Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

z Chęcią bym kupił mdsa ale ich ceny to trochę przesada. żeby coś w miarę młodego dorwać to by chcieli pewnie z 12 tys.

mdsy kupuje się stare do 921 są duuuuzo lepsze. nowe mają eko farby. I nie wiem skąd ta cena 12? za tyle to już de idzie trafić z komputerem i limiterem

Opublikowano
16 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

z Chęcią bym kupił mdsa ale ich ceny to trochę przesada. żeby coś w miarę młodego dorwać to by chcieli pewnie z 12 tys.

Dużo tych ha ma do obsiania?

Opublikowano
sladan napisał:

14 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

@sladan musiał byś ładowacz poszukać do niego 

https://www.olx.pl/d/oferta/landini-6550-65km-CID757-IDYGl9j.html

Ładnie wygląda. Tylko z turem mocno przekroczy mi budżet

Wczoraj takiego fendziora oglądałem. Kabinę wywalić i fajny sprzęt. Tylko ciężko z turem będzie 

IMG_20240210_120719.jpg

jaka cena? trochę o części bym się obawiał bywają bardzi drogie ...np sprzęgło może kosztować pół ciągnika...

jest fsjny ciągnik z turem za 50tys i 4x4 70km

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

jaka cena? trochę o części bym się obawiał bywają bardzi drogie ...np sprzęgło może kosztować pół ciągnika...

jest fsjny ciągnik z turem za 50tys i 4x4 70km

25k. To jest 106 turbomatik. Trochę leciwy

Co za ciungnik za 50k?

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

skrzynia kika lat wstecz naprawiana z przodu opony słabe gdyby nie inne wydatki wziąłbym do wozu paszowego

nie ma

foty mogę załatwić w tygodniu ...

albo kontakt do właściciela...

Taka 306 będzie niewiele młodsza od tej 106 😅

Opublikowano
20 minut temu, sladan napisał:

A gdzie napisałem, że 35 bez napędu ok?

Niestety nie mam lotniska w stodole i oborze i ciągnik z napędem w turze nie zda mi egzaminu

Nie myślałeś o c385 8011 ?

Trochę może mało zwinny w turze , chyba że masz ciasne niskie pomieszczenia. Bo nie są tak drogie , tył dość ciężki z obciążeniem. Za 30 k może z turem by coś znalazł . Części w opór 

• AgroTeam
Opublikowano
slawek74 napisał:

to za 35 bez 4x4 to ok🤔 nie wiem gdzie sens ciągnika di tura bez przedniego napędu...

Ja w ogóle nie wiem co ludzie widzą w ciągniku z turem, skoro za 20+ można kupić jakiś teleskop.

Opublikowano

Grzesiek słowo klucz jakiś.

Kolejna sprawa ciągnik można wykorzystać dodatkowo do prac polowych. Natomiast jeśli chodzi o prace załadunkowe to ładowarka bije go na głowę 

30 minut temu, sladan napisał:

A gdzie napisałem, że 35 bez napędu ok?

Niestety nie mam lotniska w stodole i oborze i ciągnik z napędem w turze nie zda mi egzaminu

Dzwoniłeś wczoraj do mnie?

Opublikowano
6 minut temu, griga napisał:

Ja w ogóle nie wiem co ludzie widzą w ciągniku z turem, skoro za 20+ można kupić jakiś teleskop.

Po słomę lepiej się ciągnikiem jeździ. 

• AgroTeam
Opublikowano

Powiem Ci że ten argument że można go gdzieś wykorzystać zawsze mnie bawi. Większość takimi ciągnikami robi całe g godzin. A wiem ile u mnie ładowarka pracuje. A nie mam żadnej hodowli. W życiu bym nie zamienił na ciągnik z ładowaczem choć na 18ha mam jeden i to bez napędu.

@Leszy a ile dni wozisz ta słomę?

Opublikowano
6 minut temu, griga napisał:

Powiem Ci że ten argument że można go gdzieś wykorzystać zawsze mnie bawi. Większość takimi ciągnikami robi całe g godzin. A wiem ile u mnie ładowarka pracuje. A nie mam żadnej hodowli. W życiu bym nie zamienił na ciągnik z ładowaczem choć na 18ha mam jeden i to bez napędu.

@Leszy a ile dni wozisz ta słomę?

Ciągniki z ładowacza mi pracują u mnie normalnie w polu

• AgroTeam
Opublikowano
Leszy napisał:

Tygodnie. Plus siano i sianokiszonki od czasu do czasu. 

W okolicy miałem kilka firm skupujących słomę. Zwozili z półtora miesiąca. Nigdy nie widziałem aby bawili się ciągnikami. Wyłącznie ładowarka na polu a ciągniki jeździli w kółko z lawetami.

• AgroTeam
Opublikowano

Przemek tylko że dobry nowy ładowacz to koszt używanej ładowarki. I wiesz że tu mam rację. Wtedy już w ogóle masz i ciągnik i ładowarkę

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v