Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, mf362 napisał:

Ja kupiłem odkurzacz Karcher wd2 taki maly. Myślałem też o czymś lepszym wd6 to koszt 900-1000 zł lub Husqvarna.

To mówisz że ten dw6 nie taki dobry? Cena nieadekwatna do jakości?

Jeszcze go nie używałem tak na poważnie ale najbardziej co mnie zirytowało to zbiornik z nierdzewki (mam nadzieję) z dnem wklejonym na silikon - sprawdzałem i na razie szczelny. Wąż i jego końcówki trochę delikatne i średnicy może ciut większej jak w zwykłym odkurzaczu - mam jakiegoś starszego siemensa domowego to tam końcówki węża solidne i najważniejsze: wąż o zmiennej średnicy - rozszerzający się ku zbiornikowi. Oglądając, już po zakupie, test takiego odkurzacza dowiedziałem się że tam silnik w zasadzie nie różni się od tego w zwykłym odkurzaczu także szału ni ma, tyle że duży zbiornik, który i tak najlepiej użytkować z workiem. Najważniejsze - odkurzacz ten jest sprzedawany jako warsztatowy, przemysłowy a instrukcja mówi, że jest do sprzęt wyłącznie do stosowania w gospodarstwach domowych...

Opublikowano
9 godzin temu, solek01 napisał:

Poleci ktoś jakąś myję ciśnieniową za około 1000zł do domowego użytku? Umyć auto, elewację w domu 

ogólnie drobne prace

Ja mam od 7 lat myjkę parksaida z Lidla i daje radę do mycia maszyn i aut i masz 3 lata gwarancji.

Opublikowano
52 minuty temu, jahooo napisał:

czemu smarownice na kartusze wziąłeś dwuręczną ??

A w sumie bo chciałem żeby było można i normalnie nabić smarem w razie czego. Stara tawotnica to mnie już wkurwiala. To wiecznie zapowietrzona, odpowietrznik nie działa, trzeba na gwincie popuszczać, opuścisz za daleko - jebbbnb wywaliło cały smar. Do tego ta odciągają rączka - zapadka mi już nie trzymała. Smary cały ch*j u mnie idzie, ale kartusze wydają się za***ista sprawa - ręce czysciutkie, nie trzeba się jebać z nabijaniem. Pressol to też mam nadzieję, że parę lat posłuży.

6 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Piękna sprawa. Polecam zainwestować w takie nalewaki: 

https://www.stihl.pl/pl/ap/system-napelniania-paliwa-1022

Odbija jak pistolet na CPNie gdy zbiorniczek pełen.

Widziałem, nawet na allegro miałem już dodane, ale w sumie zestaw do paliwa, zestaw do oleju i robi się ponad stówa. No i nie wiem czy mi aż tyle tego idzie żeby wydawać stówkę na to. Banki też na sumie nie planowałem, ale czego innego szukałem i tak patrzę - w sumie wk***ia mnie ciąganie dwóch baniek wiecznie, a tu wszystko w kupię, kompaktowe.

W ogóle zajechałem dziś do stihla pilniki kupić i myślę spytam w sumie i łańcuchy, to w sklepie stacjonarnym mieli na poziomie większości cen z allegro i max 10zl wiecej od najniższych ofert. Nie spodziewałem sie

Opublikowano
jahooo napisał:

38 minut temu, daron64 napisał:

Spóźniony Mikołaj 😅

czemu smarownice na kartusze wziąłeś dwuręczną ??

ja mam pneumatyczna, mniej wygodna jak na baterie, ale robotę robi, kombajn smaruje 2x szybciej jak ręczna, wąż aż tak bardzo nie przeszkadza.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, daron64 napisał:

A w sumie bo chciałem żeby było można i normalnie nabić smarem w razie czego. Stara tawotnica to mnie już wkurwiala. To wiecznie zapowietrzona, odpowietrznik nie działa, trzeba na gwincie popuszczać, opuścisz za daleko - jebbbnb wywaliło cały smar. Do tego ta odciągają rączka - zapadka mi już nie trzymała. Smary cały ch*j u mnie idzie, ale kartusze wydają się za***ista sprawa - ręce czysciutkie, nie trzeba się jebać z nabijaniem. Pressol to też mam nadzieję, że parę lat posłuży.

ja wziąłem jednoręczną , też i tak i tak, już cztery lata smaru nie widziała poza tym w kartuszach

SMAROWNICA-TAWOTNICA-TOWOTNICA-JEDNORECZ

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, daron64 napisał:

Widziałem, nawet na allegro miałem już dodane, ale w sumie zestaw do paliwa, zestaw do oleju i robi się ponad stówa. No i nie wiem czy mi aż tyle tego idzie żeby wydawać stówkę na to. Banki też na sumie nie planowałem, ale czego innego szukałem i tak patrzę - w sumie wk***ia mnie ciąganie dwóch baniek wiecznie, a tu wszystko w kupię, kompaktowe.

Kup chociaż do paliwa, a nie pożałujesz. Jest jeszcze taki wkład na pilniki to już całkiem wszystko w jednym.

https://www.stihl.pl/pl/ap/zasobnik-kombi-przechowywanie-narzedzi-1567 

P.S. smaru zapas zrobiłeś jakbyś miał swoim Bajzonem żniwować 😉

Edytowane przez tytanowyJanusz
Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Stara tawotnica to mnie już wkurwiala. To wiecznie zapowietrzona, odpowietrznik nie działa, trzeba na gwincie popuszczać, opuścisz za daleko - jebbbnb wywaliło cały smar.

jaka ta stara była i gdzie odpowietrzniki były że problem był ? 

15 minut temu, Uziu92 napisał:

wąż aż tak bardzo nie przeszkadza.

na pewno lżejszy pneumatyczny niż długi smarny z nożnej

Opublikowano
23 minuty temu, jahooo napisał:

ja wziąłem jednoręczną , też i tak i tak, już cztery lata smaru nie widziała poza tym w kartuszach

SMAROWNICA-TAWOTNICA-TOWOTNICA-JEDNORECZ

Dobra. Dopiero teraz zatrybilem i jaka Ci chodzi. Czemu takiej nie kupiłem - nie wiem. Chyba głównie dlatego, że nastawiłem się na pressola, a nie widziałem u nich takiej (przynajmniej w tych pieniądzach).

18 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Kup chociaż do paliwa, a nie pożałujesz. Jest jeszcze taki wkład na pilniki to już całkiem wszystko w jednym.

https://www.stihl.pl/pl/ap/zasobnik-kombi-przechowywanie-narzedzi-1567 

P.S. smaru zapas zrobiłeś jakbyś miał swoim Bajzonem żniwować 😉

Jeszcze w koszyku na allegro leżą te pierdy do banki. Jeszcze się zastanawiałem nad prowadnikiem do pilnika. Tylko nie ten taki, co pilnik na niego zakładasz (taki kupiłem sobie już kiedyś, jak się uczyłem ostrzyć), ale taki nakładany na prowadnice i wtedy pilnik w ten prowadnik co mam i po tym nałożonym na prowadnice ciągniesz. Nie żeby tym ostrzyć cały czas, ale czasem zapierdole łańcuch i przydałoby się powoli, dokładnie go poostrzyc, a nie na kolanach na pieńku jakimś.

8 minut temu, konteno napisał:

jaka ta stara była i gdzie odpowietrzniki były że problem był ? 

Stara to bodaj z Yato. Odpowietrznik taki podwójny w nakrętce. Nie ch*ja nic nie dawało. A tutaj dwa razy przycisnąłem i moment poszedł smar. 

Opublikowano

kiedyś sąsiad kupił c360 za 17.500 po pseudo remoncie, blacharka była zrobiona i elektryka, a jak ja tak ogłoszenia przeglądałem i za 20 był Zetor z napędem i turem dwu sekcyjnym zachodnim 4 cyl tylko symbolu nie pamiętam. Ale to z 10 lat temu było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v