Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

Taki mam plan żeby w tym roku zasiać pszenżyto po kukurydzy. 3ha mam klienta ma coś koło 10 września kosić i zabierać. To się zasieje pszenżyto. Reszta jak zejdzie do 10 października też przesiej. Jarego zboża nie sieje bo słabo wychodzi w te suche lata.

O ile byś kosy nie dostał.  Swego czasu dużo jeździłem. Widziałem akcje jak w nocy na dk 50 z maczetami się ganiali.  Osobiście wolę takie towarzystwo omijać albo na psy zadzwonić bo oni są od tego jak d*pa od srania żeby nam bezpieczeństwo zapewnić.

Konfidentem byś został...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Konfidentem byś został...

Tyś taki prawilniak

Opublikowano

Zazwyczaj tak jest. Chociaż pod owies pewnie mniej nawozów poszło niż pod kukurydzę w ubiegłych sezonach. Jak u ciebie z zachwaszczeniem w monokulturze? 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja mam 10 rok w monokulturze. W tym roku dołożyłem jeden kawałek po owsie i tam kukurydza słabsza. Kukurydza lubi monokulturę 

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Tyś taki prawilniak

A skądże. Niedoinformowany jestem i nie wiem co się dzieje. W sumie to i dziś był u mnie policjant ale w celach bardziej biznesowych niż służbowych 🤫

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Leszy napisał:

Na wsi mamy faceta. W strongmanach amatorsko ale brał udział, w wwiezieniu za klawisza robi, dyskoteki ochraniał też swego czasu, a jak go pochlastali kiedyś to rok do siebie dochodził. Ty myślisz, że niezniszczalny jesteś? 

Nie ,dlatego trzeba mieć wyobraźnie bo byle małolat gówniarz co jeno ręką go złapiesz i myślisz sobie pryszcz a on kosę ci wsadzi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

To mnie pierwszy raz wodza linkę jak im rogi palę,drugi raz i to nie zawsze jak jadą na rzeź 

Fakt. Są łapane do tego. Tylko, że bez linki. 

IMG_20240706_131001.jpg

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Leszy napisał:

Zazwyczaj tak jest. Chociaż pod owies pewnie mniej nawozów poszło niż pod kukurydzę w ubiegłych sezonach. Jak u ciebie z zachwaszczeniem w monokulturze? 

Zetnę to pokażę ściernisko. Nie miałem do tej pory problemów z chwastami. Zobaczymy jak będzie wyglądać w tym roku

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Zetnę to pokażę ściernisko. Nie miałem do tej pory problemów z chwastami. Zobaczymy jak będzie wyglądać w tym roku

W monokulturze kukurydzianej to chwastów nie ma totalnie. Wszystko w pień wycięte, przynajmniej w okolicy. Bardziej połamane rośliny rzucają się w oczy. Pewno zwierzyna corocznie wie gdzie uderzać jak skończą się zboża na polach.

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

@v11 wam powie, że można w nieskończoność uprawiać. Problem się robi dopiero z czasem nie z samą kukurydzą, ale chwasty się trochę potrafią panoszyć. 

ponad 20 lat monokultura i jeszcze rośnie -żeby nie zapeszyć ale  teraz wydaje się rewelacyjnie .Jest z czasem grupa chwastów uciążliwych 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja mam 10 rok w monokulturze. W tym roku dołożyłem jeden kawałek po owsie i tam kukurydza słabsza. Kukurydza lubi monokulturę 

Z tym że lubi to przesada może lepiej -toleruje monokulturę 

2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Wynik finansowy na +?

Gdyby nie to że mam już od lat kontrahenta -suszenie na słomę i trochę szczęścia w podpisywaniu umów to nie wiem czy byłby taki rewelacyjny  wynik finansowy .Ale prawie cały rok leżenia to mi się podoba -teraz trzeba ponad miesiąc za***rdalać ale to minie 

Opublikowano
7 godzin temu, 6465 napisał:

A swoją drogą, do mnie dziś przyjechali gliniarze i chcieli nr. Tel. Do sąsiada🤔 dali byście im?

Do mnie rok temu przyjechali i chcieli bo nie było go w domu. Za bardzo nie chciałem, później dałem. Sąsiad w sumie był wdzięczny bo chodziło o mandad z fotoradaru, który dostał i kończył się jakiś tam czas żeby wskazać kierowce czy co tam.

Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Jojka na jojkach 🤣😂

Jak można jeść jajka, to nie zdrowe jest, feee🤮

To samo drób 

Jajka i drób są zdrowe, jeżeli z własnej zagrody albo sprawdzonej. Faktycznie fermowe to najgorsze chujostwo. Tyle jajek na raz to na pewno nie, bo ciężkostrawne ale jak organizm przyzwyczajony...

Opublikowano
16 minut temu, Leszy napisał:

Cytując klasyków forum. ;) Noc to jest od spania albo ........... prokreacji😜 

🙋 Widno już od pół godziny. Kawa i szybko do roboty póki chłodno. Poleżeć można w południe jak będzie smażyć ☀️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v