Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W czasach PRL świnie zawsze byly droższe niż byki. Szynka wołowa była tańsza w sklepie niż wieprzowa.

Teraz świnie się łatwo tuczy i ceny nie ma. Jak opasy wylądują na rusztach, a w żywieniu będzie dominował opas angielski to byki też będą tańsze.

Opublikowano
W dniu 22.12.2024 o 14:52, wojak1986 napisał(a):

To powiedzcie mi gdzie jest sołtys i jego zważone bydło i pieniądze? Więcej ubywa hodowców niż przybywa i waszą gadka nic nie zmieni o wadze. To że powinno być zważone to wiem tylko na końcu sprzedajecie znowu do 2-3 odbiorców bo reszta nie przyjedzie albo raz. Co do ceny tu ma znaczenie tylko ilość. Po zabawach z wagami część ludzi zaczęła oddawać na wbc i ma wywalone niż przyjmowanie pielgrzymek handlarzy...

Ilu z tych nowych nie chciało Cię walnąć na wadzę?

Jest sołtys. Są i już jego pieniądze.....

Człowiek uczy się na błędach i głupi umrze 

Bydło dalej ważone z tą różnicą że ostatnie 3 odbiory wziął stary odbiorca 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
22 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Jest sołtys. Są i już jego pieniądze.....

Człowiek uczy się na błędach i głupi umrze 

Bydło dalej ważone z tą różnicą że ostatnie 3 odbiory wziął stary odbiorca 

Będzie reklama tego "żetelnego" odbiorcy?

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał(a):

Już piąte ognisko w Polsce niebieskiego języka.zaraz będą bio asekurację jak na asf było i dorżną watache chodowcow.brak słów 

przestań panikować

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał(a):

Już piąte ognisko w Polsce niebieskiego języka.zaraz będą bio asekurację jak na asf było i dorżną watache chodowcow.brak słów 

Czy to dużo w tak dużym kraju?

Weź no mi przypomnij ile jest w germanii czy u pomarańczowych?

Po obecnych już potwierdzonych ogniskach kto się zesrał i zamknął rynek? Chyba nasi najwięksi odbiorcy😆

Opublikowano

Dzisiaj liczymy do 5. A jak niedaleko nas jest tak dużo i przenosi to owad to w wakacje będą pogromy. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane, czy jakieś dużo obostrzenia czy kontrole

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v