Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

zeby cie dziki nie zaatakowaly..taki lekko posolony bedziesz smacznym kaskiem

kto z bykami zostanie ? beda czuly sie samotnie..

nie jedz w tatry tam duzo arabow ..

wiec ja zloze..

slonce swieci,wiatr wieje , robota idzie 

zeni ?? doj**ales do pieca . z czym do kobiety ??

wodorostyjuz na to czekaja i sinice .

w wakacje to 12 moj  rekord-doszlo do jakiegos zjawiska wymieszania wody, ta zimna ze spodu wyszla na wierzch..

za to ty jestes wazna persona w dziedzinie gnoju i smrodu.

nawet piosenke o ciebie napisali- lady pank " mniej niz zero "

u nas takie zacofanie ze nie stoja.

ty dobry czlowiek -ile razy wroku dajesz im zarobic  ??😂

takie dziady co ich na podatekz paichow nie stac moga tylko sobie poszczekac.. 

No widzisz. Zalety tej plaży brak dzików sinic i wodorostów.

Zero kamieni, piasek wręcz boski, woda czysta. Do 50 -70m wchodzisz bez umiejętności plywania.

Mnie to miejsce zauroczyło. Jestem chyba 6 raz

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Taka sytuacja dziś...ceny na ziarno masakra,  na kwalifikat średnio 250zł ...nic nie kupię chyba z kwalifikatu, jeszcze nawozy w górę 🤦‍♂️

Screenshot_20240806_143540_Messages.jpg

👍👏 

Nowozy udało się trochę ogarnąć,

Przenzyto już mi kuzyn zaproponował 

A pszenicą mieniamy się z z trzema kumplami każdy miał kwalfikat w tamtym roku na nie wielkim areale 🤷Mus kombinować 

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał:

Taka sytuacja dziś...ceny na ziarno masakra,  na kwalifikat średnio 250zł ...nic nie kupię chyba z kwalifikatu, jeszcze nawozy w górę 🤦‍♂️

Screenshot_20240806_143540_Messages.jpg

No i git. Ja raczej w tym roku w ogóle odpuszczam ozime. Nawóz już średnio 50zł do góry w hurcie

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

Moje ludki wczoraj pokonały Wisłę. 

Będę się starał ich dogonić w weekend. 

Ale ja z Białostocką. 

A to tu Warmińsko-mazurska. U nas są na półmetku. 

Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał:

no właśnie miałem zapytać a jak sobie poradziłaś że zwierzakami jak wyjechałaś

Sąsiad nie wiem jak się wypłacę. W życiu jeszcze krowa się nie ocielila przed terminem... Najgorzej że małego trzeba zaglądać i podsadzac. Nie wiem czy nie zadzwonić do weterynarza żeby mu selen zaaplikować. 

Opublikowano

Chcesz orać czy zbierzesz na kiszonkę?

Solo to chyba bym wsiał więcej. Będzie cieńsza łodyga i będzie bardziej w górę gonił.

Rozważ siew z gryką. Np 30 plus 30

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

jakie fajne grzmoty. szkoda, że na sucho

chciałbyś na mokro 🤔🤭🤦

6465 napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

jakie fajne grzmoty. szkoda, że na sucho

Całe szczęście. Przynajmniej majty czyste 😉

kurna, Wy serio już macie takie problemy?

• Haha 1
Opublikowano

Pafnucy za chwilę będę jadł jajecznicę z borowikami. Ci powiem, że apetyczniej wygląda niż wczorajsza sałata

Potem napiszę jak smakowała

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Mój jeden lekko młodszy (chyba ze dwa dni), ale o 80 kg będzie się obijał. U mnie obyczaj, że nabywca zabiera. Przybywaj, sprzedam Ci za 1800, będziesz miał 500 zarobku🤷...cis do góry nogami to, żeby mniejszy cielak pił więcej jak większy 🤔

Mój według miarki zoometrycznej miał ponad 100. Nie pił mniej, ale już w normalnych dawkach w stosunku do wieku

4 godziny temu, Buszmen11 napisał:

Też masz wrażenie że u  @Kowalsky30 gospodarka jest na babkę? Kurde rzekł bym że nawet babka tam zarządza

Jak mnie nie ma to ona sprzedaje według moich wytycznych. Babka jest twardsza w negocjacjach. Ja lubię zejść trochę z ceny, ale też zawsze jestem zadowolony

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ja to nawet myślę że to ciele nie jego ani babki.

To jest to ciele z filmiku jak się rodziło. Dlaczego mi nie wierzysz, hę? 

7 godzin temu, malaczarna napisał:

Pani w świecie a tu gospodarka się powiększa 

IMG_20240806_090411.jpg

Gdzie pani krówka ma kolczyki? 

Opublikowano
Agrest napisał:

Chcesz orać czy zbierzesz na kiszonkę?

Solo to chyba bym wsiał więcej. Będzie cieńsza łodyga i będzie bardziej w górę gonił.

Rozważ siew z gryką. Np 30 plus 30

Na kichę, to może zwiększyć do 50-60 🤔

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

I młoda gada żeby zacząć hodowlę 

20240806_145453.jpg

Weź tego więcej nie pokazuj. Nie nawidze pająków. Jak muszę to się do niego zbliżę żeby zabić, tylko wtedy jak nie ma żony w domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v