ale właśnie ostatnio stwierdziłem że lepiej by było mauzera bo i tankowanie i czystsze paliwo powinno być. 

A pompę teraz za 65 zł z allegro na 12v mam. 

Przelała narazie +-2 tys litrów 

Beczkę 200 z założonym sitem na ssaniu i wężem nalewającym nie całe 5 minut zeszło

45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jest kilka modeli palnika i oni wszyscy na tym tłuką te kotły ... Patrzysz niby pełno firm, a tak na prawdę to jest kilka rodzai kotłów do wyboru, bo wszyscy tłuką to samo bo od kogoś kupili projekt ...

Kolegi z pod Pleszewa teściu jako jeden z pierwszych zaczął produkcję palników, cała okolica brała od niego. Gadałem z nim to mówił że nie ma sensu całego pieca robić lepiej same palniki bo prościej i lżej a finalnie zarobku tyle samo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v