Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 13:15, jahooo napisał(a):

Mam MTZ-50, to generalnie to samo, moc 65KM, o czwórce zapomnij, chyba, że na lekkiej ziemi albo małej czwórce tej 4x30

Różni się od normalnego MTZ-82 brakiem półbiegu i mniejszą mocą silnika. Wał nie ma przeciwwag i obroty na regulatorze są obcięte do 1800obr/min. No i ciut wolniejszy na 9 biegu. Poza tym wszytsko w zasadzie tak samo

W zalezności od wersji silnika ma albo wtrysk pośredni i świece żarowe, albo wtrysk bezpośredni i płomieniówkę, ten drugi moim zdaniem lepszy, ma lżejszy rozruch jak zimno. Ja w swoim zmieniłem świece żarowe na takie od samochodu, to pali lepiej.

Za tę cenę nie masz co się zastanawiać, dużo lepszy od 60

Blok silnika jest ten sam co w 80/82? Tak patrze że i półbieg żów/zająć chyba da radę dołożyć.

Opublikowano
Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Blok silnika jest ten sam co w 80/82? Tak patrze że i półbieg żów/zająć chyba da radę dołożyć.

Za niewiele więcej możesz kupić sensownego mtz82 i nie musisz półbiegów dokładać i masz przedni napęd (pisałeś chyba o mtz550 więc bez) i przede wszystkim większa moc.

Ten wygląda sensownie - jedyna wada to mała kabina:

https://www.olx.pl/d/oferta/mtz-82-1-wlasciciel-ladna-bialoruska-w-oryginalnym-stanie-opony-fabry-CID757-ID11i24V.html

Myślę że za 26 tys. by go kupił...

• AgroTeam
Opublikowano
23 godziny temu, Agrest napisał(a):

Tylko 12 lat chodzi jest szczelne nic nie kąpie.

Jak rozkręcą to i przecieki pojawić się może

ja bym tego nie ruszał. jak zacznie kapać to będzie okazja tam zajrzeć, ale żeby specjalnie to rozbierać to szkoda zachodu. Jeszcze serwisanci coś po drodze sknocą i dopiero się zacznie.

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, daron64 napisał(a):

Z jednej strony jak z free i robi to serwis, widać i jakąś gwarancje pewnie na robotę dadzą, to czemu nie. Ale z drugiej jak u siebie w okolicy w casie kupowałem jakieś graty na sklepie, to koleżka sam mówił, że serwis mają beznadziejny 😅 wiedział, że do staruszka kupuje graty, to chyba mógł sobie na szczerość pozwolić.

Pany, takie coś jak mały zbiornik na mleko, to w ogóle ktoś kupuje? Bo już się drugi rok przymierzam, żeby go gdzie wystawic. 300-400L, alfa laval, sterownik zmieniony, bo stary padł. Chłodnia do końca chodziła bezproblemowo. Jest sens to wrzucać w internety? A jak tak to za ile w ogóle? Jakiś czas temu rozmawiałem ze znajomym, to mówił że od innego znajomego jakiś zbiornik kompletny koło 500l kupił za 500zl. To za tyle to juz wole ten zbiornik na ogródku na wodę postawić.

Daj spokój z ***tra**... Tam to dopiero cyrki odstawiają 😂

@Agrest

To na zwolnicy tylnej? 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Agrest napisał(a):

Dawno odpuściłem sobie jazdy po targach

Zadzwonię może po weekendzie, ale raczej grzebać nie będę. Choć ma dopiero niecałe 2000h

A jaki koszt w razie awarii ? Utrata koła raczej do tanich nie należy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Zadzwonię pi niedzieli.

Pewno będzie gadka uspokajająca i żądanie wyrażenia zgody bądź odmowy z naciskiem na tą drugą

Opublikowano
4 godziny temu, wlamaj1 napisał(a):

Za niewiele więcej możesz kupić sensownego mtz82 i nie musisz półbiegów dokładać i masz przedni napęd (pisałeś chyba o mtz550 więc bez) i przede wszystkim większa moc.

Ten wygląda sensownie - jedyna wada to mała kabina:

https://www.olx.pl/d/oferta/mtz-82-1-wlasciciel-ladna-bialoruska-w-oryginalnym-stanie-opony-fabry-CID757-ID11i24V.html

Myślę że za 26 tys. by go kupił...

Akurat ten MTZ to już wisi ze dwa miesiące, a zaczynał chyba od 30tyś jak dobrze pamiętam, tak że widzę że gość już mięknie no i to prawie 300km odemnie. 

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Zadzwonię pi niedzieli.

Pewno będzie gadka uspokajająca i żądanie wyrażenia zgody bądź odmowy z naciskiem na tą drugą

Jeśli to tylko zwolnica to ja bym to otworzył dla spokoju. Jeśli faktycznie może się rozkręcić. 

Opublikowano

Jedną na gwarancji mi rozkręcali bo był wyciek.

A wyciek spowodowany niechlujstwem przy montażu, kawałek farby czy uszczelniacza był przyklejony do powierzchni styku i po paru godzinach jazdy zaczęło kapać

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Jeśli to tylko zwolnica to ja bym to otworzył dla spokoju. Jeśli faktycznie może się rozkręcić. 

Jeżeli tylko zwolnica to tak. Ogólnie większość serwisów ich umiejętności i pracownicy to jeden wielki cyrk. Pozatrudniają jakiś młodziaków co chcieli by wszystko naprawiać za pomocą laptopa. W serwisie jeden czy dwóch umie trzymać klucz. Przyjadą coś naprawiać i jak nie ma tego od klucza, to telefon przy uchu - przez telefon z centrali mówi co trzeba robić. Nie wiem czy tak jest wszędzie ale taką akcje widziałem u kolegi jak naprawiali zielonego.

Opublikowano

A czego się spodziewasz od ludzi zatrudnionych za najniższą krajową ? Ten, co umie komputer i kluczem pokręcić, a i jeszcze dokumentację rozumie - idzie na swoje, gdzie zarabia kilka razy więcej.

Aby miec dobrego pracownika i go utrzymać, trzeba mu zapłącić, dobrze zapłacić. Inaczej szybko znajdzie sobie lepiej płatne miejsce. A z takich ciamajd za najniższą jkrajowa dobrego serwisu nie będzie.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeżeli tylko zwolnica to tak. Ogólnie większość serwisów ich umiejętności i pracownicy to jeden wielki cyrk. Pozatrudniają jakiś młodziaków co chcieli by wszystko naprawiać za pomocą laptopa. W serwisie jeden czy dwóch umie trzymać klucz. Przyjadą coś naprawiać i jak nie ma tego od klucza, to telefon przy uchu - przez telefon z centrali mówi co trzeba robić. Nie wiem czy tak jest wszędzie ale taką akcje widziałem u kolegi jak naprawiali zielonego.

To co @jahooonapisał to wystarczy ;)

U Ciebie raczej inna firma zielone obsługuje, u nas w serwisach dilera tych z żółtymi felgami jest taki przemiał ludzi że kiedy bym z jakimś czegoś nie robil to jest na wypowiedzeniu i ma wy****ne

Sam też czasami dzwonię do innego serwisu, albo do opiekunów z fabryki, ale to już przypadki naprawdę ekstremalne. 

Teraz się narobiło dilerów pełno, a serwisu brak, już o trzech przypadkach słyszałem że siewniki stoją bo nie ma kto uruchomić. Przy kwocie 300-400 tys wziąć maszynę 5 tys tańsza ale nie mieć zapewnionego serwisu to naprawdę trzeba mieć w głowie nie tak coś...

Do case quadtracka przyjechał serwis podnośnik kalibrować, najpierw szukał złącza do podłączenia kompa przez pół godziny, potem nie mógł znaleźć jak to ma zrobić, po 1.5 h przyszedł i powiedział że zlecenia nie wypisuje bo nie wie jak to zrobić 🤣 

Dodam tylko że wzywany był po podnośnik szarpał 

Opublikowano (edytowane)

Panowie przyczepa samozbierająca to sprzedawana rzecz ? Bo jak mam w cenie złomu to wolę rozebrać ja i ramę z kołami zostawić.

Dodatkowo mam do sprzedania 

Kopaczkę do kartofli 

Karuzele do siana Fahr na 4 karuzele 

Chwytak do beli na sms

Edytowane przez Janeczko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v