Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jest jeszcze jęczmień P0 950 i pszenżyto P0 850

No i dopłaty będą i suszowe

Kasy nie braknie

Biorę przykład z księdza że za Bóg zapłać nie ma nic

Zabiera Tusk to i mu trzeba zabierać a nie dawać

Co Ci zabrał 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

W nowym psikaczu chyba przez ileś lat nie trzeba robić atestu z piorina

3 lata, a może 5 ... Nie pamiętam już

Chłopcy jak to jest ???

5

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, z jednej strony też by się tak chciało ale z drugiej wstyd...

WSTYD to się dawać doić

Opublikowano
Qwazi napisał:

Siemanko...15°... słonecznie...

Nie dam chyba rady przebrnąć przez tą awanturę w tych wczorajszych postach🤷...

nie dasz... głowa mała ... i msły i rudy osiągnęli cel...

Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢

Człowieki jak to kupić opryskiwacz by Tusk vatu nie dostał? 

używany 🤔🤭

Opublikowano

lato idzie-caly sierpien bez opadow zapowiadaja..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

O 4 rano 10 stopni... W końcu przyjemna temperatura, jesień idzie.

od swietej anki zimne wieczory i ranki...

co sie wczoraj dzialo ?? 

zycie towarzyskie i rodzinne nie dalo mi poczytac..podobno jakas imba byla.

zetorki jak bedziesz stal w kolejce to mi opisz w skrocie .

Opublikowano

Qwazi napisał:

pojechałem brata troszeczkę naprostować...

kijem 🤔🙆‍♂️

Belaruss820 napisał:

Jaki olej do skrzyni w c360/c4011? Zwykly hipol6, czy 80w90 jakiś z pierwszej lepszej rozlewni?

może być 80w90 jak z innymi ciągnikami nie mieszasz...

Rolnik1973 napisał:

w 600 bb nie zmieścisz ...

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

może być 80w90 jak z innymi ciągnikami nie mieszasz...

No w tym roku zacząłem już używać ciągników oddzielnie,ten do belarki i wywrotu przyczepy tylko, w belarusie mam hydrauliczny to do hudropaku tylko,w zetorze przekładniowo hydrauliczny czyli tak jak w ursusie jest no ale tu mam agrol u zalany,no i nie wiem czy jest sens lać do starego tak drogi olej...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣🤣🙆‍♂️

No co? Same korzyści: vat od rozsiewacza, od paliwa do volvo, od paliwa do pilarki, nawet od paliwa do jawy. Tyle kasy, to będzie mógł nowy tapczan zakupić. I jeszcze od niego połowe vatu weźmie.🙂

Opublikowano
26 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

W nowym psikaczu chyba przez ileś lat nie trzeba robić atestu z piorina

3 lata, a może 5 ... Nie pamiętam już

Chłopcy jak to jest ???

Jak kupiony z fv to 5 jak bez papiera to 3.

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

No w tym roku zacząłem już używać ciągników oddzielnie,ten do belarki i wywrotu przyczepy tylko, w belarusie mam hydrauliczny to do hudropaku tylko,w zetorze przekładniowo hydrauliczny czyli tak jak w ursusie jest no ale tu mam agrol u zalany,no i nie wiem czy jest sens lać do starego tak drogi olej...

A ja się zastanawiam jaki sens mieć w każdym inny. 

U mnie w 4rech ten sam silnikowy i hydrauliczny. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ja mam Agrol u w ciapku. Trochę Cię spróbuję naprowadzić z innej strony. Jeśli masz szczelną skrzynie w tej siuntce i nie poci się nigdzie spod ramion podnośnika czy uszczelek, to proponuję Agrol, bo zawsze może zajść potrzeba zastąpienia jednego ciągnika drugim. Ale jeśli masz wycieki i opocone miejsca, to nie rób tego, bo ten olej pokażę Ci szczelność. Tam, gdzie się teraz poci to się będzie lać...

2 minuty temu, HF86 napisał:

A ja się zastanawiam jaki sens mieć w każdym inny. 

U mnie w 4rech ten sam silnikowy i hydrauliczny. 

Też mam to samo w silnikach i skrzyniach...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v