Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, wlamaj1 napisał(a):

Lenovo, Windows 10, 64 bitowy, wersja 22h2...

Może trzeba go włączyć odpowiednim przyciskiem na klawiaturze lub kombinacją przycisków? Nie wiem jaki dokładnie to może być przycisk bo nie widze twojej klawiatury 😁

Opublikowano
13 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Pany mam komplet ścinaczy skib do rabewerka 4 obrotowego wraz z mocowaniami, może bym je sprzedał🤔 ile takie coś cenić?

Oryginał ?

Używane ?

Nowe rzemiosło 130-150 zł

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Zdaje ci się i lekarzowi żecw porządku...

L4 nie da , z resztą rodzina jest przeciwko, mam zapieprzać i tyle bo zus skontroluje a pretensę że nie udało mi się zarobić na fachowców to do mnie pomimo że sami w mieście i ich to nie obchodzi 

• Like 1
Opublikowano

musisz wiecej pic zeby to zmienic..

7 godzin temu, KlimekPL napisał(a):

Może trzeba go włączyć odpowiednim przyciskiem na klawiaturze lub kombinacją przycisków? Nie wiem jaki dokładnie to może być przycisk bo nie widze twojej klawiatury 😁

nie wiem jak nie zna sie na laptopach-ale wejsc w ustawienia , nastepnie w urzadzenia i wlaczyc bt chyba potrafi ??

czy to za latwe zeby, tylko o to chodzilo ??

Opublikowano

to chyba od programu zalezy ?? ms 10 chyba jest wszedzie taki sam .

w ustawieniach klikasz na urzadzenia-w okienku nawet jest bt wyszczegolniony- i przesuwasz koleczko,mozesz tez dodac jakies ..tak jest u mnie na lenovo ,tez po awarii.

Opublikowano (edytowane)

Zależy ile to jest majątek dla kogo. 

Jak zacząłem sobie ostrzyć, to się okazało, że nawet i jakims tanin idzie przewiercić. Do tego jak to, co się da, wierce na stołowej, to też i więcej te wiertła wytrzymują.

Fanaru osobiście nie polecam - mega kruche. Choć to pewnie kwestia użytkowania, ale zlamalem np wiertło 12. Co mi się nie zdarzyło nawet w mega bezmarkowych. No i te wiertła różne są. Nie pamiętam jakie wziąłem. 

Brat kiedyś przywiózł kilka wierteł festy, to super się nimi wierciło. 

Ja kupowałem Milwaukee to tez super szły. 

Jakiś czas temu u jakiegoś dziadka nakupowałem starych wierteł, to tylko ostrze. Co prawda moje umiejętności są słabe, ale tyle co dla siebie się wierci, to wystraczy

Edytowane przez daron64
Opublikowano
51 minut temu, jahooo napisał(a):

Jaki komplet wierteł do metalu polecacie, jakiej firmy ? Taka średnia półka, żeby nie wydać majątku, ale żeby też wystarczało na więcej niż jednokrotne użycie.

Made in ussr 🫣

Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Made in ussr 🫣

mam baildon i ussr, ale w związku z tym, że mają już 40 lat, powoli się kończą

w związku z tym, że mam teraz na stanie tokarkę i wiertarkę stołową, przydałby się komplet wierteł poza standardowymi 6,8, 10 i 12 :D Tych to mam po kilkanaście sztuk, kupuję takie solidne - nawet nie wiem, jakiej marki, po prostu mam zaufany sklep metalowy i tam kupuję, tylko komplet od 3 do 12 wyjdzie ze 400zł po ich cenach

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

mam baildon i ussr, ale w związku z tym, że mają już 40 lat, powoli się kończą

w związku z tym, że mam teraz na stanie tokarkę i wiertarkę stołową, przydałby się komplet wierteł poza standardowymi 6,8, 10 i 12 :D Tych to mam po kilkanaście sztuk, kupuję takie solidne - nawet nie wiem, jakiej marki, po prostu mam zaufany sklep metalowy i tam kupuję, tylko komplet od 3 do 12 wyjdzie ze 400zł po ich cenach

Jaką masz tokarkę? Też się za czymś na własny użytek rozglądam. Wiertła polecam firmy Festa, ale nie są to tanie rzeczy np fi 12 w granicach 40zł/szt.

3 godziny temu, daron64 napisał(a):

Jak zacząłem sobie ostrzyć, to się okazało, że nawet i jakims tanin idzie przewiercić. Do tego jak to, co się da, wierce na stołowej, to też i więcej te wiertła wytrzymują.

Masz jakąś ostrzałkę czy na oko? Ja z ostrzeniem wierteł mam zawsze problem chętnie nabyłbym coś fi ostrzenia wierteł.

Opublikowano
7 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Jaką masz tokarkę? Też się za czymś na własny użytek rozglądam. Wiertła polecam firmy Festa, ale nie są to tanie rzeczy np fi 12 w granicach 40zł/szt.

kupiłem małą stołową na własne potrzeby, taka do fi 200 mogę toczyć, jakies tulejki, sworznie, wałki do 70cm, chyba, że mieszczą się w przelocie

Opublikowano
42 minuty temu, Grzechooo napisał(a):

Wiertła polecam firmy Festa, ale nie są to tanie rzeczy np fi 12 w granicach 40zł/szt.

Masz jakąś ostrzałkę czy na oko? Ja z ostrzeniem wierteł mam zawsze problem chętnie nabyłbym coś fi ostrzenia wierteł.

Te co brat mi kilka sztuk przywiózł, to były bdb. 

Na oko. Aż tyle tego nie robię, żeby kupować ostrzalke

Opublikowano
54 minuty temu, jahooo napisał(a):

kupiłem małą stołową na własne potrzeby, taka do fi 200 mogę toczyć, jakies tulejki, sworznie, wałki do 70cm, chyba, że mieszczą się w przelocie

Dużo dałeś? Ostatnio niedaleko oglądałem ale duza była musiałbym po nią ciągnikiem z przyczepą jechać miałem chęć ją wziąć ale zasięgnąłem języka (znajomy znajomego) że lipa na łożu. Chętnie kupiłbym coś mniejszego i fajnie jakby miała wyjmowany mostek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v