Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceny kosmos o jakich tu piszecie. Choć i mi źródełko z mieszkańcami HF-HH lub HF-AR po 600zl byk i 500zl jałówka się zmniejsza. A i ostatnio coś sie nieodzywa. A teraz bym miał gdzie postawić ze 3szt.

Opublikowano
5 minut temu, Michal014d napisał(a):

Ceny kosmos o jakich tu piszecie. Choć i mi źródełko z mieszkańcami HF-HH lub HF-AR po 600zl byk i 500zl jałówka się zmniejsza. A i ostatnio coś sie nieodzywa. A teraz bym miał gdzie postawić ze 3szt.

Ceny takie na Podlasiu 

Opublikowano
23 minuty temu, malaczarna napisał(a):

5 sztuk?

Tak, o dziwo z tego źródła nigdy problemów nie miałem z cielętami. Bliźniaki trochę chorowały, ale im przeszło. 

RW miesięczny i bbb też 4 tyg po 1050

Opublikowano
43 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Jeszcze mało 1500 poszedł dalej pewnie

To akurat gospodarz bierze ode mnie,ale mówił ze 1500 -1800chca juz za takie cielaki u nich.

40 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ceny takie na Podlasiu 

Juz u nas tez nawet zeby kupic jakiegos w miare byczka czarno bialego to trzeba te minimum 700zl dac chyba ze jakis zdechlak to i za 400 mozna kupić 

Opublikowano
19 minut temu, artek27 napisał(a):

To akurat gospodarz bierze ode mnie,ale mówił ze 1500 -1800chca juz za takie cielaki u nich.

Juz u nas tez nawet zeby kupic jakiegos w miare byczka czarno bialego to trzeba te minimum 700zl dac chyba ze jakis zdechlak to i za 400 mozna kupić 

jak Żywiec taki drogo to za darmo bus chciał? hf 3 tygodniowy 850zl

Opublikowano
W dniu 26.12.2024 o 10:45, karol091193 napisał(a):
W dniu 26.12.2024 o 09:51, kampl napisał(a):

Dzisiaj liczymy do 5. A jak niedaleko nas jest tak dużo i przenosi to owad to w wakacje będą pogromy. Ciekawe tylko jak to będzie rozwiązane, czy jakieś dużo obostrzenia czy kontrole

Rozwiń  

I dziwnym trafem wszystkie choroby są bezobjawowe 🤔 chcą zamknąć dla nas rynki zbytu abyśmy sami zlikwidowali 🫡

Przenoszony przez owady... A okres inkubacji 60-90 dni, mamy 27 grudnia😜

Opublikowano
17 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Tydzień przed świętami kolega na osi 13.5 za 6szt

13 listopada 16szt po 14 i skończyły w Inalca

miałem bezpośrednio przedstawiciela z Inalcki to proponował 13,20

możesz podać przez kogo poszły za te 14 złoty? 

Opublikowano

Brzegowy wziął ode mnie 

Wtedy byk 10szt 13.6

Byk 1szt za 2.5tyś 🤬

Jałówka 16szt 14

Ładowane 12 i 13 listopada.   Cała kasa 13 po południu na koncie 

Netto 

Tu waga czubka który był w stadzie. Wiek 33 miesiące 

IMG20241112121917.jpg

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, GABBER85 napisał(a):

Starszy wariat, jak to mówią

Od maleńkości był głupi 

7 minut temu, Rafi1979 napisał(a):

A jak byk ma 33 miesiące to mocno potrącają w cenie ?

Nic 

Opublikowano
Godzinę temu, Rafi1979 napisał(a):

A jak byk ma 33 miesiące to mocno potrącają w cenie ?

Ja sprzedawałem kiedyś takiego pod 40 miesięcy bo bardzo słabo przybierał to 50gr mniej dostałem, tyle że on wagę wtedy też miał nie całe 600kg

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, chudy123 napisał(a):

miałem bezpośrednio przedstawiciela z Inalcki to proponował 13,20

możesz podać przez kogo poszły za te 14 złoty? 

To chyba był wać Pan Robert z nim ciężko się gada taki głupiomądry

1 godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Brzegowy wziął ode mnie 

Wtedy byk 10szt 13.6

Byk 1szt za 2.5tyś 🤬

Jałówka 16szt 14

Ładowane 12 i 13 listopada.   Cała kasa 13 po południu na koncie 

Netto 

Tu waga czubka który był w stadzie. Wiek 33 miesiące 

IMG20241112121917.jpg

Jaka rasa coś z CH?

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Józek żyje 🤔

Mietek 

Nr jest w necie 

Musiałbym trochę nauk przyjąć jak w takim wieku taka wagę zrobić 

Wybitne szt CH robią ta wagę  lecz nie każdy 

12 minut temu, soltys48 napisał(a):

Józek żyje 🤔

Mietek 

Nr jest w necie 

Musiałbym trochę nauk przyjąć jak w takim wieku taka wagę zrobić 

Podaj adres tych Brzegowych jest paru

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v