Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał:

Nie nie. ..... On kopał żeby Rafałek czyt. Nr 3 mógł orać 🤭

IMG20240309155246.jpg

IMG20240309155459.jpg

A u mnie się już dzisiaj zaczynało lekko kurzyć 🤷‍♂️... 

Pozdrawiam Rafałka ... 

Opublikowano
26 minut temu, Strongman napisał:

U Bartka  

20240309_162531.jpg

Żona nie pozwala jeleniem?

5 minut temu, Qwazi napisał:

A u mnie się już dzisiaj zaczynało lekko kurzyć 🤷‍♂️... 

Pozdrawiam Rafałka ... 

Przekaże 

Opublikowano

jesli dzisiaj sie kurzy to co bedzie w lecie ??

3 godziny temu, Leszy napisał:

Krów tyle? 

kurna,rzeczywiscie jeszcze kozy byly..

3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

W woreczkach po 30kg 

A problem to jest ze zdjęciem mieszadeł z osiek, z wybiciem z nich bolczyków. Bez palnika ani rusz

tez to odkladam na potem ..

2 godziny temu, Popier96 napisał:

Nie zostanie. Co zasieją to zbiorą. Jeszcze ugory orają. 

u nas to juz ugorow nie ma prawie wcale. choc sa takie specyficzne miejsca ze nikt nie chce wydzierzwic..ale tam nawet w suchym roku mozna ryz siac.jest melioracja ale od lat nic nie robione

Opublikowano
4 godziny temu, Popier96 napisał:

Będą późne siewy psienicki jary. A kto wie czy na poczet kukurydzki nie pójdzie. Więc Ci którzy wieszczyli mniejsze zasiewu qq mogą się zdziwić. 

Screenshot_2024-03-09-12-41-05-176_com.android.chrome.jpg

Mrozu nie nadają przypadkiem w najbliższym czasie 🤔 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

10 minut temu, Strongman napisał:

U Bartka  

Dżony pod kocem trzymany? 

a co ,,nófkie,, kurzyć 🤔

soltys48 napisał:

9 minut temu, lukasz20 napisał:

@soltys48 mało co i byś był nr 4🤭...

Ares wysoki to na pusto przeleciał

No ile sztuk na zdjęciu?

IMG20240309165750.jpg

7🤔

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kris91 napisał:

Jeżeli chodzi o zęby, to do Anżeja z Plutycz, fachowiec od nich 🤭🤭🤭🤭

Młody ty się tam kuruj a nie podsmiechyjki sobie robisz z porządnych sprzyntów☝️ 

Ty tam na noc to byś jakiej młodej pielęgniarce klemy po sprawdzał to odrazu by ci się poprawi 🤭

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

dbasz o linię 🤔🤭

Się wie, 1.5kg schudłem 😅😅😅

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Młody ty się tam kuruj a nie podsmiechyjki sobie robisz z porządnych sprzyntów☝️ 

Ty tam na noc to byś jakiej młodej pielęgniarce klemy po sprawdzał to odrazu by ci się poprawi 🤭

Wszystko działa jak trzeba, zwłaszcza jak schylają się kroplówkę podpiąć 🤭🤭🤭

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

u nas to juz ugorow nie ma prawie wcale. choc sa takie specyficzne miejsca ze nikt nie chce wydzierzwic..ale tam nawet w suchym roku mozna ryz siac.jest melioracja ale od lat nic nie robione

Największe góry i doliny zaczynają targać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Witam. Dzisiaj dzień pracujący,drzwi w hali skończone,a że w polu mokro i obornika bym raczej nie wywiózł to pojechaliśmy z małżonką i córką po zakup

IMG20240309170828.jpg

Legancko👍...niech dobrze służy 💪...

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Witam. Dzisiaj dzień pracujący,drzwi w hali skończone,a że w polu mokro i obornika bym raczej nie wywiózł to pojechaliśmy z małżonką i córką po zakup

IMG20240309170828.jpg

I rozsiewacz kupiliście? 🙃

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

na piszczac ze 3 lata wystawiony był...

Że niby ten? A skąd. To od znajomego rolnika,w tym roku sieje nowym większym kvernelandem.

6 minut temu, Leszy napisał:

I rozsiewacz kupiliście? 🙃

No już był gotowy do odbioru, tylko czasu nie było pojechać i sfinalizować transakcję

Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

IMG20240309170828.jpg

Kubota nie była by tańsza? Gratuluję 🍻

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

i u nas podobno też już są, kilka osób mi mówiło że na polach widziało wilki.

U mnie są od ponad roku, było 4szt, teraz ponoć 6szt. Info od znajomego myśliwego. Na foto pułapkach widziane.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Link nie działa .

U mnie działa.  Hunert Ojdana znajdź ostatni film

https://www.facebook.com/share/p/yk3itp4tPJPcLEhP/

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)

Co wam powiem to wam powiem oprzatam sobie i podjeżdża jakieś auto, myślę że pewno jakiś handlowiec a to kurła kolega @Baks00

Kurcze ale niespodziankę zrobił, za***isty facet i bimberku lubi jak ja 👍

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v