Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Co żes zepsuł?

Jak tam poszukiwania kugi?

Nic nie popsułem,tylko sprawa już od dawna za mną chodziła. Wgiął mi się próg trochę i ma mi go zrobić chłopaczek,szkoda żeby rdza jadła. Pojutrze do odbioru. A poszukiwania kugi....ehhh z tymi kobietami, niezdecydowana,ale przyjdzie faktura za dzisiejszych panów to się dołoży do czegoś nowszego. No i warunek,passata na handel a Touran zostaje(w sumie haka założę i mogę touranem jeździć)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Weź tego więcej nie pokazuj. Nie nawidze pająków. Jak muszę to się do niego zbliżę żeby zabić, tylko wtedy jak nie ma żony w domu.

Na dłoni dziś takiego miałem. 

Fajne, ciekawe zwierzę. 

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Taka sytuacja dziś...ceny na ziarno masakra,  na kwalifikat średnio 250zł ...nic nie kupię chyba z kwalifikatu, jeszcze nawozy w górę 🤦‍♂️

Screenshot_20240806_143540_Messages.jpg

A ja w tym roku znowu do centrali w Radzyniu się chyba wybiorę. @tytanowyJanusz szykuj dla mnie 3 kwintale, to co ostatnio😀 no chyba że się zdecyduje na mniejszy areał zasiewu pszenżyta to swoim obsieję(coś za mało odsypalem a reszta z Rotondo zmieszana)

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A ja w tym roku znowu do centrali w Radzyniu się chyba wybiorę. @tytanowyJanusz szykuj dla mnie 3 kwintale, to co ostatnio😀 no chyba że się zdecyduje na mniejszy areał zasiewu pszenżyta to swoim obsieję

Żaden problem 🙋z 300kg to mogę się wybrać do Ciebie z rewizytą z czteropakiem zerówki 😁😄

10 minut temu, Belaruss820 napisał:

No i warunek,passata na handel a Touran zostaje

Jakiego Passata macie? 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

A ilu od nas jest a blachy z innego rejonu 

Bo żeby lizingowa bidota i bankowa się nie wyróżniała to skończyli z tablicami regionalnymi. 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Na kichę, to może zwiększyć do 50-60 🤔

Myślę że będzie pewniej.

Tylko uważaj na nasiona po suszarni bo jak ktoś przegiął z temperaturą to będzie klops

Opublikowano

No i korzystając ze święta oraz nieobecności małżonki żem se trochę modernizacji porobił w garażu. A i towarzysko też było bo sąsiad był potrzebny do odpowietrzania to pół dnia ze mną posiedział i niemal żem go musial do domu zaciągnąć 😉🤭...

Opublikowano
Agrest napisał:

35 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Na kichę, to może zwiększyć do 50-60 🤔

Myślę że będzie pewniej.

Tylko uważaj na nasiona po suszarni bo jak ktoś przegiął z temperaturą to będzie klops

Towar kupiłem od stałego handlarza, nigdy z nasionami od niego problemów jeszcze nie miałem... Mam nadzieję, że będzie ok.

Opublikowano

Panowie mam pytanie, ile wziąć za rorzucanie obornika, rozrzutnik jeantil 10 tonowy, znajomy będzie ładować i na pole jakieś max 2km. Nie robię usług, nie jestem w temacie i stąd te pytanie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
EmilPlayP napisał:

Panowie mam pytanie, ile wziąć za rorzucanie obornika, rozrzutnik jeantil 10 tonowy, znajomy będzie ładować i na pole jakieś max 2km. Nie robię usług, nie jestem w temacie i stąd te pytanie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

z 300 na godzinę...zależy jak intensywna jazda ...

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Orzemy pod rzepak

20240806_160109.jpg

Też się zastanawiam . Pierwszy raz go będę siał i nie wiem czy już orac , czy jeszcze poczekać chwilę,  nie wszędzie mi samosiewy powschodziły .

Opublikowano
40 minut temu, Qwazi napisał:

No i korzystając ze święta oraz nieobecności małżonki żem se trochę modernizacji porobił w garażu. A i towarzysko też było bo sąsiad był potrzebny do odpowietrzania to pół dnia ze mną posiedział i niemal żem go musial do domu zaciągnąć 😉🤭...

Jednym słowem spoiłeś go pierwej by potem móc wykorzystać🤭😜

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Jednym słowem spoiłeś go pierwej by potem móc wykorzystać🤭😜

O nie nie ☝️...ja żem korzystał z jego pomocy, a on w międzyczasie spożywał 🤷...nie będę może pisał w czym mi pomagał 🤦🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Poka taką miarę do cieląt?

Dnia 28.01.2016 o 22:03, Gość napisał:

w odr dostałem coś takiego

obwód-kg

90-68

91-70

92-72

93-75

94-77

95-79

96-81

97-84

98-86

99-89

100-91

101-94

102-96

103-99

104-101

105-104

106-107

107-110

108-113

109-116

110-118

111-121

112-125

113-128

114-131

115-134

116-137

117-140

118-144

119-147

120-151

Opublikowano
53 minuty temu, mj23 napisał:

Też się zastanawiam . Pierwszy raz go będę siał i nie wiem czy już orac , czy jeszcze poczekać chwilę,  nie wszędzie mi samosiewy powschodziły .

Jak masz wilgoć to rób już orkę, ja bezorkowo szykuje już drugi sezon .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v