Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

no nimom

A o której tam się wybierasz?

Musi sie przewieze 🏍️

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jest uszczelka

Kurła cały zestaw do głowicy

Nawet uszczelniacze zaworów i P0dkładki P0d wtryski

Trzeba wymontować zawory i wymienić uszczelniacze jak są żeby na darmo nie leżały. 

IMG_20240814_112340.jpg

To do nyski?

Jakoś szybko sie zużyła...

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Powierzchnie upraw na działkach, zapewne po tej historii jak nie zgodziłem sie  z ich stanowiskiem gdzie na pół hektarowym wybiegu -użytku zielonym obok obory nie uznali tego do płatności gdyż na fotce satelitarnej stwierdzili obecność 3 przyczep i ciągnika z opryskiwaczem. Ich zdaniem to już park maszynowy i dopłata na to się nie należy. 

Qrła to u mnie obok obory niby łąka kośno pastwiskowa a tam pługi przyczepy pryzmy kiszonki , słomy i też z pół hektara będzie tego

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał:

Masz jaki przyrząd do wyciągania wtrysków? W perkinsie by pasowało wyciągnąć do sprawdzenia ale ja się boje tego ruszać, mam przykre z tym doświadczenia. A masz klucz żeby dobrze głowice dokręcić?

Takie 2 małe łapki jak do wyciągania gwoździ

Jak nie idzie to odrdzewiacz i leciutko młotkiem pukać w ucha śrub

Taki klucz mam

IMG_20240814_143523.jpg

IMG_20240814_143543.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

zjazd w Jeruzalu... a foto co pokazałeś to pełno jeziorów 🙆‍♂️🤦

no nimom 🤷‍♂️ ale kilka dzisiaj potestowałem 🤭

I se wybierz kąpielisko 😸 

Ale jak to mówią 

Zmienność decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia

I z tematu jeziora nici ale za to jedziemy pociągiem do stolicy do zoo pawiany zobaczyć  🫣

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał:

Qrła to u mnie obok obory niby łąka kośno pastwiskowa a tam pługi przyczepy pryzmy kiszonki , słomy i też z pół hektara będzie tego

Wszystko Ci opiszą. Mojej żonie nawet 2 ary truskawek na gruncie niezgłoszony do dopłat (właśnie tam, gdzie pryzmy i insze składowiska) wypisali...

• Sad 1
Opublikowano
17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Takie 2 małe łapki jak do wyciągania gwoździ

Jak nie idzie to odrdzewiacz i leciutko młotkiem pukać w ucha śrub

Taki klucz mam

IMG_20240814_143523.jpg

IMG_20240814_143543.jpg

Oliwki daj na gwint i pod nakrętkę. Przed dokrecaniem 

Bo inaczej możesz go rzucić w kąt i na oko cisnąć 

Opublikowano

W 12 roku jak dokręciłem głowice w 255 to trzymała aż do remontu w 17

Bez klucza na beszczela aż w uszach strzelało 

I roboty on wtedy użył dużo 

To było drugi raz bez planowania bo w niedzielę 

Wcześniej 3 maja robiłem i też bez planowania

Aj człowiek był młody, ambitny to i robił perszinga w święta 

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Ruski dynamometr najlepszy 👍 kiedyś nie mieli, a składali i działało.  

Bo to raz się robi w niedzielę albo w majówkę… 

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Głupi chyba chciałeś napisać.

8 razy od Łukowa do Sandomierza 1142 z przyczepą i jeszcze w sobotę orka kopanie pyrek albo siewy 

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, Baks00 napisał:

Moja coś podsychac nie chce 

A moja na początku września będzie pewno pod nóż 

13 minut temu, radekz200 napisał:

kurła co tutaj tak wonsko? 

Miedza to środek drogi. Jedna koleina moja, druga sąsiada. Tak się umówilismy, bo pole ma ponad 900 m długości, a za nim łąki i trza dojechać. Można na około ale to 3 km 

IMG_20240814_122046_228.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A moja na początku września będzie pewno pod nóż 

Miedza to środek drogi. Jedna koleina moja, druga sąsiada. Tak się umówilismy, bo pole ma ponad 900 m długości, a za nim łąki i trza dojechać. Można na około ale to 3 km 

IMG_20240814_122046_228.jpg

ja bym wyoral 😛

5 minut temu, Bananek napisał:

Nie ma wody....

IMG_20240813_160231.jpg

dojdzie do zimy? 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Miedza to środek drogi. Jedna koleina moja, druga sąsiada. Tak się umówilismy, bo pole ma ponad 900 m długości, a za nim łąki i trza dojechać.

to jakby wyorać, to niemal 30 arów kukuruszki by posiał. a jakby między tymi kukurydza mi te 30 arów marihunay posiać..... policjanta nikt by nie podejrzewał. a i rynek zbytu pewny, bo na komendzie raz dwa by się rozeszło..... ja bym tak zrobił..... najciemniej pod latarnią

jakby co, to wezmę tylko 10% od przychodu za pomysł

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v