Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

To nie ustawa tylko rozporządzenie. Nie węszę problemu. Podałem suchy link. Ty zacząłeś pytać 🤷

Ty nie węszysz, ale @MonteChristo już widzi w tym jakieś kombinacje ... Ja w tym widzę tylko uaktualnienie norm bezpieczeństwa do aktualnie oferowanego sprzętu w rolnictwie. Sprzęt się zmienia, wchodzą nowe rozwiązania i trzeba dla nich określić jakieś normy bezpieczeństwa. Póki sam zrobisz sobie krzywdę swoim sprzętem to mały problem, problem zaczyna się wtedy kiedy oberwie twój pracownik albo osoba postronna.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Chociażby to, że płaski pas napędowy ma mieć osłonę na całej długości

6 minut temu, Qwazi napisał:

To jest cały czas w sprzedaży, a tu chyba się nie da założyć osłony 

images (9).jpeg

W jednej takiej miałem taki pałąk ochronny że za Chiny do paska byś nie sięgnął 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Zaraz zrobią pakiet 

Fotowoltaika 

Pompa ciepła na zime 

Ładowanie elektryka latem 😁

Dzisiaj dzwoniła pół dnia od termomodernizacji. 

Powiedziałem, że mam 3 pompy ciepła, dwie w zapasie. wszystkie dachy w panelach, chałupa od zewnątrz i od środka ocieplona, okna 5cio szybowe i za tydzień wiatrak w ogrodzie mają stawiać 🤭

Chciała adres żeby obejrzeć te wszystkie dobroci 🤣

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, Qwazi napisał:

To jest cały czas w sprzedaży, a tu chyba się nie da założyć osłony 

Da się tak zasłonić te paski żeby nikt łapy tam nie włożył ...

a po co zasłaniać tam pasek? tam, żeby w paski palce wepchnąć to trzeba najpierw podejść, a przy pracującej maszynie palce w pasku mogą być mniej bolesne od otrzymania fangi po piszczelach łapą trzymającą pazurki roztrząsające.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ty nie węszysz, ale @MonteChristo już widzi w tym jakieś kombinacje ... Ja w tym widzę tylko uaktualnienie norm bezpieczeństwa do aktualnie oferowanego sprzętu w rolnictwie. Sprzęt się zmienia, wchodzą nowe rozwiązania i trzeba dla nich określić jakieś normy bezpieczeństwa. Póki sam zrobisz sobie krzywdę swoim sprzętem to mały problem, problem zaczyna się wtedy kiedy oberwie twój pracownik albo osoba postronna.

I tu się z Tobą zgadzam. Dlatego wrzuciłem ten link, bo warto to przeczytać, żeby potem (odpukać oby nie) wiedzieć, co mówić...

@radekz200 pamiętaj, że od 7 marca, w pojazdach rolniczych trzeba wozić instrukcje obsługi 🤷...w ładowarce tyż😉...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

a po co zasłaniać tam pasek? tam, żeby w paski palce wepchnąć to trzeba najpierw podejść, a przy pracującej maszynie palce w pasku mogą być mniej bolesne od otrzymania fangi po piszczelach łapą trzymającą pazurki roztrząsające.

A w ogóle to po co tam łapy pchać jak maszyna włączona?... 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

A w ogóle to po co tam łapy pchać jak maszyna włączona?... 

żeby sprawdzić czy potrzebna osłona 🤣

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Dzisiaj dzwoniła pół dnia od termomodernizacji. 

Powiedziałem, że mam 3 pompy ciepła, dwie w zapasie. wszystkie dachy w panelach, chałupa od zewnątrz i od środka ocieplona, okna 5cio szybowe i za tydzień wiatrak w ogrodzie mają stawiać 🤭

Chciała adres żeby obejrzeć te wszystkie dobroci 🤣

Masz pw...

6 minut temu, Desperado napisał:

A wszyscy mówili że za PRLu nie było wolności.

Ja mam teochę przykre wspomnienia z tamtych czasów 🤷...

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Streszczenie dzisiejszego dnia proszę... Praktycznie nieaktywny byłem i ponad 10 stron do przeglądnięcia.

Ja też dzisiaj piąte przez dziesiąte. Orałem, uprawiałem...Marek protestował, Radkowi cholesterol spadł, aż ładowarkę z radości kupuje, Marcinowi spod Bełchatowa się kolczatki zachcialo...nawet nie wiem, co Ci jeszcze pisać Piotrze🤦...

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jak przystało na...bankruta🤷🤭...

Na kreske

Przed chwilą, artek27 napisał:

Oglądam na tvp info rozmawiaja o strajkach rolników. I pier...lą ze zielony ład to Polska wymyśliła a Unia tylko zatwierdzila.

Dlatego nikt nie powinien oglądać tej chucpy

Opublikowano

Ogólnie nie oglądam tylko przelaczalem programy patrzę coś gadają o rolnictwie i z ciekawości sie zatrzymałem. Juz nie oglądam bo pierdo.. jak połamane szkoda czasu i nerwów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v